• Menu
  • Menu
Burgas header

Burgas

Aan de Zwarte Zee in Bulgarije ligt de bekende kustplaats Burgas. Deze stad is één van de grootste plaatsen van het land en zeer in trek bij toeristen. Er valt hier dan ook genoeg te beleven als je op zoek bent naar een geschikte vakantie om te houden in dit prachtige land.

De stad heeft voor iedereen wel wat te bieden. Houd je van cultuur dan zijn er genoeg musea en gebouwen die het bezoeken waard zijn. Ontspannen in de natuur kan in de omgeving van de stad en Sunny Beach biedt de mogelijkheid om te ontspannen aan het strand en te genieten van de Zwarte Zee.

Burgas in Bulgarije van bovenaf
Bovenaanzicht van Burgas

Informatie over de geschiedenis van Burgas

De omgeving van de stad wordt al meer dan 3000 jaar bewoond. Dit is gebleken uit vondsten uit de bronstijd en de ijzertijd. De stad ligt zeer strategisch aan de Zwarte Zee en beschikt hierdoor ook over vruchtbare grond.

In de middeleeuwen was de stad onderdeel van het Byzantijnse rijk waarna Burgas later in handen viel van de Ottomanen. Tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de stad bezet door het Russische Rode Leger. Na de oorlog bleef de stad, in tegenstelling tot de rest van Bulgarije, redelijk vrij van het communisme. Vandaag de dag staat Burgas vooral bekend vanwege de grote zeehaven.

De haven van Burgas
De haven van Burgas

Wat valt er te zien in Burgas

  • Voor geschiedenis en cultuur over Burgas ga je naar het Burgas museum
  • Natuur en ontspanning vind je bij het Sea Garden park
  • Burgas War Memorial is gebouwd tijdens het communistische tijdperk
  • Sozopol is een interessant stadje om te bezoeken

Als je op vakantie gaat naar Burgas dan zijn er genoeg bezienswaardigheden in deze prachtige plaats te vinden. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van deze stad, breng dan een bezoek aan het Burgas museum in de stad.

In het Sea Garden park kun je ontspannen en genieten van de natuur. Hier staat ook het oude Burgas War Memorial, een monument dat gebouwd is tijdens het communistische tijdperk waar vroeger een eeuwige vlam op brandde.

Sea Garden Park in Burgas Bulgarije
Sea Garden Park in Burgas

In de buurt van Burgas is het plaatsje Sozopol zeker de moeite waard. Dit is een museumstadje en hier vind je onder andere overblijfselen van bouwwerken uit de tijd dat de Grieken hier een kolonie hadden. Je kunt de stad het best verkennen door een excursie met een gids te ondernemen.

Sozopol Burgas Bulgarije
Sozopol

Het strand van Burgas

Wie bezoek aan Bulgarije brengt die wil natuurlijk ook letter tot rust komen. Burgas is gelegen aan de Zwarte Zee en direct in het centrum is het strand Central Beach te vinden. Deze loopt over in het strand North Beach. Wie bereid is verder te reizen kan nog veel meer stranden in de omgeving bezoeken, waaronder het strand van Sunny Beach. Daarover hieronder meer.

Strand Burgas Bulgarije
Strand in Burgas
Kustlijn Burgas
De kustlijn van Burgas

De leukste activiteiten

  • Wandeltochten, pretparken bezoeken en watersporten zijn enkele activiteiten om te doen in Burgas

Wie van een actieve vakantie houdt kan ook zijn geluk op in Burgas Bulgarije. De stad zelf, maar ook de regio om Burgas zijn zeer geschikt voor het ondernemen van wandeltochten. Als je met kinderen op vakantie gaat dan is een bezoek aan één van de pretparken in de buurt ook zeker de moeite waard. Burgas is gelegen aan de Zwarte Zee en biedt dan ook de mogelijkheid om op verschillende plekken aan watersport te doen. Zo is het mogelijk om te surfen of om met een kajak de zee op te varen. Andere populaire activiteiten in deze stad zijn duiken, karten en het huren van een quad.

Actief zijn tijdens je vakantie? Onderneem deze watersporten

De stad Burgas ligt aan de Zwarte zee en heeft voor de liefhebber van watersport ook veel te bieden. Zo is het mogelijk om een kajak te huren en het water op te gaan of met een instructeur in zee te gaan duiken. De grote haven van de stad maakt het ook mogelijk om de omgeving per boot te verkennen. Zo is het mogelijk om een schip te huren waarmee je er zelf op uit kunt trekken. Ook is het mogelijk om een stuurman in te huren die de boot kan bevaren. Voor de liefhebber van extreme sporten is het mogelijk om te Wake boarden. Het is ook mogelijk om een Jetski te huren en daarmee de zee te verkennen.

Breng een bezoek aan Sunny Beach

  • Bezoek het strand van Sunny Beach
  • Circa 40 kilometer van de stad Burgas
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer en eigen auto

Het bekendste strand in de buurt van Burgas Bulgarije is Sunny Beach. Dit strand is acht kilometer lang en is het bekendste strand in de regio. Aan dit strand vind je een lange boulevard met allerlei winkels, restaurants en cafés. Bovendien heb je zo de kans om deze geweldige badplaats te bezoeken.

Sunny beach Bulgarije strand
Strand van Sunny beach Bulgarije

Voor de liefhebber van een avondje uit is er hier ook genoeg te beleven. Alle informatie over het uitgaan in Sunny Beach vind je hier. Gelegen aan de Zwarte Zee kun je hier genieten van het zand en het water. Het is ook mogelijk om te zeilen, te surfen, te waterskiën of te parasailen. Andere activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn een bezoek brengen aan het casino van Burgas of bowlen.

Burgas Airport – Handige informatie om te hebben

Burgas Airport
Burgas Airport

De luchthaven van de stad is Burgas Airport. Deze luchthaven is de tweede grootste van Bulgarije en verwerkt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Het is hier mogelijk om met binnenlandse vluchten naar andere vliegvelden in het land te vliegen en je zo te verplaatsen. Vanuit Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om naar Burgas Airport te komen. Er gaan niet altijd rechtstreekse vluchten. Een vlucht naar de hoofdstad Sofia is dan het beste aan te raden waarna je gebruik kunt maken van een binnenlandse vlucht richting Burgas.

Bereikbaarheid van Burgas en reizen binnen de stad

Het vliegveld ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Burgas Bulgarije. Vanaf hier kun je de stad bereiken per bus die ongeveer 30 minuten doet over de reis. Met de taxi, die ook redelijk betaalbaar is, ben je in ongeveer een kwartier in de stad.

In Burgas Bulgarije kun je jezelf verplaatsen met de bus of met de taxi. Let er goed op dat je bij het kiezen van een taxi in een betrouwbare auto stapt. Niet elke taxi in de stad is namelijk goed verzekerd. Vanuit Burgas Bulgarije is het ook mogelijk om op de trein te stappen en zo naar verschillende andere steden te reizen in Bulgarije zoals Sofia of Varna.

Meer vakantiebestemmingen in Bulgarije naast Burgas:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.