Kroatië

Het is de laatste jaren steeds vaker te zien dat mensen kiezen voor een vakantie Kroatië. Officieel Republiek Kroatië genoemd. Dit land heeft ontzettend veel te bieden. Vanwege de ligging ben je er voorzien van een heerlijk klimaat gedurende de zomermaanden en daarnaast is het minder duur dan veel andere vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een Kroatië vakantie.

De bestemmingen in Kroatië

De lange geschiedenis die het land kent, de schitterende landschappen, het heerlijke klimaat en de vele plekken maken dit land perfect voor ieder type toerist. Verspreid over het land zijn er veel natuurparken te vinden, de kustlijn beschikt over veel badplaatsen voor een heerlijke zonvakantie en de natuur maakt het geschikt voor wandelaars en andere toeristen. Het land is op te delen in een aantal gebieden. Dit is Istrië en Dalmatië. In iedere regio vind je nog eens tal van bestemmingen.

Met de vele strandbestemmingen, mooie natuur, cultuur en eilanden, zoals Krk is er voor iedereen iets te vinden in Kroatië.

Alle vakanties in Istrië

Istrië is helemaal in het noorden van Kroatië gelegen en al jaren een van de bekendste gebieden voor Nederlanders om op vakantie te gaan. Dit is het grootste schiereiland van het land en beschikt over een fraaie kustlijn met mooie stranden. Niet voor niets is dit het gebied waar mensen naartoe gaan voor een zonvakantie. Naast de badplaatsen zijn er historische steden met allerlei bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse Amfitheater. Verder zijn er natuurparken en nog veel meer te vinden. Kortom, genoeg te beleven dus op dit schiereiland.

Kroatië Porec

Porec
Het schitterende Porec met een levendig centrum. Porect kent historische bezienswaardigheden, maar er is zowel voor jong en oud van alles te beleven.

Vakantie Pula Kroatië

Pula
Pula is de grootste stad van Istrië. Geniet aan de Adriatische Zee van het heerlijke klimaat en bezoek de culturele hoogtepunten, zoals de boog van Sergii of de Arena.

Vakantie Kroatië Rovinj

Rovinj
Rovinj is een echte authentieke plaats op het schiereiland Istrië. Bekend in deze plaats is de hoge toren op de heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Adriatische Zee.

Vakanties in Dalmatië

Verder richting het zuiden in Kroatië is het gebied Dalmatië gelegen. Hier tref je ook tal van badplaatsen en toeristische bestemmingen aan, maar er zijn ook prachtige plekken te vinden die minder toeristisch zijn. Zo zijn hier de Dinarische Alpen te vinden waar de Biokovo een van de grootste van is. Je bezoekt Dalmatië zowel voor de culturele plekken, de uitblinkende steden, zoals Split of de indrukwekkende stranden. Er zijn tot slot ook veel mogelijkheden voor het uitgaan. Plaatsen als Split en de stad Dubrovnik staan vol met bars, clubs en discotheken. Tot slot is het een aanrader om de lokale gerechten op deze bestemmingen uit te proberen.

Reageer op dit artikel

avatar