• Menu
  • Menu
Pesaro header

Bezoek het prachtige strand en stad in Pesaro!

Pesaro ligt in het noorden van Le Marche. De stad ligt naast een prachtig natuurpark en je geniet er van de stad en het strand. Door de ligging aan het strand en de combinatie met de rijke stad is het een ideale plek voor een geslaagde vakantie.

Pesaro is gesticht in 184 voor christus als Pesaurum door de Romeinen. Hierdoor kent de stad veel geschiedenis en een rijk verleden. De stad ligt aan de Adriatische kust waardoor je veel zandstranden en strandtenten tegenkomt.

Mooie stranden voor de kust van Pesaro
De stranden voor de kust van Pesaro

De mooiste bezienswaardigheden, fijnste stranden en beste restaurants in Pesaro

Er is veel te doen in Pesaro en wij geven je graag de leukste tips. Met deze tips verveel jij je geen dag in Pesaro en leer je veel over de geschiedenis van de stad. Bij vakantie hoort ook lekker eten en luieren dus hier hebben we ook de nodige tips voor!

Dit zijn dé bezienswaardigheden in Pesaro

Wandeling langs de boulevard en Sfera Grande

Als je in Pesaro bent, dan zul je veel strand en zee zien. Het is heerlijk om een wandeling te maken langs de boulevard. Je kunt hier ook veel kunst tegenkomen. Als je een wandeling maakt langs de boulevard en langs het Piazzale della Libertà komt, dan zal het Sfera Grande meteen opvallen. 

Wandeling langs de promenade in Pesaro
Wandeling langs de promenade

De Sfera Grande is een bronzen bol die gemaakt is door Italiaanse beeldhouwer Arnoldo Pomodoro. De Sfera Grande in deze stad is een namaak. De originele versie staat in Rome in het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Sfera Grande bol
De bronzen bol Sfera Grande

Toch is de replica echt de moeite waard om te bekijken. De replica is prachtig nagemaakt en wordt weerspiegeld in de vijver onder de bronzen bol. Het is een prachtige bezienswaardigheid en mooie plek om een paar foto’s te schieten. Het is een trots van de stad en dus zeker moeite waard om te bezoeken. 

Sfera Grande Pesaro
Sfera Grande

Het plein Piazza del Popolo met de bezienswaardigheden

Het Piazza del Popolo is ook prachtig om te zien. Dit is een centraal plein in de stad. Het heeft een prachtige fontein midden in het plein en het voormalige postkantoor is ook een interessant stukje geschiedenis van Pesaro. Verder vind je het Palazzo Ducale aan dit plein.

Het Palazzo Ducale paleis aan het plein Piazza del Popolo
Het Palazzo Ducale paleis aan het plein Piazza del Popolo
Piazza del Popolo
De fontein op Piazza del Popolo
Postkantoor aan Piazza del Popolo
Postkantoor aan het plein Piazza del Popolo
Fontein op Piazza del popolo
Fontein op Piazza del popolo
Fontein op Piazza del Popolo
Het plein Piazza del Popolo met de fontein

Op de hoek van dit plein vind je een van de mooiste en voor ons interessantste bezienswaardigheden in Pesaro. Hier bevindt zich namelijk een aandenken aan Anne Frank. Hier vind je op straat gegooide papieren vereeuwigd tot een in steen gehouwen beeld

Het zijn papieren waar nieuws op staat over de tweede wereldoorlog. Dit heeft de gemeente van Pesaro hier vereeuwigd zodat we nooit vergeten hoe vreselijk de oorlog was. Onder de brieven en kranten zie je ook een pagina uit het dagboek van Anne en haar persoonsbewijs. 

Ook vind je verderop een eerbetoon aan alle slachtoffer. Hier zie je veel zwart-wit foto’s van burgers. Het is niet voor niks dat deze oorlog zo herinnerd wordt. Er leefden namelijk een grote Joodse gemeenschap in Pesaro. 

De componist Gioacchino Rossini

Gioacchino Rossini was een bekende componist die is geboren in Pesaro. Zijn opera’s worden nog steeds gespeeld in Pesaro. Voor meer geschiedenis van deze componist kun je ook zijn geboortehuis Casa Rossini bezoeken. 

Standbeeld van Gioacchino Rossini
Beeld van de bekende componist Gioacchino Rossini
Geboortehuis Casa Rossini
Geboortehuis van Gioacchino Rossini ‘Casa Rossini’

In dit huis kun je onder andere het museum bezoeken waar verteld wordt over Rossini. Ook wordt deze componist elk jaar herdacht tijdens het Rossini opera festival. Dit festival vindt dan plaats in het naar hem vernoemde theater Opera Theatre Gioacchino Rossini

Teatro Rossini
Teatro Rossini
Opera Theatre Gioacchino Rossini
Opera Theatre Gioacchino Rossini

Het kasteel Rocca Costanza & de kathedraal van Pesaro

Het 14e -eeuwse kasteel Rocca Costanza is ook een van de beste bezienswaardigheden in deze stad. Vanaf dit kasteel kijk je uit over de stad en in het kasteel bekijk je de prachtige geschiedenis. 

