• Menu
  • Menu
Bodrum header

Bodrum

Bodrum heeft alles te bieden voor de perfecte vakantie. Denk aan de schitterende stranden als Bodrum Beach of Camel Beach, de mooie en gezellige haven, een overvloed aan heerlijke restaurants, een levendig uitgaansleven en veel meer.

Je vakantie naar Bodrum voordelig boeken bij:
Bodrum vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Bodrum voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Bodrum boek je bij Sunweb.

Bodrum vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Bodrum via D-reizen.

Bodrum vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Bodrum vakanties bij Kras

Wat te doen in Bodrum?

Bodrum is een badplaats gelegen aan de Egeïsche Zee in Turkije. De stad zelf beschikt over circa 117.000 inwoners, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een echte toeristenbestemming.

Bodrum is gelegen aan de Egeïsche kust in Turkije op een korte afstand van het Griekse eiland Kos. In de buurt van Bodrum liggen nog meer Turkse badplaatsen. De plaatsen Marmaris, Turgutreis, Datca, Bitez en Torba liggen hier niet ver vandaan.

Tijdens de maanden mei t/m september loopt het in Bodrum vol met toeristen. Gemiddeld bezoeken zo’n circa 200.000 toeristen tegelijkertijd deze badplaats, voornamelijk afkomstig uit West-Europa.

Bodrum Turkije

Op deze pagina alle informatie over de mooiste bezienswaardigheden, de stranden, het uitgaansleven en nog veel meer!

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Bodrum!

Bodrum is een prachtige bestemming voor het ontdekken van meer van de Turkse geschiedenis en voor het bezoeken van culturele bezienswaardigheden. Hieronder daarom een lijstje met de mooiste bezienswaardigheden van Bodrum.

1) De haven van Bodrum

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de haven van Bodrum. De plaats is een voormalige vissersplaats. Tegenwoordig zijn er veel restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden te vinden aan de haven. Het is daarom een levendige plek die je absoluut moet bezoeken. Tevens is dit de plek voor het boeken van verschillende excursies, waaronder een trip naar het mooie Griekse eiland Kos.

De haven van Bodrum Turkije
Haven van Bodrum

2) De Petrusburcht

Het symbool van Bodrum is het kasteel Sint Petrus, oftewel de Petrusburcht, op het schiereiland in de haven. Oorspronkelijk is dit kasteel gebouwd om de stad en de haven te beschermen tegen piraterij. Tegenwoordig is het te bezichtigen voor het publiek. Ook vind je er een onderwater archeologisch museum.

Sint Petrusburcht in Bodrum
Petrusburcht kasteel

3) Mausoleum van Halicarnassus

Ook is het Mausoleum van Halicarnassus een must-visit tijdens je vakantie. Mausoleum betekent graftombe. Je ziet hier de urn met het as van Mausollus en de overblijfselen van zijn echtgenote.

Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum
Mausoleum van Halicarnassus

4) Het Zeki Müren museum

Het Zeki Müren museum is een museum dat is gewijd aan een bekende Turkse zanger. Later is hij gaan schilderen, acteren en muziek gaan schrijven. Ook is deze zanger belangrijk geweest voor de acceptatie van homo’s in Turkije.

5) Het Griekse Theater

Het Griekse Theater is te vinden op de heuvel Goktepe. Het is inmiddels een antiek theater waar vandaag de dag nog steeds concerten worden gehouden. Het theater is al voor Christus gebouwd en heeft in totaal plaats voor circa 10.000 mensen.

Antieke Griekse theater in Bodrum
Antieke Grieks theater

6) Het Dedeman Aquapark

Op zoek naar een dagje vol zwemplezier? Breng dan een bezoek aan het Dedeman Aquapark. Dit waterpretpark is het grootste en het eerste waterpark van Turkije. In totaal zijn er 24 glijbanen, een groot golven zwembad, een crazy river en nog meer.

Wat zijn de mooiste stranden van Bodrum?

