• Menu
  • Menu
De stad Fethiye

Fethiye

In het zuidwesten van Turkije is de badplaats Fethiye te vinden. Deze badplaats is niet vergelijken met veel andere bestemmingen in Turkije. De meeste toeristen kiezen voor een vakantie Fethiye om meer van de cultuur in Turkije te ontdekken en vanwege de schitterende natuur die je in de omgeving van deze bestemming tegenkomt. Hieronder lees je alle informatie over Fethiye Turkije.

Je vakantie naar Fethiye voordelig boeken bij:
Fethiye vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Fethiye Turkije voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Turkije Fethiye boek je bij Sunweb.

Fethiye vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Fethiye via D-reizen.

Turkije vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Fethiye vakanties bij Kras

Algemene informatie Fethiye

Tijdens je vakantie naar deze bestemming zal je hoogstwaarschijnlijk naar het internationale vliegveld Dalaman vliegen. Dit vliegveld ligt op circa 50 kilometer bij Fethiye vandaan. Een andere mogelijkheid is om te vliegen naar Antalya. Vanaf Antalya is het nog circa 3 uur rijden naar Fethiye Turkije. De vlucht vanaf Amsterdam duurt er ongeveer 3,5 uur over. Het tijdsverschil met Nederland is één uur.

De bestemming zelf beschikt over een schitterende haven. In deze haven meren ook vele grote jachten aan. Er wordt verder ontwikkeld met een nieuwe en nog modernere jachthaven. De regio van Fethiye bestaat verder uit een schitterende natuur wat een belangrijke trekpleister is voor veel toeristen. Het is omgeven door hoge bergen met het bijzondere Taurusgebergte langs de kust waarvan de bergen een hoogte bereiken van maar liefst 2000 meter. Deze bergen vormen een schitterend uitzicht van de badplaats. Tijdens de winterdagen zie je de pieken van de bergen bedekt met sneeuw. Ook zorgen de pijnbomen en lauriers voor een heerlijke geur die je duidelijk het gevoel geven dat je je in de natuur begeeft.

Naast de mooie natuur is dit ook een juiste bestemming om te genieten van een zonvakantie. In de bestemming zelf en in de omgeving zijn namelijk mooie stranden gelegen. De temperatuur in de zomer ligt vaak rond de 30 graden en in de winter is er vaak een temperatuur rond de 12 graden. Hieronder lees je meer over de stranden. Verder geven we uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden, excursies, de stranden en het uitgaan.

Bezienswaardigheden

Een vakantie naar Fethiye is een uitgesproken kans om verschillende culturele bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Een van deze bezienswaardigheden is het bezoeken van Gemiler Island. Dit is een eiland dat gelegen is richting het zuiden van Fethiye. Het eiland is bijzonder om te bezoeken, omdat er diverse bouwwerken zijn te vinden uit het Byzantijnse tijdperk. De meeste bouwwerken zijn gebouwd tussen de 5e en de 11e eeuw. Om het eiland te bereiken leg je eerst circa driekwartier met de auto af over het land en het laatste stuk leg je met de boot vanaf de kust af om bij het eilandje te komen. Er gaan boten vanuit Fethiye Ölüdeniz. Eenmaal aangekomen op het eiland kun je ruïnes van woningen en kerken en kapels bezichtigen.

Nog iets wat je tijdens je bezoek aan Fythiye bezocht moet hebben zijn de tombes in de rotsen. Dit zijn de Likya rots tombes. Deze dateren uit de 4e eeuw voor Christus en zijn een trekpleister voor toeristen. Deze tombes zijn op een natuurlijke manier uitgegraven uit de rotsen en vormen het symbool van de stad. Er zijn veel verschillende tombes te bewonderen waar Amintas de meest bijzondere van is. In het zuiden van de stad is het Fithiye kasteel te vinden. Dit kasteel beschikt ook over een paar kleine tombes die uit de rotsen zijn gegraven. Het kasteel en deze tombes zijn ook het bezoeken waard.

