• Menu
  • Menu
Campania header

Campania – Een van de mooiste regio’s van heel Italië

Campania, elk jaar weer een geliefde regio voor toeristen uit de hele wereld. Met als een van de hoogtepunten de schitterende Amalfikust met de vele mooie dorpjes en plaatsen. Maar ook bekend van de stad Pompeï, de Vesuvius vulkaan, Paestum en meer historische bezienswaardigheden.

De regio Campania ligt iets onder het centrum van Italië, onder de regio Lazio. De hoofdstad van de regio is Napels. In de regio Campania zijn er veel inschrijvingen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen. Dat komt door de lange en bijzondere geschiedenis die Campania heeft doormaakt. 

De regio wordt nog bijzonderder gemaakt wanneer je weet dat de pizza hier vandaan komt, uit Napels om precies te zijn. Maar de keuken van Campania heeft nog veel meer te bieden. De pasta fusilli is ook afkomstig uit deze regio en wordt er dan ook veel gegeten. Daarnaast worden citroenen hier veel verbouwd. Citroenen worden daarom veel gebruikt bij gerechten, maar je moet ook de likeur limoncello geprobeerd hebben!

De mooiste plaatsen van de regio Campania

  1. Napels
  2. Amalfikust
  3. Capri
  4. Positano
  5. Salerno
  6. Sorrento
  7. Ischia
  8. Procida

1) De levendige stad Napels

Napels is de stad in Italië waar de meeste mensen veel op straat leven. De was hangt buiten aan de lijnen hoog boven de straten, scooters die langs je heen razen en kinderen die buiten voetballen. Vanuit de stad heb je ook een mooi uitzicht op de Vesuvius vulkaan. 

In Napels vertoef je makkelijk meerdere dagen. Het is een fijne stad om lekker doorheen te dwalen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden te bezoeken. Denk aan het Palazzo Reale, het kasteel Nuovo, de kathedraal van Napels of maak een dagtrip naar de Vesuvius vulkaan of de ruïnes van Pompeï. 

Stedentrip naar Napels
Napels

2) Reis langs de schitterende Amalfikust

Campania is misschien wel het meest bekend vanwege de wereldberoemde Amalfikust. De kustlijn heeft namelijk veel verschillende unieke bestemmingen. Afbeeldingen van plaatsen aan de Amalfikust worden over de hele wereld gebruikt als covers op reismagazines of andere plekken. 

Positano is absoluut een hoogtepunt aan de Amalfikust. Maar ook het plaatsje, waar de kustlijn naar is vernoemd, Amalfi mag je niet missen. Sorrento is nog een plaats die wij aanraden. Sorrento is een perfecte uitvalsbasis om de rest van de Amalfikust te verkennen. 

De Amalfikust met het plaatsje Amalfi
Amalfi gelegen aan de Amalfikust

Voor de kustlijn liggen ook drie populaire eilanden: Capri, Ischia en Procida. Het wereldberoemde Capri is het populairste eiland van deze drie. Ischia is het grootste eiland en wordt ook wel het groene eiland genoemd. Procida is het kleinste, maar kent wel genoeg redenen om er een bezoek aan te brengen.

3) Het wereldberoemde Capri

Het is het eiland van luxe en zien en gezien worden. Capri is een prachtig eiland. Je kunt er verblijven in Capri-Stad, Marina Piccola of Anacapri, maar veel mensen maken ook een dagtrip naar het eiland. 

Capri eiland aan de Amalfikust
Capri eiland

Los van dat je er heerlijk geniet op een van de terrasjes en van de luxe op Capri, zijn er ook veel bezienswaardigheden als Villa Jovis, Giardini di Augusto, Via Krupp, de Grotta Azzurra en nog vele meer. 

4) Positano – Voor velen de mooiste bestemming aan de Amalfikust

Voor veel mensen is Positano de mooiste plaats aan de hele Amalfikust. Prachtige plaatjes van Positano zijn overal terug te zien, op social media, travel magazines, bij reisorganisaties en meer. 

Positano is tegen de kliffen opgebouwd aan zee en dit zorgt voor een prachtig aanzicht. In Positano zelf is het gezellig, wandel door veel smalle steegjes en straatjes, shop bij een van de vele winkeltjes, geniet van het strand en van de Italiaanse gerechten. Een bezoek aan Positano staat dan ook garant voor een geslaagde vakantie. 

Positano in Campania
Positano

5) Salerno – Nog onontdekt, relatief goedkoop, maar zeer gezellig!

Een andere stad in Campania is Salerno. Hoewel Salerno ook veel toeristen trekt, is het lang niet zo populair als veel andere steden en dorpen in Campania. Dat maakt Salerno nou juist interessant, want je hebt hier de kans om het echte Italië te ontdekken. 

Salerno ligt op een perfecte locatie tussen de kustlijnen Cilento en de Amalfikust. Voor wie beide kustlijnen wil afreizen zit hier goed. Geniet van lokale gerechten in het historische centrum van Salerno, bezoek de bezienswaardigheden en verken de omgeving. 

Salerno in de regio Campania Italië
Salerno

6) Sorrento – Waar het toerisme ooit begon in Italië

Wie langs de Amalfikust reist in Campania die brengt ook een bezoek aan Sorrento. Sorrento staat bekend als een echte havenplaats met twee populaire havens Marina Grande en Marina Piccola. 

Verder geniet je er van een verfrissend drankje op een van de terrasjes aan het plein Piazza Tasso of ga je winkelen aan de populaire straat Via San Cesareo. Sorrento was niet voor niets een van eerste toeristische bestemmingen van Italië en vandaag de dag komen er nog steeds veel toeristen naar deze plaats!

Sorrento in Italië in de regio Campania
Sorrento

7) Ischia – Het groene eiland met mooie bezienswaardigheden

Hiervoor noemden we al dat Campania ook drie populaire eilanden kent. Daar is Ischia er een van. Het is het grootste eiland tussen Ischia, Capri en Procida en wordt ook wel het groene eiland genoemd. Dat komt omdat het eiland zoveel prachtige groene natuur heeft. 

Ischia in Campania
Ischia

De hoogste berg van het eiland Monte Epomeo was vroeger een vulkaan, maar is nu bedekt met natuur. De populairste plaats op het eiland is Ischia-Stad en daarnaast zijn er diverse mooie bezienswaardigheden. Daarvan zijn de populairste het kasteel Castello Aragonese en Torre di Guevara (Torre di Michelangelo). Tot slot kent het eiland natuurlijke thermale baden waar je tot ultieme ontspanning komt.

8) Procida – Het kleurrijke visserseilandje

Het derde eiland in Campania is Procida. Dit eiland heeft twee mooie havens: Marina Corricella en Marina Grande. Marina Corricella is een werkelijk plaatje waar de kleurrijke huizen prachtig boven elkaar staan gebouwd. 

Procida in Italië
Procida

Bezoek ook Terra Murata en het eiland Isola di Vivara op Procida. Het eiland heeft de perfecte grootte om het te voet te ontdekken. Je kunt namelijk het hele eiland bewandelen.