• Menu
  • Menu
Turkije header

Turkije

Een vakantie naar Turkije kan erg divers zijn. De meeste mensen bezoeken Turkije in de zomer om er te genieten van het heerlijke klimaat en de mooie stranden. Het land beschikt over enkele populaire badplaatsen. De meest populaire badplaatsen geven we hieronder meer informatie over. Voor iedere badplaats hebben we een aparte pagina gemaakt waar alle informatie en tips terug te vinden zijn.

Je vakantie naar Turkije voordelig boeken bij:
Turkije vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Turkije voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Turkije boek je bij Sunweb.

Turkije vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Turkije via D-reizen.

Turkije vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Turkije vakanties bij Kras

Naast een zonvakantie heeft Turkije ook schitterende historische en culturele bezienswaardigheden en kun je er geslaagd een stedentrip van maken. Turkije is op te delen in verschillende regio’s waar je op vakantie kunt: de Turkse Rivièra, de Egeïsche kust, de Zuid-Egiësche kust en de Noord-Egiësche kust. Via de website Europa-Vakanties.nl bereid jij je optimaal voor op een vakantie naar Turkije.

Populaire badplaatsen in Turkije

Hieronder hebben we een overzicht met de meest bekende en populaire badplaatsen van Turkije:

  • Alanya – Een van de meest populaire badplaatsen is Alayna. Alayna is te vinden aan de Turkse Rivièra en ligt tegen een rots aan. Er zijn twee prachtige stranden te vinden, waardoor een vakantie naar Alanya zeer geschikt is als zonvakantie. Een vakantie naar Alanya is ook erg geschikt om te shoppen, uit te gaan of om de Turkse cultuur te bekijken.
  • Marmaris – De badplaats Marmaris is te vinden aan de Lycische kust en is duidelijk de meest bekende locatie in Turkije voor jongeren. Je vindt er een uitgaansleven waar je tot in de vroege uurtjes door kunt gaan met feesten. Overdag is er een prachtig strand om aan te liggen en in Marmaris worden tal van excursies georganiseerd om aan deel te nemen. Ga bijvoorbeeld mee met een jeep safari, neem een boottocht of bezoek het waterpark. Er is nog veel meer te doen. Alle tips zijn te lezen op de pagina over Marmaris.
  • Bodrum – Aan de zuidwest kust (de Egeïsche kust) van Turkije is de stad Bodrum te vinden. Dit is een bewoonde stad en telt in totaal meer dan 115.000 inwoners. Bij Bodrum vind je niet direct een mooi strand, maar toch is het in trek bij toeristen om er in de zomer naar toe te gaan. Er zijn wel veel accommodaties met een zwembad dus zonnen kun je er wel. De stad is mede populair door de gezelligheid van de bewoners en het aangename klimaat. Er is een lage luchtvochtigheid, waardoor het in de zomer aangenamer is om buiten te zijn.
  • Iclemer – Iclemer is net als Marmaris ook te vinden aan de Lycische kust. Deze badplaats is kleiner dan Marmaris en ligt op slechts enkele kilometer er vandaan. Het voordeel aan Iclemer is dat het er rustiger is en daarom beter geschikt voor gezinnen en stelletjes om op vakantie te gaan.
  • Didim – Dit is een rustigere badplaats die nog niet helemaal ontdekt is bij de toeristen. De laatste jaren wordt deze locatie steeds populairder. Je vindt er prachtige stranden en alles wat je nodig hebt voor een zonvakantie.
  • Dalyan – Deze locatie is te vinden aan de Zuid-Egeïsche kust. Ook hier kom je nog geen massatoerisme tegen. Dalyan ligt vlakbij Turtle Island en de bekende modderbaden. Dit oude vissersdorpje is mooi gelegen en uitermate geschikt als zonvakantie.
Strandvakantie Turkije

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.