• Menu
  • Menu
Kroatië header

Kroatië

Niet voor niets is Kroatië een van de snelstgroeiende vakantielanden in Europa. Waan jij jezelf ook al in een prachtige stad als Dubrovnik of een natuurpark als de Plivitsji meren? Dit is nog maar het begin wat Kroatië te beiden heeft. Ontdek hier alles voor jouw vakantie Kroatië.

Dit is waar je jouw vakantie naar Kroatië boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Officieel Republiek Kroatië genoemd. Dit land heeft ontzettend veel te bieden. Vanwege de ligging ben je er voorzien van een heerlijk klimaat gedurende de zomermaanden en daarnaast is het minder duur dan veel andere vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een Kroatië vakantie.

Dit zijn de mooiste bestemmingen van Kroatië!

De lange geschiedenis die het land kent, de schitterende landschappen, het heerlijke klimaat en de vele plekken maken dit land perfect voor ieder type toerist. Verspreid over Kroatië zijn veel natuurparken te vinden.

De kustlijn beschikt over veel badplaatsen voor een heerlijke zonvakantie en de natuur maakt het geschikt voor wandelaars. Het land is op te delen in een aantal gebieden. Istrië en Dalmatië zijn bekende gebieden met populaire vakantiebestemmingen. Ook het noordelijke schiereiland Krk is een populair gebied.

Alle vakanties in Istrië

Istrië ligt in het noorden van Kroatië en is al jaren een van de bekendste vakantiegebieden voor Nederlanders. Dit is het grootste schiereiland van het land. Het beschikt over een fraaie kustlijn met mooie stranden en prachtige plaatsen als Poreč, Pula en Rovinj. Niet voor niets is dit het gebied waar mensen naartoe gaan voor een zonvakantie.

Naast de badplaatsen zijn er historische steden met allerlei bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse Amfitheater. Ook zijn er prachtige natuurparken en nog veel meer te vinden. Kortom, genoeg te beleven in Istrië.

Vakanties in Dalmatië

Richting het zuiden in Kroatië ligt het gebied Dalmatië. Hier vind je tal van badplaatsen en toeristische bestemmingen, maar er zijn ook prachtige plekken die minder toeristisch zijn. Zo zijn hier de Dinarische Alpen te vinden waar de Biokovo een van de grootste van is.

Je bezoekt Dalmatië zowel voor de culturele plekken, de uitblinkende steden, zoals Split of de indrukwekkende stranden. Er zijn tot slot ook veel mogelijkheden voor het uitgaan. Plaatsen als Split en de stad Dubrovnik staan vol met bars, clubs en discotheken. Het is een aanrader om de lokale gerechten op deze bestemmingen uit te proberen. Andere prachtige plaatsen in Dalmatië zijn Trogir, Zadar, Omis en Makarska.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.