• Menu
  • Menu
Turkije Bodrum vakanties

Bodrum

Bodrum is een badplaats gelegen aan de Egeïsche Zee in Turkije. De stad Bodrum zelf beschikt over circa 117.000 inwoners. De stad is uitgegroeid tot een echte bestemming voor toeristen. Bodrum heeft alles te bieden wat een toerist kan verwachten van een geschikte bestemming om de vakantie in te luiden. Er zijn schitterende stranden te vinden, er is een gezellige haven, een overvloed aan restaurants en een levendig uitgaansleven. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt om je vakantie te plannen naar Bodrum Turkije.

Je vakantie naar Bodrum voordelig boeken bij:
Bodrum vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Bodrum voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Bodrum boek je bij Sunweb.

Bodrum vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Bodrum via D-reizen.

Bodrum vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Bodrum vakanties bij Kras

Algemene informatie over Bodrum

Bodrum is gelegen aan de Egeïsche kust in Turkije op een korte afstand van het Griekse eiland Kos. In de buurt van Turkije Bodrum zijn er echter nog meer belangrijke Turkse badplaatsen te vinden. De plaatsen Marmaris, Turgutreis, Datca, Bitez en Torba liggen hier niet ver vandaan. Gedurende de zomermaanden loopt het in Bodrum vol met toeristen. Gemiddeld bezoeken zo’n circa 200.000 toeristen tegelijkertijd deze badplaats. De meeste toeristen zijn afkomstig uit West-Europa. Tijdens de maanden mei t/m september lopen de straten van deze badplaats vol met toeristen.

Daarnaast komen er ook veel Turken van elders uit het land naar deze badplaats gedurende het hoogseizoen. Dit doen de meesten niet om er vakantie te vieren, maar om er spullen te verkopen aan de toeristen. Er worden veel nep-artikelen elders in Turkije gemaakt die hier worden verkocht. In bijna alle gevallen is het mogelijk of noodzakelijk om af te dingen op de prijzen die worden gevraagd. De meeste artikelen worden voor een veel en veel hogere prijs verkocht dan de productieprijs. Echter zijn veel spullen voor toeristen nog steeds erg aantrekkelijk. Op deze pagina lees je verder alle informatie over deze badplaats, zoals de bezienswaardigheden die er zijn, de stranden, het uitgaansleven en nog veel meer.

Vakanties Bodrum

De bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie Bodrum wil je naast het relaxen op de stranden vast ook meer zien van de geschiedenis en cultuur van deze omgeving. Hieronder hebben we daarom een lijstje gemaakt met de bezienswaardigheden.

  1. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de haven van Bodrum. De plaats is een voormalige vissersplaats. Tegenwoordig zijn er veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden aan de haven. Het is daarom een levendige plek die je absoluut moet bezoeken. Tevens is dit de plek voor het boeken van verschillende excursies, waaronder een trip naar het mooie Griekse eiland Kos.
  2. Het symbool van Bodrum Turkije is het kasteel Sint Petrus dat op het schiereiland in de haven is te vinden. Oorspronkelijk is dit kasteel gebouwd om de stad en de haven te beschermen tegen piraterij. Tegenwoordig is dit kasteel te bezichtigen voor het publiek en is er een onderwater archeologisch museum te vinden.
  3. Ook is het Mausoleum van Halicarnassus een must om te bezoeken tijdens je vakantie. Mausoleum betekent graftombe en je ziet hier de urn met het as van Mausollus en de overblijfselen van zijn echtgenote.
  4. Het Zeki Müren museum is een museum dat is gewijd aan een bekende Turkse zanger. Later is hij ook gaan schilderen, acteren en muziek gaan schrijven. Ook is deze zanger belangrijk geweest voor de acceptatie van homo’s in Turkije.
  5. Het Griekse Theater is te vinden op de heuvel Goktepe. Het is inmiddels een antiek theater waar vandaag de dag nog steeds concerten worden gehouden. Het theater is al voor Christus gebouwd en heeft in totaal plaats voor circa 10.000 mensen.
  6. Op zoek naar een dagje vol zwemplezier? Breng dan een bezoek aan het Dedeman Aquapark. Dit waterpretpark is het grootste en het eerste waterpark van Turkije. In totaal zijn er 24 glijbanen, een groot golven zwembad, een crazy river en nog meer.