Met de prachtige stranden is Bodrum perfect voor een zonvakantie. Of je nou op zoek bent naar een druk of rustig strand of een zand- of kiezelstrand. Hieronder de populairste stranden.

  • Bodrum Beach
  • Strand van Gumbet
  • Strand van Bitez
  • Camel Beach

Direct in de badplaats vind je het strand van Bodrum, Bodrum Beach. Dit is een lang en smal strand en bestaat voornamelijk uit kiezels. Gedurende de zomermaanden kan het op Bodrum Beach erg druk zijn.

Strand Bodrum Beach
Bodrum Beach

Op een korte afstand vind je ander populair strand, het strand van Gumbet. Ook dit strand is lang en smal. Je beschikt er over alle toeristische faciliteiten, zoals eet- en drinkgelegenheden, parasols, ligbedden en diverse watersporten.

Gumbet beach
Gumbet beach

Ga je nog verder dan Gumbet, dan kom je het strand van Bitez tegen. Hier ben je ook voorzien van alle voorzieningen en is het mogelijk om watersporten te beoefenen. Verder zijn er nog een aantal baaien waar je in alle rust kunt genieten. Dit zijn de baaien van Turgutreis, Yalikavak en Gumusluk.

Volgens veel mensen is Camel Beach het mooiste strand in de buurt van Bodrum en Gumbet. Het is echter wel het verst gelegen van Bodrum met een afstand van meer dan 10 kilometer.

Camel Beach in Bodrum
Camel Beach

Uitgaan Bodrum

Bodrum kent een leuk uitgaansleven en er is altijd wel wat te doen. Begin de avond op een leuke plek ergens tussen alle smalle straatjes in het centrum of in de haven. Het is geen feestbestemming als Marmaris, maar vervelen hoeft absoluut niet. De bekendste discotheek van de plaats is Halikarnas.

Restaurant aan water in Bodrum

De buurstad Gumbet is een bekendere plek als het gaat om feesten. In Gumbet vind je een straat vol met restaurants, bars en discotheken. Hier kun je feesten tot vroeg in de ochtend.

's Avonds uitgaan in Bodrum

Tips in de omgeving

In de omgeving van Bodrum is genoeg te beleven. Er zijn nog veel meer stadjes en plaatsen om te bezoeken. De volgende plaatsen liggen op een korte afstand: Gumbet, Torba, Turgutreis, Bitez, Gumusluk, Yalikavak, Gundogan, Kadikalesi en Turkbuku.

Daarnaast kun je op een afstand van circa 50 kilometer een bezoek brengen aan het traditionele Turkse plaatsje Milas. Milas beschikt over een oude binnenstad waar de traditionele Turkse cultuur goed bewaard is gebleven.

Verder kunnen we het aanraden om een trip te boeken naar het Griekse eiland Kos dat op een korte afstand is gelegen. Kos is het eiland van Hippocrates en heeft alles te bieden voor ieder type toerist.

Winkelen in Bodrum

Door het toenemende toerisme is deze badplaats uitgegroeid tot een bestemming waar je uitstekend kunt winkelen. Veel mensen van elders uit Turkije komen naar Bodrum om van alles te verkopen. In bijna alle gevallen is het aan te raden om af te dingen. Houd er ook rekening mee dat er veel nep-producten worden verkocht.

Winkeltjes in centrum Bodrum
Souvenirwinkels

Door het centrum van de stad wandel je door de smalle straatjes waar je allerlei leuke winkeltjes tegenkomt. In de winkeltjes vind je o.a. mooie sieraden, leuke kleding of borduurwerken.

Ook wordt aangeradden om het winkelcentrum Oasis Shopping Center te bezoeken. Hier tref je winkels, restaurants en een bioscoop aan. In totaal zijn er maar liefst 200 winkels.

Ben je juist op zoek naar een plek waar echte merken worden verkocht i.p.v. namaakproducten? Dan wordt de jachthaven Marina aangeraden.

Tot slot zal je in Bodrum veel Turkse kunst tegenkomen. Bodrum is het centrum van kunst in Turkije.