• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

Home » Blog » Mooiste vakantiebestemmingen Europa

Wanneer je veel van de wereld hebt gezien kom je er pas achter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. Het continent is supergroot en bestaat uit 51 landen; dat is niet niks. Al deze landen zijn stuk voor stuk op hun eigen manier mooi en beschikken over fantastische plekjes. Je kunt dus zeggen dat dit werelddeel veel te bieden heeft qua vakantiebestemmingen en dat is zeker iets waar je goed voor moet gaan zitten. Kortom, wanneer je rustig de tijd neemt om te kijken naar een mooie plek, zit er altijd een bestemming bij die voor jou hoort tot de mooiste vakantiebestemmingen Europa.

Weet jij al waar jouw volgende reis naartoe gaat?

Waar gaat de reis deze zomer naartoe?  Hou je van een strandvakantie of ben je juist een echte cultuursnuiver? Er is zoveel moois en voor ieder wat wils. Geniet van de sfeer, de warmte en de cultuur van het door jou gekozen land en je hebt gegarandeerd een top vakantie. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben wij een lijstje opgesteld van de mooiste vakantiebestemmingen top 10 Europa.

De mooiste bestemmingen binnen Europa

De mooiste vakantiebestemmingen in Europa kun je alleen vinden met een beetje hulp. Of je het nou hoort via je beste vriendin, het voorbij ziet komen op Facebook of heel internet afgespeurd hebt, het maakt allemaal niet uit. Je krijgt namelijk inspiratie van de mensen om je heen. De tien landen hieronder hebben ieder een eigen verhaal. We vertellen kort wat er te doen is en waarom dit juist tot de mooiste vakantiebestemmingen Europa behoort. Deze landen kunnen een aanvulling worden op je vakantielijst, dus ik zou er absoluut even naar kijken.

  1. Madeira (Portugal)

Vakantiebestemming Madeira in Portugal

Het Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko. Het eiland is met een breedte van 27 kilometer en een lengte van 57 kilometer behoorlijk klein te noemen. Maar oh wat is dit land omringd met water mooi zeg. Met haar vele wandelroutes is deze vakantie ideaal voor de wandelliefhebbers. Veel stranden heb je hier niet, dus voor een echte strandvakantie hoef je hier niet naartoe. Wel kun je in de hoofdstad Funchal vele kerkjes en cultuur vinden.

 Bloemeneiland

Overal op het eiland zijn prachtige tuinen, parken, bossen en vooral exotische bloemen te vinden. Madeira staat daarom bekend als bloemeneiland. In de maanden april, mei en begin juni kom zijn de bloemen op zijn best. Ook heb je te maken met het bloemenseizoen, deze start in april. Ken je de paradijsvogelbloem? Deze prachtige kleurrijke bloem heb je in overvloed op Madeira. De tempratuur is het gehele jaar tussen de 16 en 30 graden. Dit eiland staat met stipt op een in het rijtje van mooiste vakantiebestemmingen top 10 Europa.

  1. Sicilië (Italië)

Prachtig Sicilië in Italië

Dit eiland is een paradijs in de Middellandse Zee. Sicilië heeft alles in huis voor zowel de zonaanbidders als voor de avonturiers. Zo kun je de mooie historie van het eiland ontdekken, de Etna beklimmen of gewoon genieten van zon, zee en strand. Dit is de reden waarom deze plek tot de mooiste vakantiebestemmingen in Europa behoort. Het is aan te raden om in dit heuvelachtige landschap een auto of scooter te huren. Op deze manier mis je niks van de bijzondere plekken en kun je overal gemakkelijk komen. Daarnaast brengt de rit erna toe al behoorlijk veel geluk momentjes met zich mee.

  1. IJsland

Vakantiebestemming IJsland

Het eiland ligt aan de rand van de Noordpool en is daarmee ijskoud. Als je nu vooral denkt aan sneeuw, kou en ijspegels dan heb je het mis. IJsland is een van de groenste eilanden ter wereld en is daarmee bijzonder mooi. Verder staat IJsland bekend om haar mooie watervallen, vulkanen, geisers en gletsjers. Geisers zijn zeer bijzonder en iets wat je absoluut niet wilt missen als je hier bent. Neem bijvoorbeeld de geiser Strokkur. Deze spuugt om de paar minuten een stoom van water omhoog. Prachtig om te zien! Wandelaars, fotografie liefhebbers en wintersporters komen hier niets te kort.

  1. Kefalonia (Griekenland)

Assos Kefalonia

Nummertje vier van de lijst mooiste vakantiebestemmingen top 10 Europa is Kefalonia. Kefalonia is een mooi zomers eiland dat hoort bij Griekenland. Het is nog niet zo bekend onder de toeristen, dus voor een rustige zonvakantie kun je hier prima heen. Deze plek behoort gegarandeerd tot de mooiste vakantiebestemmingen in Europa, omdat het eiland prachtig groen is met ongelofelijk blauwe wateren. Ook staat Kefalonia bekend om haar Robola, honing, witte kaas en haar rode en witte wijn. Zie jij jezelf al zitten in een restaurantje aan de haven met al dat lekkers?

