• Menu
  • Menu
Griekenland header

Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantielanden in Europa. Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen naar dit land om er te genieten van de schitterende eilanden met de prachtige baaien en stranden. Naast de mooie stranden heeft Griekenland nog veel meer te bieden, zoals de culturele bezienswaardigheden, het heerlijke eten, het uitbundige nachtleven en nog nog veel meer. Om je een goede indruk te geven van alles wat je er kunt doen hebben we hieronder alle populair eilanden met de bestemmingen verzameld. Per bestemming lees je alle informatie over wat je er kunt doen en zorg je ervoor dat er geen hoogtepunten aan je voorbij gaan.

Dit is waar je jouw vakantie naar Griekenland boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Vakantiebestemmingen in Griekenland

Griekenland kent honderden eilanden die je kunt bezoeken. Er zijn echter enkele tientallen eilanden die populair zijn bij het toerisme en die wij absoluut kunnen aanraden om een bezoek aan te brengen. Zo kun je een bezoek brengen aan de verschillende eilanden in de Ionische Zee, een van de Sporaden eilanden of de eilanden in de Egeïsche zee of de zuidelijke eilanden in Griekenland. Verder zijn er op het vasteland van Griekenland ook meerdere bestemmingen te vinden waar je een bezoek aan kunt brengen tijdens een vakantie.

Ionische Zee Griekenland

De Ionische Zee ligt ten westen van de kust van Griekenland. In deze zee zijn verschillende zeer populaire eilanden voor toeristen te vinden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende eilanden die je er kunt bezoeken. Corfu is een van de bijzondere eilanden in de Ionische Zee en behoort samen met Zakynthos, Lefkas en Kefalonia tot de Ionische eilanden van Griekenland.

Hoewel Corfu behoort tot een van de meest dichtbevolkte gebieden in heel Griekenland is het eiland daarnaast ook nog eens ontzettend groen. Het eiland Lefkas staat ook bekend om de schitterende groene natuur en wordt daarmee gezien als een van de mooiste eilanden van heel Griekenland. Tot slot is Zakynthos een aanrader om op vakantie te gaan. Wie op zoek is naar een heerlijke zonvakantie zit op Zakynthos op de juiste plek. Een absoluut hoogtepunt van een vakantie naar Zakynthos is een bezoek aan Navagio beach met het schipswrak op het strand.

Griekse eilanden in de Middellandse Zee

In het zuiden van Griekenland zijn er verschillende eilanden gelegen in de Middellandse Zee. De eilanden die hier zijn te vinden worden gezien als de populairste eilanden in heel Griekenland. Dit zijn tevens de eilanden waar vele jongeren jaarlijks naartoe gaan om er feest te vieren. Zo is het bekende Chersonissos op Kreta gelegen of kun je losgaan in Malia op dit eiland. Ook Kos en Rhodos zijn bekende eilanden voor jongeren. Overigens zijn de onderstaande eilanden niet alleen geschikt voor jongeren, maar hebben ze vanwege de diversiteit nog veel meer te bieden. Ook voor families met kinderen, stelletjes en ouderen zijn deze eilanden goed te bezoeken. Om erachter te komen wat er allemaal te doen is kun je doorklikken naar een van deze eilanden.

Sporaden eilanden

De Sporaden eilanden zijn een populaire eilandengroep in de Egeïsche Zee in Griekenland. De Sporaden bestaan uit de eilanden Alonissos, Skiathos, Skopelos en Skyros. Alonissos is het eiland waar de minste toeristen komen. Dit betekent niet dat het minder leuk is om het eiland te bezoeken. Alonissos is een eiland met een mooie natuur, kiezelstranden, dennenbossen en nog veel meer. Op dit eiland kun je heerlijk relaxen. Skiathos daarentegen is het drukte eiland van de Sporaden. Waar Skiathos voornamelijk bekend om staat zijn de schitterende stranden en de hoofdstad Skiathos-Stad. Op Skiathos is ook een eigen vliegveld aanwezig. Skopelos is ook een bijzonder eiland. Net als de andere eilanden is het een erg groen eiland bedekt met dennenbomen en mooie stranden.

Lesbos is het grootste eilanden van Griekenland gelegen in de Egeïsche Zee en met een oppervlakte van maar liefst 1630 km2. Lesbos is een eiland met een divers landschap en pittoreske plaatsjes, lange stranden en een groene natuur. De infrastructuur is er goed georganiseerd en je kunt er dus geschikt zelfstandig het eiland verkennen. Lesbos is vlak voor de kust van Turkije gelegen en behoort daarmee tot de Oostelijke Sporaden.

Cycladen eilanden

De Cycladen zijn een hele eilandengroep van Griekenland in de Egeïsche Zee. Deze eilandengroep bestaat in totaal uit maar lieft 56 verschillende eilanden. De populariteit verschilt sterk tussen de verschillende eilanden. De bekendste eilanden om te bezoeken zijn Naxos, Santorini, Mykonos en Paros. De Cycladen zijn ontzettend populair om te gaan eilandhoppen in Griekenland. De vele eilanden zijn niet ver bij elkaar vandaan gelegen en er zijn goede bootverbindingen. Ga daarom met een boot van het ene naar het andere eiland en ontdekt de schitterende natuur, de mooie baaitjes, de Griekse cultuur en de pittoreske dorpjes. De Cycladen eilanden staan bekend om de pittoreske plaatsjes met de mooie witte huisjes. Klik hier voor meer informatie over de Cycladen Eilanden.

Het vasteland

Het vasteland van Griekenland heeft ook verschillende bestemmingen te bieden om te bezoeken, waaronder natuurlijk de hoofdstad Athene.

In het noordwesten van Griekenland is Epirus te vinden. Epirus beslaat een groot stuk land langs de westkust en bestaat uit 4 verschillende departementen. Epirus bestaat uit de departementen Thesprotia, Ioannina, Preveza en Arta. De departementen Thesprotia en Preveza liggen aan de kust aan de Ionische zee. De plaatsen Ioannina en Arta zijn verder landinwaarts gelegen. Klik hier voor alle informatie over de gebieden in Epirus.

In het noordoosten van Griekenland kom je ook een populair gebied tegen. Veel toeristen bezoeken hier Chalkidiki. Chalkidiki is een schiereiland dat de vorm heeft van een hand met drie vingers. Deze vingers zijn op te delen in de gebieden Athos, Kassandra en Sithonia. Ieder gebied heeft zijn eigen redenen om er op vakantie te gaan. Klik hier voor alle informatie over de gebieden in Chalkidiki.

Overige eilanden

Er zijn nog een aantal eilanden in Griekenland te vinden die we aan kunnen raden om een bezoek aan te brengen.

Een ander eiland in de Egeïsche Zee vlak voor de kust van Turkije is Samos. Samos is voornamelijk bekend vanwege Pythagoras die er 2500 jaar gelegen heeft geleefd. De belangrijkste bestemmingen op Samos zijn de hoofdstad van het eiland Samos-Stad en Pythagorion.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.