• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Stedentrips

Onderstaande hebben we een overzicht gemaakt met alle stedentrips in Europa. Per stad hebben we uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden, de beste uitgaansplekken, de leukste plekjes om te eten en drinken of waar je het beste kunt winkelen. Daarnaast geven we informatie over de beste accommodaties en nog veel meer.

Alle steden per land

Per land in Europa hebben we de populairste steden verzameld en deze vermeld onder het betreffende land. Klik op een van de steden die jou interesse hebben en ontdek alle informatie over de stad. Voor je het weet heb jij een leuke stedentrip geboekt naar jouw favoriete stad in Europa. Heb je interesse in een stad, maar zie je die hier niet tussenstaan? Onze redactie zoekt altijd naar meer steden die we erbij kunnen vermelden. We blijven dit overzicht dus continue aanvullen.

Ontdek het mooiste van Europa

Europa is een continent met een rijke historie en een zeer diverse cultuur. Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar alle andere landen in Europa vliegen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de trein of met de auto door Europa te reizen. Overal kom je wel leuke aanbiedingen tegen waarmee je voor een aantrekkelijke prijs meerdere steden kunt bezoeken.

Of je nou op zoek bent naar mooie historische bezienswaardigheden, graag uit wilt gaan of wilt gaan winkelen in een van de steden, er is altijd genoeg keuze! Door het grote aanbod aan verschillende steden wordt het echter wel lastig om de juiste stad te kiezen die jij wilt gaan bezoeken. Daarom hebben wij een groot overzicht gemaakt op deze website met alle verschillende steden die je vandaag nog kunt bezoeken. Per stad vind je op deze website uitgebreide informatie over wat je in de stad kunt doen. Op deze manier helpen wij je graag bij het vinden van een stedentrip die bij jou past.

Ook wanneer je de juiste stad al hebt gevonden en al hebt geboekt dan kun je nog steeds gebruik maken van onze website. Heb jij bijvoorbeeld een stedetrip geboekt naar Barcelona, Rome of Parijs? bezoek dan de betreffende pagina en maak je plannen gereed voor jouw reis.

Stedentrip inspiratie opdoen

Wil jij dolgraag op een stedentrip, maar weet je niet waar je heen wilt? Wellicht kunnen wij je helpen bij het kiezen van de juiste stad. Bedenk je allereerst wat je precies wilt. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en de oudheid? Dan is het een idee om een stad uit te kiezen met veel historische bezienswaardigheden. Zo kun je kiezen voor een stad al Rome of Athene. Dit zijn de populairste steden als het gaat om het bezoeken van historische bezienswaardigheden. Minder bekende historische steden, maar net zo leuk om te bezoeken zijn steden, zoals Bologna of Florence.

Daarnaast kan het ook dat je een echte shopliefhebber bent. Wil jij een stad in Europa bezoeken om lekker te kunnen shoppen? Wat dacht je dan van een stad als Milaan of Parijs? Winkels zijn er in deze steden aan overvloed! Ga je samen met je partner een stad bezoeken en wil je samen een romantische ervaring opdoen? Ga dan naar een stad als Venetië waar je samen in een gondel door de kanaaltjes heen wordt geleid. Een andere stad die je met je partner kunt overwegen is een stad als Napels.

Wanneer je gedurende de zomervakantie een stedentrip wilt maken en je wilt dit combineren met een zonvakantie dan kun je kiezen voor een van de steden in Spanje. Aan de Costa Brava bijvoorbeeld kun je verblijven bij een van de vele badplaatsen en tegelijkertijd de stad Barcelona bezoeken. Andere steden in Spanje die wij kunnen aanraden zijn Sevilla, Valencia of natuurlijk Madrid.