Mooie stranden

Verder heeft Kefalonia mooie witte stranden, pittoreske vissersdorpjes en een rijke historie. Myrtos, Petani en Antisamos zijn de mooiste stranden van het eiland en misschien wel van heel Griekenland. Als je hier bent kun je je ogen haast niet geloven met haar witte zandstranden, helderblauwe wateren en grote groene palmen. Niet is te gek op de stranden van Kefalonia. Het liefst wil je alles wat je ziet vastleggen met je fotocamera.

  1. Montenegro

Prachtige natuur van Montenegro

Dit land op de balken is niet het eerste waar je aan denkt als je besluit een vakantie te gaan boeken. Dit is zonde, want Montenegro beschikt over een natuur waar je u tegen zegt. Ook beschikt Montenegro over charmante steden en dorpen waar je de middeleeuwse sfeer doet voelen. En wat is een vakantie zonder lekker eten? Ook hier is geen gebrek aan. In de bruisende dorpen vind je een overvloed aan gezellige restaurants.

Bezienswaardigheden Montenegro die je niet wilt missen

Je kunt de mooie Tarakloof in het Durmitor natuurgebied ontdekken en wandelen over de paden langs de meren in Biogradska Gora. Dat deze bestemming bijzonder is doet maar al te goed blijken; Unesco heeft de bestemming Kotor toegevoegd aan het Werelderfgoedlijst, dus een bezoekje aan deze havenstad kan niet ontbreken. Montenegro zeer zeker een bestemming om toe te voegen aan de mooiste vakantiebestemmingen top 10 Europa.

  1. Sevilla (Spanje)

Het mooiste van Sevilla

De stad die ook niet kan ontbreken is het lijstje van de mooiste vakantiebestemmingen Europa is Sevilla. Sevilla behoort met zijn prachtige bouwwerken uit de elfde eeuw tot de mooiste stad van Spanje. De stad is kleurrijk, levendig en heeft tal van mooie historie. Bezienswaardigheden heb je hier genoeg en Santa Cruz is hier een voorbeeld van. Met de sfeervolle straatjes, de cultuurrijke pleinen en de fleurige balkons is dit de meest toeristische plek van Sevilla. Naast al dit moois kun je ook heerlijk eten in de stad waar ze smaakvolle gerechtjes serveren. Tapasbars met gezellige muziek heb je hier genoeg.

  1. Brugge (België)

Brugge in België als mooie vakantiebestemming

Voor een culturele vakantie hoef je niet ver van huis. Het Belgische stadje Brugge heeft alles waar een geschiedenis hart sneller van gaat kloppen. Tijdens het slenteren door de binnenstad is het net alsof je in de middeleeuwen terecht bent gekomen. Brugge is een van de oudste steden die grotendeels nog intact gebleven is. Dit is een van de redenen waarom ook deze stad niet kan ontbreken aan de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Sterker nog; het behoort zelfs tot de mooiste vakantiebestemmingen top 10 Europa. Ook staat de stad bekent om zijn heerlijke chocolade. Je kunt nabij de vijftig chocoladewinkels vinden en is daarmee waarschijnlijk het meest verkochte souvenir.

  1. Albanië

Albanië als vakantiebestemming

Albanië is een verborgen juweeltje in de Balkan als het gaat om de mooiste vakantiebestemmingen Europa. Het land ligt aan de Ionische en Adriatische zee waardoor het een ideale bestemming is voor de zonaanbidders. Als je de badplaats Ksamil ziet, is het net alsof je beland bent in Curaçao met het helderblauwe water. Naast dat het land een heerlijke strandvakantie te bieden heeft, kun je hier ook heel wat mooie plekken tegenkomen. Het culturele centrum van de stad is toch echt Gjirokaster, ofwel de stad van de duizend treden. Als je het steile pad naar boven loopt, kun je kennis maken met een authentiek oud kasteel.

  1. Tallin (Estland)

Tallin in Estland als vakantiebestemming

Tallin is de hoofdstad van Estland en wordt vaak aangeduid als de Middeleeuwse Parel van Europa. De binnenstad van Tallin stamt grotendeels af uit de dertiende en veertiende eeuw. Vanalinn, het oude gedeelte van de stad, is daarmee het meest toeristische gedeelte. Door alle historische gebouwen word je op cultureel gebied een stuk wijze. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het ook gewoon prachtig is om te zien. Verder is Talinn ook geschikt voor een strandvakantie. De wijk Pirita ligt aan zee en heeft een strand dat in de zomer vol ligt met vrolijke toeristen.

Sovjetgevangenis

Fotografen kunnen bijvoorbeeld hun geluk niet op als ze de oude Sovjetgevangenis tegen het lijf aan lopen. Deze is in 2004 in huidige staat achtergelaten en sindsdien kun je er als bezoeker doorheen lopen. Beetje eng misschien, maar dit is wel iet wat bij Tallin hoort. Tallin beschikt over allerlei mooie bezienswaardigheden en is zowel goed voor een cultuurvakantie als voor een strandvakantie. Niet te missen in het rijtje van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa dus!

  1. Cyprus

Cyprus als vakantiebestemming

Vanaf Nederland ben je in vier uur op het prachtige eiland Cyprus. Officieel gezien behoort dit pronkstuk tot Azië, maar wordt vanwege de cultuur toch meegerekend tot Europa. Het eiland is opgesplitst in twee delen; de eerste helft is de Turkse-Republiek Noord-Cyprus en het zuidelijke deel wordt Republiek Cyprus genoemd en behoort tot de Europese Unie. Cyprus behoort tot de mooiste vakantiebestemmingen Europa omdat het een gevarieerd eiland is. Van prachtige stranden tot eeuwenoude olijfbomen, je komt niets tekort hier. Ook voor duiksporters is deze bestemmingen een walhalla. In de zee kun je geweldige wrak- en grotduik tours doen waar je samen zwemt met verschillende soorten vissen.

Heb jij je volgende vakantiebestemming uitgezocht?

Al deze bestemmingen behoren tot de mooiste vakantiebestemmingen top 10 en wat zijn ze bijzonder hè. De een cultureler dan de ander, maar er is voor iedere vakantie iets moois om te ontdekken. De bestemmingen zijn erg gevarieerd dus of je nou van een strandvakantie of een wandelvakantie houdt, je hebt waarschijnlijk na het lezen van dit lijstje jouw voorkeur op je bucketlist gezet. Het liefst wil je natuurlijk al deze landen bezoeken, maar helaas kun je geen tien bestemmingen in je zomervakantie proppen. Wel kun je het ene jaar op strandvakantie naar Cyprus gaan en het jaar daarop Madeira op je wandelschoenen bewonderen. De mooiste vakantiebestemmingen Europa vind je altijd zolang je een beetje geduld hebt.

Vervoer in deze bestemmingen

Van de vele verschillende stranden tot de historie van de stad beleven; op al deze verschillende bestemmingen is enorm veel te doen. Je wilt daarom ook zoveel mogelijk zien van het land, maar hoe kun je dit het beste doen? Hieronder wat korte tips om je te verplaatsen in het desbetreffende land.

  1. Madeira, Sicilie, Kefalonia en Cyprus

Als je naar Madeira, Sicilië, Kefalonia of Cyprus gaat is het aan te raden om een auto te huren. Vooral voor een vakantie naar Madeira is dit van groot belang. Als je hier bent wil je het liefst alle mooie stukken van het eiland zien. Je kunt je hier alleen verplaatsen doormiddel van een auto. Er zijn wel bussen die rijden, maar de verborgen juweeltjes mis je hierdoor.

  1. Brugge

In de historische stad Brugge kun je over het algemeen de meeste dingen lopend af. Daarnaast zijn de bus, metro en tram ook aan te raden voor wat verdere unieke bezienswaardigheden. Een boottocht door de grachten van Brugge is ook iets wat je zeker niet wilt missen. Er zijn hiervoor vijf opstapplaatsen en de tochten duren een half uurtje. Ook kun je de stad bekijken vanuit een koets. De koetsier weet over ieder plekje wel iets te vertellen. De tocht duurt driekwartier, maar dan heb je ook wel de meest bijzondere plekken gezien. De stad is schattig en klein en in een weekend kun je alles gezien hebben.

  1. Sevilla

Sevilla is ook goed beloopbaar, maar is wel aan te raden om je te verplaatsen met de metro of de bus. Op dit moment heeft Sevilla één metrolijn, maar in de toekomst moeten dit er vier worden. De taxi is ook nog een optie in deze stad. Het is goedkoper dan in Nederland, maar de chauffeurs praten zelden Engels. Let dus goed op de prijs!

  1. Tallin

Het vervoer in Tallin bestaat voornamelijk uit bussen, trams en trollybussen. De stad heeft helaas geen metrosysteem. Wel heb je fietstaxi’s voor de mensen die de oude stad willen verkennen zonder hoeven te lopen. Dit is natuurlijk ideaal voor de personen die slecht ter been zijn. Daarnaast rijden er door Tallin de zogeheten City Tour bussen. Deze laten je de meest toeristische trekpleisters van de stad zien.

  1. IJsland

Voor IJsland is het aan te raden om een auto te huren. Op deze manier kun je jezelf naar alle bijzondere plekken verplaatsen. Ook rijden er verschillende bussen naar zo’n beetje iedere bestemming binnen IJsland. Tot slot is het heerlijk om in de zomer te gaan fietsen op dit eiland. Het weer in augustus is prima en kun je heerlijk uitwaaien op de fiets.

  1. Montenegro en Albanie

Als je deze twee landen zelfstandig wilt ontdekken is het aan te raden om een huurauto aan te schaffen. Wel is het moeilijk om de borden te lezen, want het merendeel is geschreven in eigen taal. Een kaart of een navigatiesysteem is dus handig om mee te nemen als je naar deze twee Balkan landen gaat. Verder zijn taxi’s een goede manier om je te verplaatsen en het openbaar vervoer als de bus en de trein is ook redelijk te doen.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.