Rocca Costanza
Rocca Costanza
Het Rocca Costanza kasteel
Het Rocca Costanza kasteel

Hiernaast kun je ook de prachtige kathedraal van Pesaro bezoeken. De vloeren van deze kathedraal zijn erg mooi om te zien. Het Santuario Madonna delle Grazie is ook prachtig om te bezoeken. 

Kathedraal van Pesaro
De kathedraal van Pesaro
Façade van de kathedraal van Pesaro
Façade van de kathedraal van Pesaro
Santuario Madonna delle Grazie
Santuario Madonna delle Grazie

Villa Imperiale Pesaro en de vuurtoren

Tot slot raden we Villa Imperiale Pesaro nog aan dat in het natuurpark Parco del Monte San Bartolo ligt. Het is tegenwoordig een privéwoning, maar de tuinen en een aantal kamers met fresco’s zijn nog steeds te bezoeken. Villa Imperiale Pesaro is in de late renaissance ingericht door kunstenaars en heeft een mooi paleisachtige uitstraling. 

Villa Imperiale Pesaro
Villa Imperiale Pesaro
Binnenhof van Villa Imperiale Pesaro
Binnenhof van Villa Imperiale Pesaro

Direct naar deze villa is de vuurtoren van Pesaro te vinden. Wij raden aan om hier ook direct even langs te lopen. Bovendien heb je vanaf hier een mooi uitzicht op Pesaro.

Uitzicht over Pesaro met de vuurtoren
Vuurtoren van Pesaro met blik op de stad

Kunst en cultuur

Meer van de kunst en cultuur zien van deze stad? Bezoek dan ook eens de bibliotheek San Giovanni en het Maritiem Museum dat je alles vertelt over de havengeschiedenis en haven cultuur van de stad.

Dit zijn de mooiste stranden om heerlijk te luieren aan zee

Pesaro ligt aan de Adriatische kust dus je hebt veel keuze tussen alle verschillende zandstranden. Deze zandstranden zijn heerlijk rustig en niet drukbezocht. 

In Pesaro zelf vind je al het strand Joe Amarena Beach. Je vind overal strandtentjes. Daar geniet je in de schaduw van een lekkere borrel of een lokale Italiaanse specialiteit. Andere stranden in Pesaro die wij aanraden zijn Spiaggia libera Baia Flaminia, Bagni Margherita en Bagni Lallo.

Spiaggia Libera Baia Flaminia strand met Pesaro
Pesaro met het strand Spiaggia Libera Baia Flaminia
Het strand in Pesaro
Het strand in Pesaro

Direct naast Pesaro ligt het natuurpark Parco del Monte San Bartolo. In dit natuurpark vind je ook een aantal stranden. De twee stranden die wij aanraden zijn:

  • Spiaggia di Fiorenzuola di Focara (centraal in het natuurpark)
  • Spiaggia di Vallugola (nog iets noordelijker, maar absoluut een aanrader)
Spiaggia di Fiorenzuola di Focara bij Pesaro
Spiaggia di Fiorenzuola di Focara
Spiaggia di Vallugola
Spiaggia di Vallugola

Fietsen langs het strand is ook heerlijk in deze stad. Als je jouw auto neerzet in Il Curvone kun je daar meteen gratis een paar fietsen meekrijgen. Dan kun je een stukje langs de zee gaan fietsen en ergens stoppen voor een lekker drankje. 

Lekker eten en drinken in Pesaro?

Goed eten en drinken hoort natuurlijk bij vakantie. 

  • Wil je tussendoor even lekker opfrissen met een ijsje of zoek je een toetje na het eten? Dan kun je het beste langsgaan bij Durso Gelati. Deze zaak heeft het beste ijs in Pesaro. Hier kun je ook heerlijke koffie halen. 
  • De La Macelleria Cucina and Pizza is de perfecte plek voor een stevige lunch of goed diner. Hier kun je lokale gerechten proberen, maar natuurlijk ook gewoon heerlijke pizza. Toch meer zin in een burger? Dan is Di Sana Pinta een plek voor jou. 
  • Voor een luxe diner moet je bij Lo Scudiero zijn. Dit Michelin restaurant is prachtig aangekleed en serveert het beste culinaire eten. Ook de Nostrano di Stefano Ciotti is een luxe restaurant met een Michelinster waar je goed kunt eten. 
  • De Antica Osteria la Guercia is perfect voor een heerlijke traditionele lunch. Hier kun je heerlijk eten en worden oude boerengerechten voor je klaargemaakt op moderne wijze. Het is heerlijk eten en ook goed betaalbaar. 

Pesaro ligt aan zee, dus je vindt er ook veel strandtentjes om te eten. Bij L’Angolo di Mario eet je heerlijke visgerechten terwijl je prachtig uitzicht hebt op de zee. Met zonsondergang is dit de beste plek om te zitten. Ook een gezellige plek voor een borrel met wat snacks erbij.