• Menu
  • Menu
Tossa de Mar header

Tossa de Mar

Aan de Costa Brava in Spanje tref je een populaire badplaats: Tossa de Mar. Deze badplaats ligt op 100 kilometer richting het noordoosten van Barcelona, vlak naast de badplaats ligt Lloret de Mar. Hoewel de namen op elkaar lijken en de badplaatsen dichtbij elkaar liggen zijn er toch grote verschillen te vinden tussen beide bestemmingen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Tossa de Mar boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Lloret de Mar heeft de focus voornamelijk gericht op jongeren en Tossa de Mar is een veel geschiktere vakantie voor gezinnen. Toch is Tossa de Mar ook geschikt voor jongeren. Hieronder lees je meer informatie over alles wat er in deze badplaats te doen is.

Wat te doen in Tossa de Mar

Onderstaande sommen we de leukste activiteiten op die je in Tossa de Mar kunt ondernemen en geven we er meer informatie over:

De oude stad bezoeken

Een belangrijk voordeel van Tossa de Mar t.o.v. