• Menu
  • Menu
Kroatië header

Kroatië

Het is de laatste jaren steeds vaker te zien dat mensen kiezen voor een vakantie Kroatië. Officieel Republiek Kroatië genoemd. Dit land heeft ontzettend veel te bieden. Vanwege de ligging ben je er voorzien van een heerlijk klimaat gedurende de zomermaanden en daarnaast is het minder duur dan veel andere vakantiebestemmingen in Europa. Er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een Kroatië vakantie.

Dit is waar je jouw vakantie naar Kroatië boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

De bestemmingen in Kroatië

De lange geschiedenis die het land kent, de schitterende landschappen, het heerlijke klimaat en de vele plekken maken dit land perfect voor ieder type toerist. Verspreid over het land zijn er veel natuurparken te vinden, de kustlijn beschikt over veel badplaatsen voor een heerlijke zonvakantie en de natuur maakt het geschikt voor wandelaars en andere toeristen. Het land is op te delen in een aantal gebieden. Dit is Istrië en Dalmatië. In iedere regio vind je nog eens tal van bestemmingen.

Met de vele strandbestemmingen, mooie natuur, cultuur en eilanden, zoals Krk is er voor iedereen iets te vinden in Kroatië.

Alle vakanties in Istrië

Istrië is helemaal in het noorden van Kroatië gelegen en al jaren een van de bekendste gebieden voor Nederlanders om op vakantie te gaan. Dit is het grootste schiereiland van het land en beschikt over een fraaie kustlijn met mooie stranden. Niet voor niets is dit het gebied waar mensen naartoe gaan voor een zonvakantie. Naast de badplaatsen zijn er historische steden met allerlei bezienswaardigheden, waaronder het Romeinse Amfitheater. Verder zijn er natuurparken en nog veel meer te vinden. Kortom, genoeg te beleven dus op dit schiereiland.

Vakanties in Dalmatië

Verder richting het zuiden in Kroatië is het gebied Dalmatië gelegen. Hier tref je ook tal van badplaatsen en toeristische bestemmingen aan, maar er zijn ook prachtige plekken te vinden die minder toeristisch zijn. Zo zijn hier de Dinarische Alpen te vinden waar de Biokovo een van de grootste van is. Je bezoekt Dalmatië zowel voor de culturele plekken, de uitblinkende steden, zoals Split of de indrukwekkende stranden. Er zijn tot slot ook veel mogelijkheden voor het uitgaan. Plaatsen als Split en de stad Dubrovnik staan vol met bars, clubs en discotheken. Het is een aanrader om de lokale gerechten op deze bestemmingen uit te proberen. Andere prachtige plaatsen in Dalmatië zijn Trogir, Zadar, Omis en Makarska.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *