• Menu
  • Menu
Mykonos header

Mykonos

Je houdt van zon, zee en strand in combinatie met cultuur en een gaaf uitgaansleven? Dan is Mykonos de perfecte vakantiebestemming voor jou! Een Mykonos vakantie staat garant voor een geweldig nachtleven en het Griekse eiland is daardoor ook beroemd geworden bij een groot publiek en verschillende Hollywoordsterren.

Mykonos: een geweldig uitgaansleven, stranden en meer

Naast dat er een tal van gave bars en nachtclubs op het eiland zijn, heeft Mykonos Griekenland nog veel meer te bieden. Zo is het ook een prachtig eiland, met authentieke Griekse architectuur en verschillende typische elementen om te bekijken tijdens een Mykonos vakantie.

Ben je op zoek naar een volgende vakantiebestemming? Wil je meer te weten komen over het eiland Mykonos en wat er allemaal te beleven valt? Hieronder hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden, informatie en activiteiten voor een geweldige Mykonos vakantie voor je op een rijtje gezet.

De hoofdstad van Mykonos: Chora

Een van de absolute hoogtepunten van het eiland is de hoofdstad: Mykonos-Stad, ook wel Chora genoemd. Dit stadje is enorm fotogeniek door de vele witte huizen, de mooie kerkjes en de gezellige terrasjes aan de zee kade. Je kunt hier tijden door de smalle steegjes dwalen en verschillende leuke boetiekjes en winkeltjes bezoeken tijdens je Mykonos vakantie. 

Chora op Mykonos
Chora

Deze stad staat tevens bekend om de wereldberoemde windmolens, die in een tal van beroemde films voorbij zijn gekomen. Ook vind je in Chora een bruisend nachtleven met diverse clubs, bars en restaurants om tot diep in de nacht door te feesten.
Verder zijn er nog een aantal plaatsen in Chora die zeker de moeite waard zijn te bezoeken:

  • Alefkandra, ook wel klein Venetië genoemd, is het meest pittoreske en beroemde gedeelte. Het is gelegen aan de zee en de huizen zijn hier voorzien van geweldige, kleurrijk balkons. Je vindt hier ook veel restaurants en terrasjes om neer te strijken.
  • Tegenover Alefkandra vind je een heuvel met de beroemde windmolens. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad en tevens vind je hier ook het landbouwkundig museum, dat een bezoek waard is tijdens je Mykonos vakantie.
  • In de haven van Mykonos stad vind je de beroemde witte kerk van Paraportiani. Dit is een architectonisch hoogtepunt en is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van heel Griekenland.
Uitzicht van Chora op Mykonos
Uitzicht op Chora

Het dorpje Ano Mera

Een ander plaatsje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een Mykonos vakantie is het traditionele Ano Mera. Je vindt hier het Panagia Tourliani Klooster met een fraaie toren. In de kerk vind je oude fresco’s en bijzonder borduurwerk. Het stadje zelf is prachtig met verspreide witte huisjes, kleine kerkjes en een knus dorpsplein. 

Ano Mera op Mykonos
Ano Mera

De verschillende stranden van Mykonos

Op het eiland vind je talloze stranden om te genieten van de zon en de zee tijdens je Mykonos vakantie. Niet alleen kun je hier terecht om lekker in de zon te liggen, maar ook vind je er verschillende beach bars om uit te gaan of een drankje te drinken. 

Het dichtstbijzijnde strand vanaf Mykonos stad is Megali Ammos Beach en enkele kilometers richting het noordwesten vind je het kleine plaatsje Agios Stefanos.

Mykonos Megali Ammos beach
Megali Ammos beach

Een ander populair strand is Platis Gialos, waar ook veel luxe jachten te spotten zijn. Het is echter een erg drukbezocht strand, waardoor het in de zomermaanden niet door te komen is.

Het strand Platis Gialos
Platis Gialos

Een klein stukje verderop vind je Paradise Beach, wat evenals Platis Gialos erg druk is. De stranden hier zijn goed georganiseerd en staan vol met strandbedden en parasols. De befaamde Paradise Beach Club is hier te vinden, waar je onder het genot van een drankje en muziek van verschillende Dj’s kunt genieten en kunt dansen. 

Paradise beach
Paradise Beach
Het strand paradise beach op Mykonos met de bars
Paradise Beach met bars

Hoe verder je weggaat van Mykonos stad, hoe rustiger de stranden ook zullen worden. Ben je dus op zoek naar iets meer privacy en geen enorme drukte, dan kun je bijvoorbeeld naar Kalafatis gaan om te genieten van een kleinschaliger strand. 

Kalafatis beach - Mykonos
Kalafatis beach

Een uitstapje naar Delos tijdens je Mykonos vakantie

Eiland Delos bij Mykonos
Eiland Delos

Een klein onbewoond eiland ten zuidwesten van de hoofdstad van Mykonos is Delos. De entree om hier binnen te mogen is vijf euro per persoon. Deze plaats is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van heel Griekenland. Zo vind je hier onder andere het Heiligdom van Dionysus, resten van fallische monumenten en het Heilige Meer. Het hoogtepunt is het Leeuwenterras met marmeren leeuwen.

Het leeuwenterras van marmeren leeuwen op Delos
Leeuwenbeeld bij Leeuwenterras op Delos

Verder vind je op Delos het Huis van Dionysus, de Theaterwijk, een amfitheater en nog een aantal andere belangrijke plaatsen. Ook kun je op Delos het Archeologisch museum bezoeken, waar de meeste vondsten van het eiland zijn tentoongesteld.

Leeuwenterras Delos
Leeuwenterras

Uitgaansgelegenheden op het eiland

Mykonos is een enorm trendy vakantiebestemming in Griekenland en is een van de Cycladen eilanden, waar jaarlijks veel toeristen naar toe komen. Een van de redenen waardoor veel mensen kiezen voor een vakantie naar Mykonos Griekenland is vanwege het bruisende nachtleven. Dit begint namelijk al vaak aan het einde van de middag op een van de diverse strandtenten van het eiland. 

Nachtleven en uitgaan Mykonos
Uitgaan op Mykonos

Ben je nog op zoek naar een aantal clubs om te bezoeken tijdens je vakantie op Mykonos Griekenland? Breng dan onder andere een bezoek aan Paradise, Tropicana, Kalua en Super Paradise. Ook kun je goed uitgaan in de clubs Cavo Paradiso, Space en vele andere bars die in Chora en verder op het eiland te vinden zijn. 

Hoe kun je het eiland bereiken?

Mykonos heeft een eigen luchthaven waar je in de zomermaanden heen kunt vliegen. Vanaf Schiphol kun je van april tot oktober naar Mykonos Griekenland vliegen. In sommige gevallen zullen dit combinatievluchten met Santorini of Kreta zijn. 

Daarnaast zijn er ook verschillende bootverbindingen van en naar het eiland toe. Zo kun je bijvoorbeeld naar Ikaria, Tinos, Syros, Santorini en Kreta gaan per boot. Afhankelijk van het jaargetijde zullen de verbindingen verschillen, dus bereid je goed voor als je ook nog naar een ander Grieks eiland op vakantie wilt gaan. 

De beste tijden om naar Mykonos Griekenland te gaan

Mykonos heeft een mediterraan klimaat, waardoor het er in de zomers erg warm kan worden. Door de wind van de zee is deze temperatuur vaak goed uit te houden in de zomermaanden. In de winter is het vrij zacht en zal er relatief veel neerslag vallen. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Mykonos Griekenland is daarom in het voorjaar of het najaar. De temperaturen zijn dan aangenaam en ook zal het een stuk rustiger zijn met toeristen. Wil je toch in het hoogseizoen gaan? Hou dan rekening met grote drukte en hogere prijzen van de hotels en andere activiteiten op het eiland. 

Een Mykonos vakantie is vaak een stukje exclusiever dan een vakantie naar een van de andere Griekse eilanden. Houdt er daarom ook rekening mee dat deze vakantie naar Mykonos duurder kan uitvallen, zeker als je ook verschillende activiteiten wilt ondernemen.