Tot slot raden we aan om Araxa te bezoeken. Araxa is gelegen op een afstand van 40 kilometer bij Fethiye Turkije vandaan. Het bestaat uit een waterbron waar nog overblijfselen van de Byzantijnse periode zijn te bezichtigen. Er zijn ruïnes te vinden en Turkse baden en een aquaduct.

Stranden

Turkije is een van de populairste landen om op vakantie te gaan voor een zon- en strandvakantie. Voor wie op vakantie gaat naar Fethiye wil natuurlijk veel genieten op de mooie schitterende stranden. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de mooiste stranden die er zijn te vinden.

  • Het Belcekiz strand is te vinden bij Ölüdeniz. Met de auto is dit strand al te bereiken op een half uurtje rijden. Het Belcekiz strand is volgens velen niet alleen het mooiste strand in de omgeving, maar wordt zelfs gezien als een van de mooiste stranden van de wereld. Dat komt doordat het strand kristalhelder blauw water heeft en schone witte zandstranden. Verder is deze Blue Lagoon erg geschikt voor kinderen en is het er mogelijk om watersporten te beoefenen. Dit is de plek om te genieten van het Mediterraanse klimaat.
  • Butterfly Valley is een unieke ervaring om te bezoeken. Deze vallei bestaat uit een ravijn met kliffen van een hoogte van maar liefst meer dan 300 meter. Er is een mooi strand te vinden. Het bezoeken van dit strand kan worden gezien als een leuke trip. Om er te komen dien je namelijk een boottocht te nemen vanuit Fethiye of Ölüdeniz. Bij Butterfly Valley zelf kom je alleen de basisvoorzieningen tegen met een restaurant. Gedurende de zomermaanden kom je er ook een bijzondere vlindersoort tegen genaamd de Jersey Tijger vlinder. Deze vlindersoorten kom je in veel verschillende kleuren tegen.
  • Voor het hiervoor genoemd Gemiler Island is ook een strand te vinden. Dit is Gemiler beach. Het strand is goed te bereiken met de auto en dit strand is een geschikte locatie voor het eten van heerlijke visgerechten. Verder is het mogelijk om bij dit strand te snorkelen en te relaxen.
  • Alle voorgaande stranden vergen echter wel enige reistijd. Het is ook mogelijk om direct bij Fethiye het strand op te zoeken. Dit kan je doen bij het strand Calis. Hier geniet je van de zomerse temperaturen met een heerlijke frisse wind langs de oren.

Stranden Fethiye

Uitgaan Fethiye

Wat is een vakantie zonder leuke en gezellige uitgaansgelegenheden? Uiteraard wil je tijdens je vakantie ook genoeg mogelijkheden hebben om heerlijk uit te kunnen gaan. Gelukkig is er in Fethiye genoeg te doen. Voor heerlijke gerechten met een ruime keuze aan visgerechten kun je de boulevard van Calis bezoeken. Aan deze boulevard vind je ook veel internationale keukens en kun je de echte Turkse gerechten uitproberen. De plaats Ölüdeniz dat op een half uur van Fethiye vandaan ligt is ook genoeg te vinden op het gebied van heerlijke restaurants. Ook zijn er in deze plaats diverse bars gevestigd. In Fethiye zelf zijn meerdere gezellige bars te vinden voor een drankje. Echte grote discotheken zijn er daarentegen niet.

Wil je het liefst een avond losgaan in een van de discotheken? Dan raden we aan om een taxi te nemen naar Hisarönü. In deze plaats zijn meerdere grote discotheken te vinden. Gedurende de zomermaanden zijn er in deze discotheken een goede mix te vinden van een internationaal publiek en Turken. De discotheken zijn het hele jaar door geopend. Buiten het hoogseizoen om kom je er echter minder toeristen tegen. De bekendste club die je hier tegenkomt is Time Out.