De stranden

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Bodrum kiezen voor deze bestemming vanwege het heerlijke strand en om er te genieten van een zonvakantie. In Bodrum is er van alles te vinden op het gebied van verschillende stranden. Op het schiereiland zijn er bij ieder stadje wel verschillende stranden en baaitjes te vinden. Of je nou op zoek bent naar een druk of rustig strand of een zand- of kiezelstrand. Hieronder benoemen we de populairste stranden.

Direct in de badplaats is het strand van Bodrum te vinden. Dit is een lang en smal strand en gedurende de zomer is het er vrijwel altijd druk. Het strand bestaat uit kiezels en voor wie het niet erg vindt om in de drukte te liggen is dit een geschikt strand. Een ander populair strand is het strand van Gumbet. Dit ligt op een korte afstand, het is een lang en smal strand en beschikt over alle toeristische faciliteiten. Je komt er eet- en drinkgelegenheden tegen, parasols en ligbedden en je kunt er voldoende watersporten beoefenen. Volgens veel mensen is Camel Beach het mooiste strand in de buurt van Bodrum en Gumbet.

Wanneer je nog verder van Gumbet gaat dan kom je het strand van Bitez tegen. Het strand in Bitez is ook vergelijkbaar met toeristische voorzieningen en watersporten. Verder zijn er nog een aantal baaien waar je in alle rust kunt genieten. Dit zijn de baaien van Turgutreis, Yalikavak en Gumusluk.

Uitgaan Bodrum

Turkije Bodrum kent een leuk uitgaansleven. Het is een levendige plaats waar je altijd wel wat kunt doen. Om de avond te beginnen en te genieten van heerlijke Turkse gerechten wordt het aangeraden om een leuke plek op te zoeken tussen alle smalle straatjes in het centrum of in de haven. Wat betreft het uitgaan is het een levendige bestemming en is er genoeg te doen. Het is geen feestbestemming als Marmaris, maar vervelen hoef je ook absoluut niet te doen. De bekendste discotheek van de plaats is Halikarnas. Deze discotheek mag je absoluut niet missen.

De buurstad Gumbet is echter een bekende plek als het gaat om feesten. In Gumbet is er een straat te vinden die vol zit met restaurants, bars en discotheken waar je overal door kunt feesten tot vroeg in de ochtend.

Tips in de omgeving

In de omgeving van Bodrum is ook nog genoeg te beleven. Op het schiereiland zijn nog veel meer stadjes en plaatsen die je kunt bezoeken. De volgende plaatsen liggen op een korte afstand en zijn ook op het schiereiland te vinden: Gumbet, Torba, Turgutreis, Bitez, Gumusluk, Yalikavak, Gundogan, Kadikalesi en Turkbuku. Daarnaast kun je op een afstand van circa 50 kilometer een bezoek brengen aan het traditionele Turkse plaatsje Milas. Milas beschikt over een oude binnenstad waar de traditionele Turkse cultuur goed bewaard is gebleven. Een echte aanrader om eens te bezoeken.

Verder kunnen we het aanraden om een trip te boeken naar het Griekse eiland Kos dat op een korte afstand is gelegen. Kos is het eiland van Hippocrates en heeft alles te bieden voor ieder type toerist. Lees hier meer informatie over Kos.

Winkelen in Bodrum

Door het toenemende toerisme is deze badplaats uitgegroeid tot een bestemming waar je als toerist uitstekend kunt winkelen. Veel mensen van elders uit Turkije komen hier naartoe om er van alles te verkopen. In bijna alle gevallen is het aan te raden om af te dingen op de prijzen. Door het centrum van de stad wandel je door de smalle straatjes waar je allerlei leuke winkeltjes tegenkomt waar je van alles kunt kopen. In de winkeltjes kun je van alles tegenkomen, zoals mooie sieraden, leuke kleding of borduurwerken.

Wie graag gaat winkelen wordt aangeraden om een bezoek te brengen aan het winkelcentrum Oasis Shopping Center. In dit winkelcentrum tref je veel winkels, restaurants en een bioscoop aan. In totaal zijn er maar liefst 200 winkels te vinden. Ben je juist op zoek naar een plek waar geen nep spullen worden verkocht, maar waar de echte merken worden verkocht? Dan kun je naar de jachthaven Marina. Tot slot zal je in Bodrum veel Turkse kunst tegenkomen. Bodrum is het centrum van kunst in Turkije.