• Menu
  • Menu
Zakynthos header

Zakynthos stranden

Zakynthos is een groen en divers eiland in de Ionische Zee. De diversiteit van het landschap is terug te zien in de diverse stranden van Zakynthos: van zandstranden in afgelegen baaien met rustig, diepblauw water op het zuidoostelijke deel tot ruige kliffen en een interessante onderwaterwereld in het westelijke deel van het eiland.

Dit is waar je jouw vakantie naar Zakynthos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Bekijk het overzicht met de mooiste stranden van Zakynthos

Het eiland heeft de beste clubs van de Mediterraanse Zee, maar tegelijkertijd magische onderwatergrotten en een populatie met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. Hieronder een aantal van de mooiste stranden van Zakynthos, de perfecte manier om zowel te relaxen en het bijzondere karakter van het eiland te kunnen ontdekken.

Strand van Porto Limniosas

Zakynthos Porto Limniosas

Een absolute favoriet voor veel toeristen op Zakynthos. Dit strand ligt in een kleine baai, wat het praktisch tot een openluchtzwembad maakt. Het ligt langs een aantal grote kliffen en heeft een kiezelstrand, maar het uitzicht en de kwaliteit van het water maken dit strand tot een van de mooiste stranden van Zakynthos. Je kunt hier uitermate goed snorkelen, duiken en allerlei onderwaterleven ontdekken. Het water is hier zo helder dat je 7 tot 10 meter ver kunt kijken. Het water is heel kalm en je kunt gemakkelijk zwemmend naar een van de nabijgelegen grotten of lagunes. Langs de top van de klip vind je een aantal barretjes en ligbedden met parasols. Dus je kunt gemakkelijk daar je drankje halen, genieten van het uitzicht, om nog even te kunnen zwemmen voordat je weer naar je resort terugkeert.

Porto Roxa

Bezoek Porto Roxa op Zakynthos

Hoewel Porto Roxa technisch gezien geen strand is, maar eerder een baai, is Porto Roxa ook een must langs de westkust van het eiland. Omdat het strand voornamelijk uit rotsen bestaat, is het niet zozeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, maar eerder voor jou en je vrienden om van de rotsen in de zee te duiken en een gezellige middag te hebben. Langs de steiger die in de zee leidt, heb je een aantal parasols, ligbedjes en een kleine strandbar. Dus, lekker liggen kun je ondanks de rotsen dus toch.

Gerakas

Gerakas strand op Zakynthos

Voor brede, haast eindeloze, zandstranden moet je naar Gerakas. Dit strand staat vooral bekend als een van de broedplaatsen voor Onechte karetschildpadden, dus wees niet verbaasd als je een nest ontdekt. Het strand is groot genoeg om een geweldige plek te vinden, bij de ligbedden of wat verder weg als je meer de privacy opzoekt. Dit strand is wat minder dramatisch qua natuurgeweld dan de andere stranden. Je hebt verderop een aantal kalksteenkliffen, maar je bent voornamelijk omgeven door parelwit zand, een rustige zee en wat bomen en struiken in het duingebied. Als je aan Zakynthos en stranden denkt, kom je al snel uit bij dit prachtige stuk zandstrand langs de zuidoostkust van het eiland, op een half uurtje rijden van Zakynthos Stad.

Ksigia Beach

De reden waarom het strand van Ksigia ook wel “Zwavelstrand” wordt genoemd komt omdat er verschillende zwavelbronnen rondom het strand liggen. Het water kleurt daardoor meer wit, en ruikt een beetje raar. Hoe dan ook, het water is rijk aan stoffen die goed zijn voor je huid—en eigenlijk is het daarmee een gratis wellness treatment. Ksigia Beach is klein en vrij rustig, waardoor je kunt genieten van een stranddag met alleen je partner, vrienden of familie. Bovenaan de heuvel bij Ksigia is een kleine strandbar waar je heerlijk kunt eten en genieten van het prachtige uitzicht.

Het scheepswrak op Navagio Beach

Een van de mooiste stranden Europa: Navagio beach

Het strand van Navagio, of ook wel het Shipwreck Beach genoemd, is misschien wel het meest populaire strand. Niet alleen vanwege het strand zelf, maar meer nog om het roestbruine scheepswrak op dit stukje strand. Dit strand is alleen per boot bereikbaar, maar desondanks de moeite waard. Er zijn vanuit Zakynthos Stad een aantal excursies die je langs dit strand brengen, maar je kunt ook je eigen boot huren. Navagio Beach was vroeger een stuk waar smokkelwaar het eiland op werd gebracht, maar het schip dat nu te zien is, strandde en is een icoon geworden van de geschiedenis. Je kunt wel met de auto naar de kliffen boven het strand, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op zowel het scheepswrak als de ruigere zee. Het kan hier wel wat drukker worden in de middag, wanneer veel dagjesmensen het eiland bezoeken, maar als je wat langer blijft kun je pas echt de magie van deze plek ontdekken.

Het strand van Marathonisi

Marathonisi stranden Zakynthos

Het strand van Marathonisi ligt op een heel klein eilandje vlak voor de kust, waar je per boot in nog geen 10 tot 15 minuten bent. Dit eilandje wordt ook wel het Schildpaddeneiland genoemd omdat het vol schildpadnesten zit en zelfs de vorm heeft van een schildpad. Er zijn geen gebouwen op het eiland en ook zijn geen toiletten of douches. Het is daarmee meer geschikt voor een korte strandmiddag, maar het is zeker de moeite waard om naartoe te gaan! Als je een boot huurt, kun je dit bijvoorbeeld combineren met de grotten rondom het dorpje Keri. Het water is hier vrij rustig en een zeer bijzondere ervaring—mede omdat de schildpadden zo typisch zijn voor Zakynthos.