• Menu
  • Menu
Bulgarijë header

Vakantie Bulgarije

Bij een vakantie in de zon zal je misschien niet meteen denken aan een vakantie Bulgarije. Toch is dit land een uitstekende locatie voor toeristen die eens iets nieuws willen ontdekken. De verschillende plaatsen aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije hebben op het gebied van vakantie genoeg te bieden. Stranden, steden waar je terecht kunt om te winkelen, cultuur, historie en genoeg activiteiten om een hele vakantie bezig te zijn is wat je hier kunt vinden. Vanuit Nederland kun je met het vliegtuig binnen een aantal uur in Bulgarije vakantie vieren. Ontdek dit mooie land en alles wat het voor jou te bieden heeft.

Geschiedenis

Bulgarije kent een zeer rijke geschiedenis die goed te ontdekken is tijdens een vakantie Bulgarije. In de vroege middeleeuwen was het land onderdeel van het eerste Bulgaarse Rijk waarna het rond 1018 in handen viel van het Byzantijnse Rijk. Dit duurde iets minder dan 200 jaar totdat het Tweede Bulgaarse Rijk werd gesticht. Uiteindelijk viel het land onder het Ottomaanse Rijk waar het van 1396 tot 1908 onderdeel van was. Na het einde van de tweede wereldoorlog werd het land deel van de Sovjet Unie totdat het land in 1990 een Republiek werd.

Populaire bestemmingen Bulgarije

Het land kent een zeer rijke cultuur en historie. Er valt dan ook genoeg te beleven en te bekijken tijdens een vakantie Bulgarije. Aan de Zwarte Zee zijn er verschillende bestemmingen die zeker aan te raden zijn als je in Bulgarije vakantie wilt houden.

Bekende havensteden zoals Burgas en Varna hebben voor elk type vakantie genoeg mogelijkheden te bieden. Als je van het strand houdt dan kun je in de buurt van Burgas terecht op het bekende Sunny Beach, één van de bekendste stranden aan de kust. Vlakbij Varna ligt get plaatsje Golden Sands dat volledig gebouwd is rondom het gouden strand dat je daar vindt.

1) Burgas

De bekendste kustplaats is de stad Burgas. Hier vind je geschiedenis, cultuur, activiteiten en stranden waar je een perfecte vakantie Bulgarije aan kunt houden. De stad kan worden bereikt door met het vliegtuig naar de lokale luchthaven te vliegen. Dit gaat vaak met een tussenstop op een andere locatie zoals op de luchthaven van de hoofdstad Sofia. Voor de liefhebbers van watersport heb je aan het strand de mogelijkheden om een kajak te huren, te Wake boarden of om een jetski te huren. Ook is het mogelijk om met een gehuurde boot de zee op te gaan. In de verschillende musea van de stad kom je veel te weten over de lokale cultuur en de historie die de stad kent.

2) Sunny Beach

Het bekendste strand aan de Zwarte Zee is Sunny Beach. Dit strand is gelegen in de stad Burgas en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Bulgarije vakantie wilt houden. Aan dit strand vind je een lang gerekte boulevard waar veel te beleven is. Zo zijn er talloze restaurants, bars en cafés waar je voor een maaltijd en een drankje terecht kunt. In de avond is het dan ook mogelijk om hier uit te gaan tot in de late uurtjes. Aan het strand zelf kun je heerlijk ontspannen en genieten van het water van de Zwarte Zee. Tijdens een vakantie Bulgarije kun je hier ook activiteiten ondernemen als surfen, bowlen, waterskiën, zeilen, parasailen of naar het casino.

3) Varna

Een andere grote badplaats aan de kust van de Zwarte Zee is Varna. Voor een vakantie Bulgarije wordt hier ook genoeg geboden voor elk type toerist. Als je van winkelen houdt dan kun je langs het strand terecht in talloze kleine winkeltjes. Ook in het centrum van de stad is er genoeg te beleven op het gebied van winkelen. Hier zijn lange brede straten te vinden met winkels. Een bezoek aan de Kathedraal van de Ontslapenis van de Moeder Gods is ook zeker de moeite waard als je in Bulgarije vakantie houdt in de plaats Varna. Breng ook een bezoek aan één van de vele musea om de geschiedenis en cultuur van deze plaats te ontdekken. Met kinderen is een uitstapje naar het Dolfinarium zeer aan te raden.

4) Golden Sands

Niet ver van de stad Varna vandaan, op ongeveer 17 kilometer afstand, vind je de plaats Golden Sands. Deze plaats is ontstaan rondom het toerisme wat naar deze plaats toe trekt vanwege de gouden zandstranden die je hier vindt. Een perfecte locatie voor een vakantie Bulgarije dus. Hier zijn meer dan 70 hotels met zwembaden en alle mogelijke faciliteiten. Aan de boulevard kun je terecht in kleine winkels of genieten van een maaltijd in één van de restaurant. Het strand van dit resort is zeer geschikt voor gezinnen die op vakantie gaan met kinderen. In de heuvels ligt een oud klooster dat uit gehakt is in de rotsen, hier is ook een museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van deze omgeving.

Reizen naar Bulgarije

Als je in Bulgarije vakantie wilt vieren dan kun het land het beste bereiken per vliegtuig. Bulgarije beschikt over verschillende internationale luchthavens die vanuit Nederland rechtstreeks of met een tussenstop te bereiken zijn. Voor een vakantie Bulgarije heb je geen visum nodig maar moet je wel in het bezit zijn van een geldig paspoort. Vanuit Nederland is het mogelijk om met het vliegtuig naar de hoofdstad Sofia te vliegen en van daaruit met een binnenlandse vlucht naar Burgas of Varna te gaan. Het is ook mogelijk om met een tussenstop richting de luchthaven van Varna te vliegen als je een bezoek brengt aan deze stad of naar Golden Sands wilt voor een vakantie.

Handig om te weten

In Bulgarije zelf kun je jezelf goed verplaatsen met de trein of per bus. Maak je gebruik van een taxi let er dan op dat dit een officiële taxi is. Een privé taxi gebruiken kan ook, maar dan is het wel verstandig om vooraf een prijs af te spreken. Deze taxi’s zijn vaak ook slecht verzekerd. De winkels in de meeste steden zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 in de ochtend tot 18.00 in de avond.