• Menu
  • Menu
Sevilla header

Stedentrip Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse provincie Andalusië. Deze stad wordt vaak de mooiste stad van heel Spanje genoemd en het is het daarom absoluut waard om een stedentrip Sevilla te maken. Sevilla staat ook bekend als de warmste stad van heel Europa. In de straten kom je veel doeken tegen die moeten zorgen voor de nodige verkoeling. De stad beschikt nog over een historisch centrum en kent veel Arabische invloeden uit de geschiedenis. Deze zijn er vandaag de dag dan ook nog steeds terug te zien. Op deze pagina geven we alle informatie over de bezienswaardigheden en wat de stad verder allemaal te bieden heeft.

Dit is waar je jouw vakantie naar Sevilla boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Over Sevilla

Sevilla is gelegen in het zuiden van Spanje. Je kunt deze stad vanuit Amsterdam bereiken met een directe vlucht. De vlucht vanuit Amsterdam duurt iets minder dan 3 uur. Sevilla is een van de belangrijkste steden in het zuiden van Spanje op het gebied van politiek, cultuur, economie en kunst. De stad zelf kent circa 700.000 inwoners en wanneer de gehele agglomeratie mee wordt gerekend kent de stad ongeveer 1,5 miljoen inwoners.

Sevilla kent een lange geschiedenis. Zo is de stad ooit een onderdeel geweest van het Romeinse Rijk. Tijdens de 8ste eeuw is de stad veroverd door de Moren. Doordat de stad in het bezit is geweest van de Moren zijn er vandaag de dag nog veel Arabische invloeden terug te zien. Tijdens de 15e eeuw is Sevilla echter uitgegroeid tot een belangrijke havenstad. De stad is gelegen aan de Guadalquivir rivier. Nadat Christoffel Columbus ‘de Nieuwe Wereld’ (Amerika) had ontdekt groeide Sevilla namelijk uit als belangrijkste stad tussen Amerika en Europa.

Waar Sevilla het meest bekend om staat dat is dat de stad het grootste historische centrum van het land kent en zelfs een van de grootste van heel Europa. In het centrum van Sevilla kom je daarom veel schitterende bezienswaardigheden tegen. Hieronder lees je alle informatie over deze bezienswaardigheden.

10 bezienswaardigheden in Sevilla die je niet mag missen!

Wanneer je een bezoek brengt aan Sevilla moet je absoluut een bezoek brengen aan de onderstaande bezienswaardigheden van de stad.

1) Het Koninklijk paleis Alcázar

Een van de hoogtepunten is het schitterende koninklijk paleis dat Alcázar wordt genoemd. Voor een gedeelte wordt dit paleis nog steeds gebruikt door de koninklijke familie. De rest van het paleis kan door het publiek worden bezocht. De tuinen en de binnenplaats ‘patio de las Doncellas’ kan worden bezocht door bezoekers. Er worden ook geregeld exposities georganiseerd.

Koninklijk paleis Alcazar
Koninklijk paleis Alcazar

2) De Kathedraal van Sevilla

De gotische kathedraal van de stad heeft een grootte van 127 meter bij 83 meter en wordt de Maria de la Sede genoemd. Hiermee is het een van de grootste gotische kerkgebouwen ter wereld. Niet alleen de grootte van de kerk is verbluffend, maar ook de inrichting en de decoratie is bijzonder te noemen. Zo kom je er schitterende glasschilderingen tegen, grafmonumenten, schilderijen en nog veel meer.

Kathedraal van Sevilla met Giralda toren
Kathedraal van Sevilla met Giralda toren

3) De klokkentoren Giralda

Naast de kathedraal Maria de la Sede is de klokkentoren Giralda te vinden. Gedurende de avond is deze toren schitterend verlicht en een bijzonder plaatje om te zien. Het is mogelijk om in de toren naar boven te klimmen, vanwaar je een schitterend uitzicht over de hele stad hebt. Deze toren wordt dan ook wel het symbool van de stad genoemd. In de klokkentoren Giralda hangen 25 klokken.

Giralda klokkentoren in Sevilla
Klokkentoren Giralda

4) Plaza de España

Dit is een van de meest bekende pleinen van de stad. Rondom het plein zijn namelijk diverse historische gebouwen te bewonderen. Deze worden voor het grootste gedeelte gebruikt door de overheid. Het Plaza de España heeft een halve cirkelvorm waar water rondom loopt. Hier lopen bruggetjes over wat een gezellige uitstraling aan het plein geeft. Dit is een gezellige plek waar je absoluut even een kijkje moet nemen.

Plaza de España in Sevilla
Plaza de España

5) Het archeologisch museum

Voor de liefhebbers van de kunst en geschiedenis kunnen een bezoek brengen aan het archeologisch museum van de stad. Hier kom je diverse voorwerpen uit de oudheid tegen, zoals juwelen, mozaïekvloeren en meer. Je kunt het museum samen met een gids bewonderen om zodoende van alle informatie te worden voorzien.

Archeologisch museum Sevilla
Archeologisch museum

6) Plaza de Toros de la Maestranza

Dit is de arena in Sevilla die een belangrijk onderdeel is voor de Spaanse cultuur. Hier zijn namelijk al vele jaren stierengevechten georganiseerd die nog steeds jaarlijks worden gehouden. Naast de arena is een museum te vinden waar de gehele geschiedenis van het stierenvechten terug is te zien.

Plaza de Toros de la Maestranza
Plaza de Toros de la Maestranza

7) Santa Cruz

Dit is de naam van de joodse wijk waar veel van de belangrijke gebouwen zijn te vinden. In de wijk Santa Cruz is namelijk ook de kathedraal van de stad en de klokkentoren Giralda te vinden. Hier kom je veel authentieke smalle straatjes tegen die leuk zijn om door te wandelen. Ook vind je voldoende plekken om te genieten van een drankje en een hapje.

Santa Cruz in Sevilla
Santa Cruz in Sevilla

8) Het Museum de Bellas Artes

Sevilla is een belangrijke stad voor de kunst in Spanje. De kunstliefhebbers kunnen dan ook een kijkje nemen in het museum de Bellas Artes. Dit museum laat een tentoonstelling zien van de kunst van vroeger, maar ook van nu. Enkele kunstwerken zijn afkomstig van de Spaanse kunstenaars Murillo, Velázques en Zurbarán.

Museum de Bellas Artes in Sevilla
Museum de Bellas Artes

9) Parque de Maria Luisa en Plaza de España

Om even aan de drukte in de stad te ontsnappen kun je een van de parken Parque de Maria Luisa of Plaza de España bezoeken. Deze parken zijn rustgevend om even door te wandelen en om een frisse neus te halen.

Parque de Maria Luisa
Parque de Maria Luisa

10) Isla Mágica

Dit is een attractiepark in de stad Sevilla. Er is zowel voor jong en oud veel vertier te vinden. Zo zijn er achtbanen, wildwaterbanen en is er ook een 4D bioscoop te vinden. Er is zelfs een waterpark te vinden genaamd Agua Mágica waar je veel spectaculaire glijbanen tegenkomt.

Uitgaan in Sevilla

Tijdens een bezoek aan deze stad wil je wellicht ook het uitgaansleven van Sevilla uitproberen. Voornamelijk in de zomer is dit een levendige stad om te bezoeken. Tijdens de periode tussen mei en september kun je namelijk ook doordeweeks bij veel bars en discotheken terecht. Tijdens het uitgaan Sevilla is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het uitgaansleven pas laat op gang komt. Doordat het er erg warm is speelt het uitgaansleven er voor een groot gedeelte op straat af. Pas rond een uur of 2 komt het ook op gang in de discotheken en clubs.

Wie een avond flink wil feesten kan het beste terecht bij Plaza de Armas of Isla la Cartuja. Hier kom je namelijk de meeste discotheken tegen waar je tot vroeg in de ochtend kunt feesten. Gedurende de zomermaanden beschikken de meeste clubs ook over een buitenterras waar het feestje verder gaat. De meest bekende discotheek van de stad is de discotheek Boss. Deze is gelegen aan de rivier van de stad de Guadalquivir. Boss beschikt over een grote dansvloer en heeft privé plekken die kunnen worden gereserveerd. In deze discotheek kun je flink uit je dak gaan. Ga wel netjes gekleed, want er is een dresscode om binnen te komen. Een andere gezellige plek om uit te gaan is La Carbonería. Deze plek is te vinden in de joodse wijk Santa Cruz. Hier geniet je van lekkere tapas en er worden dagelijks flamenco optredens georganiseerd.

Het kan ook zijn dat je een liefhebber van opera of klassieke muziek bent. In plaats van met de voeten van de vloer te gaan kun je er ook voor kiezen om een voorstelling bij te wonen in het theater van Sevilla. Hiervoor breng je een bezoek aan het Teatro de la Maestranza. Check van tevoren de agenda van dit theater en bestel je tickets op tijd.

Winkelen in Sevilla

Wil je tijdens je stedentrip Sevilla graag even winkelen? Dan zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. Hieronder helpen we je op weg met de leukste winkelstraten en marktjes om te bezoeken.

  • Calle Sierpes – Direct in het historische centrum kom je de winkelstraat Calle Sierpes tegen. Dit is de bekendste winkelstraat van de hele stad en hier heb je daarom een grote kans van slagen om leuke spullen te vinden.
  • Calle Tetuán – Deze straat loopt parallel aan de Calle Sierpes. Aan de winkelstraat Calle Tetuán kom je vele topmerken tegen en daarom hebben de spullen hier ook een flink prijskaartje.
  • Calle Asunción – Ook deze straat behoort tot een van de belangrijkste winkelstraten van de stad. Je komt er o.a. veel schoenenwinkels, kledingwinkels en winkels voor topmerken tegen.

De stad kent ook enkele markten om te bezoeken. Een van de meest bekende markten is de markt Charco de la Prava. Op deze markt kom je namelijk van alles en nog wat tegen. Op deze markt vind je veel artikelen met erg lage prijzen, maar nog steeds is het normaal om af te dingen op de meeste artikelen. Een andere leuke markt is de kunstmarkt. In de openlucht vind je deze markt iedere zondag ochtend op het Museumplein. Op deze sfeervolle markt zie je kunstenaars die hun werk hier aanbieden. Tot slot is er een gastromarkt in de stad te vinden waar je overdag en in de avond kunt genieten van lekkere producten uit de streek.

Vervoer in de stad

Wil je binnen een korte tijd zoveel mogelijk van de stad te zien krijgen? Dan zijn er verschillende manieren van reizen. Uiteraard kun je gebruik maken van de taxi, maar deze zijn duurder dan andere openbaar vervoersmiddelen en tegelijkertijd minder praktisch. Sevilla beschikt ook over een gloednieuwe metro, waarmee jij je snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. In het centrum is er een MetroCentro te vinden. Verder kun je gebruik maken van de stadsbussen.

Een andere unieke manier om de stad te verkennen is d.m.v. de Hop-on Hop-off bussen. Deze rode bussen hebben vaste stopplaatsen bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Met een ticket kun je zelf bepalen waar je in en uitstapt. Zodoende weet jij zeker dat je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt.