• Menu
  • Menu
Manerba del Garda header

Onze tips voor een leuke vakantie in Manerba del Garda

Manerba del Garda is een bekend toeristenoord aan het Gardameer. Manerba ligt aan de zuidwestkant van het Gardameer in de regio van Lombardije, Italië. De stad staat bekend om een lange kust met veel stranden, heerlijk eten en meerdere interessante bezienswaardigheden.

Ontdek de mooiste stranden, bezienswaardigheden en eetplekken in Manerba del Garda

De stad heeft ook veel prachtige gebouwen. Om jou te helpen aan leuke vakantie in Manerba del Garda hebben wij onze tips voor je in dit artikel gezet. 

Vakantie naar Manerba del Garda in Lombardije
Manerba del Garda

Naar de stranden in Manerba del Garda

De stad ligt aan het Gardameer en daarom zijn stranden de vaste hap van de dag. Veel toeristen komen naar Manerba del Garda om aan het meer te liggen en lekker tot rust te komen. 

Bij vakantie hoort natuurlijk de zon en de zee. In plaats van de zee is het in deze stad een meer. Je kunt hier heerlijk zonnen en ter afkoeling een duik nemen in het Gardameer. 

Een van de betere stranden in de stad is Spiaggia della Romantica. Hier heb je een kiezelstrand en een pier waar je vanaf in het water kan springen. Ook kun je er bootjes huren bij Gardarent. Doordeweeks is het lekker rustig bij dit strand. Dan kun je ook lekker zonnen op de pier of gewoon even in het water gaan liggen.

Spiaggia del Romantica strand in Manerba del Garda
Het Spiaggia del Romantica strand
Spiaggia del Romantica
Spiaggia del Romantica strand
Pier in Manerba del Garda
Houten pier in Manerba del Garda

Ook de Manerba Beach Pisenze is een aanrader. Op dit kleine kiezelstrand is het vrijwel altijd rustig en je loopt meteen het water in. Je kunt er lekker gaan zonnen op je handdoekje of afkoelen in het water. Neem voor de zekerheid je eigen drinken en eten mee, want er zit niet echt iets in de buurt.

Het Manerba beach Pisenze strand aan het Gardameer
Manerba beach Pisenze aan het Gardameer

Verder raden we het aan om het eiland Isola di San Biagio te bezoeken. Dit kleine eilandje ligt direct voor de kust van Manerba. Perfect voor een dagje lekker relaxen. Je kunt zelfs te voet door het water naar het eiland, maar er gaat ook een bootje waar je een paar euro voor betaald. Isola di San Biagio wordt ook wel het konijneneiland genoemd. 

Isola de San Biagio
Het eiland Isola de San Biagio
Strandje op het eilandje Isola de San Biagio
Strandje op het eilandje Isola de San Biagio

Dit zijn de bezienswaardigheden van Manerba del Garda

Deze stad is vooral leuk voor een klassieke vakantie met lekker eten en veel zon en zee, maar er is zeker ook genoeg te doen als je een dagje bezienswaardigheden wilt bezoeken. 

Een van de bekendste en beste bezienswaardigheden in Manerba is de Rocca di Manerba. Het is een hoge rots die wel 218 meter hoog is en waar het uitzicht over de stad en het meer prachtig is. De wandeling op deze rots omhoog is een lekkere work-out.

Rocca di Manerba
Rocca di Manerba

Boven op de rots zit ook een burcht waar je nog ruïnes en resten van ziet. Helaas is deze burcht in 1575 verwoest door een roversbende die door het land trok vanuit deze burcht. Deze bende heette Zamari en de burcht was een soort van hoofdkwartier voor hen. 

Ruïnes van burcht op Rocca di Manerba
Ruïnes van burcht op Rocca di Manerba
Ruïnes van voormalige burcht met het kruis op Rocca di Manerba
Ruïnes van voormalige burcht met het kruis op Rocca di Manerba
Uitzicht vanaf Rocca di Manerba
Uitzicht vanaf Rocca di Manerba over het meer en de stad

Op de rots zit ook een museum genaamd Museo della Rocca met daarbij een bezoekerscentrum. Hier krijg je meer informatie over het natuurpark waar de rots in staat. Ook lees je over de archeologische vondsten die zijn gedaan bij de rots. 

Een mooie kerk om te bezoeken in Manerba is de Santa Maria Assunta kerk. Dit is een romaanse kerk die gebouwd is op de resten van een oudere kerk in de 18e eeuw. Je vindt de kerk in het centrum en het lijkt eigenlijk een beetje op de Villa Volta uit de Efteling. De binnenkort is prachtig versierd met mooie beelden en schilderijen.  

De kerk Santa Maria Assunta in Manerba del Garda
De kerk Santa Maria Assunta in Manerba del Garda

Een andere kerk die prachtig is om te bezoeken is Santa Lucia. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw en hier kun je ook fresco’s uit die tijd bewonderen. Het is een klein kerkje in het centrum waar je ook een kaarsje op kan steken. 

Lekker eten en drinken in Manerba?

Van al dat zwemmen zul je vast honger hebben gekregen. Gelukkig kun je goed eten in Manerba del Garda. Favoriet bij lokale inwoners is Ristorante Fior di Roccia. Hier haal je heerlijke pizza’s halen die zeer in trek zijn bij de inwoners van de stad zelf. 

Vanuit dit restaurant heb je een mooi uitzicht op het meer. Naast pizza’s kun je hier ook heerlijke pasta’s, waar verse pasta voor gebruikt wordt, bestellen. De pizza is zo populair onder iedereen door de dunne korst.

Voor goede visgerechten, je zit nu eenmaal vlakbij het meer, raden we Ristorante Da Rino. Dit restaurant serveert de beste visgerechten. Hier kun je antipasti van verschillende vishapjes bestellen, maar ook heerlijke verse pasta met vis en andere zeevruchten.

Na een lekker hoofdgerecht wil je natuurlijk een lekker toetje. In Italië moet je echt het ijs proeven. Dan merk je echt wat je mist in je thuisland. Bij Maestri del Gelato kun je heerlijke ijsjes halen. Je krijgt lekkere grote coupes die gevuld worden met ijs, slagroom en koekjes. 

Je kunt er ook andere dingen halen zoals zoete lekkernijen. Er staat vaak gebak in de vitrine, maar ook zoete croissants en andere gebakjes zijn er voor het uitkiezen.Zin in een borrel? Dan raden wij van harte de Carpe Diem Lounge bar aan. Hier hebben ze de beste cocktails in de hele stad waar je ook lekkere snacks bij krijgt.