• Menu
  • Menu
Fethiye header

Fethiye

In het zuidwesten van Turkije ligt Fethiye. Deze badplaats is niet te vergelijken met veel andere bestemmingen in Turkije. Tijdens een vakantie Fethiye ontdek je de Turkse cultuur schitterende natuur.

Je vakantie naar Fethiye voordelig boeken bij:
Fethiye vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Fethiye Turkije voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Turkije Fethiye boek je bij Sunweb.

Fethiye vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Fethiye via D-reizen.

Turkije vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Fethiye vakanties bij Kras

Wat je moet weten voor jouw vakantie Fethiye

Tijdens je vakantie Fethiye vlieg je hoogstwaarschijnlijk naar het internationale vliegveld Dalaman. Dit vliegveld ligt op circa 50 kilometer bij Fethiye vandaan. Je kunt ook vliegen naar Antalya. Vanaf Antalya is het circa 3 uur rijden.

Fethiye beschikt over een schitterende haven met vele grote jachten. Er wordt gewerkt aan een nieuwe en nog modernere jachthaven.

De prachtige natuur

De regio van Fethiye bestaat uit schitterende natuur. Dit is een belangrijke trekpleister voor veel toeristen. Het is omgeven door hoge bergen met het bijzondere Taurusgebergte langs de kust. De bergen bereiken een hoogte van maar liefst 2000 meter. Deze bergen zorgen voor een schitterend uitzicht. Tijdens de winterdagen liggen de pieken van de bergen bedekt met sneeuw.

Ook zorgen de pijnbomen en lauriers voor een heerlijke geur, die je het gevoel van echt natuur geven.

De perfecte bestemming voor zonvakanties

Naast de mooie natuur is dit ook een perfecte bestemming voor zonvakanties. In Fethiye en in de omgeving zijn prachtige stranden. In de zomer ligt de temperatuur vaak rond de 30 graden en in de winter gemiddeld 12 graden. Hieronder meer over de stranden, bezienswaardigheden, excursies en het uitgaan.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Fethiye

Tijdens je vakantie naar Fethiye moet je de prachtige culturele bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken.

Een van de bezienswaardigheden is het Gemiler Island. Dit eiland ligt ten zuiden van Fethiye. Het eiland is bijzonder vanwege de diverse bouwwerken uit het Byzantijnse tijdperk. De meeste bouwwerken zijn gebouwd tussen de 5e en de 11e eeuw. Er gaan boten vanuit Ölüdeniz. Eenmaal aangekomen op het eiland bezichtig je indrukwekkende ruïnes van woningen, kerken en kapels.

Gemiler Island bij Fethiye
Gemiler Island

Nog iets wat je tijdens je vakantie Fethiye bezocht moet hebben zijn de Likya rotstombes. Deze dateren uit de 4e eeuw voor Christus en zijn een trekpleister voor toeristen. Deze tombes zijn op een natuurlijke manier uitgegraven uit de rotsen en vormen het symbool van de stad. Er zijn veel verschillende tombes te bewonderen, waar Amintas de meest bijzondere van is.

De rotstombes in Fethiye
De rotstombes in Fethiye

In het zuiden van de stad ligt het Fethiye kasteel (Castle of Fethiye). Dit kasteel beschikt ook over een paar kleine tombes die uit de rotsen zijn gegraven. Het kasteel en deze tombes zijn ook het bezoeken waard.

Kasteel van Fethiye
Kasteel van Fethiye

Tot slot raden we Araxa aan. Araxa ligt op een afstand van 40 kilometer bij Fethiye vandaan. Het bestaat uit een waterbron waar nog overblijfselen van de Byzantijnse periode zijn te bezichtigen. Ook zijn er ruïnes, Turkse baden en is er een aquaduct.

Deze stranden van Fethiye mag je niet missen

Turkije is een van de populairste landen voor zon- en strandvakanties. Wie op vakantie gaat naar Fethiye wil natuurlijk volop genieten van de mooiste stranden! Hieronder een lijstje met de mooiste stranden in en in de buurt van Fethiye.

Belcekiz strand

Het Belcekiz strand is te vinden bij Ölüdeniz. Met de auto bereik je dit strand al binnen een half uur. Het Belcekiz strand is volgens velen niet alleen het mooiste strand in de omgeving, maar wordt zelfs gezien als een van de mooiste stranden van de wereld. Dat komt door het kristalhelder blauwe water met schone witte zandstranden. Het is geschikt voor kinderen en er zijn verschillende watersporten. Dit is dé plek om te genieten van het Mediterraanse klimaat!

Belcekiz strand bij Fethiye
Belcekiz strand

Butterfly Valley

Butterfly Valley is een unieke ervaring. Deze vallei bestaat uit een ravijn met kliffen van een hoogte van maar liefst meer dan 300 meter. Tussen de kliffen kom je uiteindelijk terecht bij het prachtig gelegen strand. Om er te komen moet je een boottocht nemen vanuit Fethiye of Ölüdeniz. Bij Butterfly Valley is een restaurantje te vinden. Tijdens de zomermaanden kom je een bijzondere vlindersoort tegen, genaamd de Jersey Tijger vlinder. Deze vlindersoorten kom je in veel verschillende kleuren tegen, wat de naam van de vallei verklaart.

Strand Butterfly Valley bij Fethiye
Strand van Butterfly Valley

Gemiler beach

Voor het hiervoor genoemd Gemiler Island ligt ook een strand. Dit is Gemiler beach. Het strand is goed te bereiken met de auto en is een geschikte locatie voor het eten van heerlijke visgerechten. Verder kun je hier snorkelen en heerlijk relaxen.

Baai van Gemiler beach met het strand
Baai van Gemiler beach

Strand van Calis

Alle voorgaande stranden vergen echter wel enige reistijd. Het is ook mogelijk om direct bij Fethiye het strand op te zoeken. Dit kan je doen bij het strand Calis. Hier geniet je van de zomerse temperaturen met een heerlijke frisse wind langs de oren.

Calis beach in Fethiye
Calis beach

Uitgaan in Fethiye (en omgeving)

Wat is een vakantie zonder leuke en gezellige uitgaansgelegenheden? Tijdens je vakantie wil je natuurlijk genoeg mogelijkheden hebben om uit te gaan. Fethiye heeft genoeg te bieden.

Voor heerlijke gerechten met een ruime keuze aan visgerechten bezoe je de boulevard van Calis. Aan deze boulevard vind je veel internationale keukens en kun je de echte Turkse gerechten uitproberen.

De plaats Ölüdeniz, dat op een half uur van Fethiye ligt, heeft ook genoeg op het gebied van heerlijke restaurants. Ook zijn er in deze plaats diverse bars gevestigd. In Fethiye zijn meerdere gezellige bars, maar echte grote discotheken zijn er daarentegen niet.

Wil je het liefst een avond losgaan in een discotheek? Dan raden we aan om een taxi te nemen naar Hisarönü. Hier zijn meerdere grote discotheken. Gedurende de zomermaanden tref je in deze clubs een goede mix van een internationaal publiek en lokale inwoners. De discotheken zijn het hele jaar door geopend. Buiten het hoogseizoen om zie je er minder toeristen. De bekendste club is Time Out.