• Menu
  • Menu
Palma Nova header

Palma Nova

Palma Nova is een kleine toeristenplaats op Mallorca. Het ligt aan in het westen van het eiland. Palma Nova ligt vlak boven de bekende toeristenplaats Magaluf. Magaluf staat bekend als de locatie waar voornamelijk Britten en Scandinaviërs komen om de gehele zomer lang feest te vieren. Veel mensen, voornamelijk gezinnen en stelletjes mijden Magaluf dan ook. Palma Nova is een goede manier om de ergste drukte van de feestende mensen te mijden, maar er toch in de buurt te verblijven.

Dit is waar je jouw vakantie naar Palma Nova boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties van VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Veel badplaatsen op Mallorca zijn voormalige vissersdorpjes die zijn uitgegroeid tot een echte toeristenbestemming. Palma Nova daarentegen is volledig ontstaan voor toerisme en was voorheen een kustplaatsje. Wanneer je op vakantie gaat naar Palma Nova ga je met een bus of een taxi vanaf het vliegveld naar Palma Nova. Deze rit is ongeveer 35 kilometer en duurt een half uur. Hieronder geven we meer informatie over wat er in Palma Nova te doen is.

Wat is er in Palma Nova te doen?

Hieronder geven we alle informatie over alles wat er te doen is in Palma Nova. We sommen de verschillende activiteiten hieronder voor je op en vervolgens vertellen we er meer over.

  • Strand
  • Eet- en drinkgelegenheden
  • Shoppen
  • Marineland
  • Western Waterpark
  • Uitgaan
Mallorca Palma Nova

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Palma Nova willen voornamelijk genieten van de zon en het mooie weer. De beste manier om dat te doen is door het strand te bezoeken. Palma Nova beschikt over drie verschillende stranden. Het meest bekende strand is het Palma Nova strand. Dit strand is minder dan 500 meter lang en heeft een breedte van 60 meter. Het strand beschikt over mooi helderblauw water om in te zwemmen. Verder beschikt het strand zelf over alle benodigde faciliteiten, waaronder ligbedden en parasols. Het strand wordt bijzonder gemaakt doordat het aan beide kanten wordt afgeschermd door rotsen. Het strand heeft in feite alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje uit. Het enige nadeel aan dit strand is dat de bodem snel afloopt in het water. Voor kinderen is dit strand daardoor minder geschikt.

Palma Nova vakantie

De andere twee stranden in Palma Nova zijn het Son Matias strand en het Havene strand. Het Son Matias strand loopt ook snel af in het water, maar hier zijn gedeeltes afgezet, waardoor het voor kinderen al een stuk veiliger is om in het water te spelen. Het Havene strand staat er om bekend dat het een erg gezellig strand is door alle eet- en drinkgelegenheden.

In Palma Nova zul je ook niks tekort komen op het gebied van eet- en drinkgelegenheden. Overal door het plaatsje kom je verschillende restaurants en bars tegen. Tegenwoordig is er een divers aanbod aan verschillende restaurants te vinden. Zo vind je er niet alleen de Spaanse keuken, maar ook Chinese, Duitse, Italiaanse en Mexicaanse gerechten. In Palma Nova vind je nog veel meer gezellige en leuke plekjes, waaronder koffiebars, ijssalons en diverse bars.

In Palma Nova kun je ook goed terecht wanneer je het leuk vindt om een dagje te gaan shoppen. Palma Nova zelf zit vol met gezellige en leuke winkeltjes, waaronder veel souvenir- en kledingwinkels. In totaal zijn er in Palma Nova namelijk meer dan 150 winkels, bestaande uit souvenirwinkeltjes, kledingwinkels, juweliers en nog meer. Verder is er ook eens in de week een grote markt. Alleen over de markt heen lopen is al een leuke bezigheid. Wanneer je de kans krijgt om deze markt in Palma Nova te bezoeken dan raden we dit zeker aan.

Marineland

In de buurt van Palma Nova is een park te vinden die vergelijkbaar is met het Dolfinarium in Nederland. Het park wordt Marineland genoemd en hier kom je o.a. Dolfijnen tegen. In het park zul je naast dolfijnen nog veel meer vissoorten tegenkomen.

Een ander leuk uitstapje is het waterpark: Western Park. Deze ligt slechts op enkele kilometers van Palma Nova en is gemakkelijk zelf met de taxi te bereiken. Bij dit waterpretpark is zowel voor jong en oud iets te vinden en daarom erg leuk om met het hele gezin te bezoeken.

Uitgaan in Palma Nova

Palma Nova staat vol met horeca gelegenheden. Naast de horeca zijn er nog meer manieren om uit te gaan door het bezoeken van een van de vele bars of een van de discotheken. Uitgaan kun je in Palma Nova goed. Echter voor wie Mallorca’s bruisende uitgaansleven niet wil missen kan beter een taxi nemen naar Magaluf. Magaluf is de plek op Mallorca waar de grootste feesten plaatsvinden. Hier is dan ook de beroemde discotheek BCM Planet Dance te vinden waar iedere dag weer internationale DJ’s zorgen voor de leukste feesten. Omdat Palma Nova zo dichtbij is gelegen is het makkelijk om een taxi te pakken naar Magaluf en in de avond/nacht/ochtend weer terug te gaan.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *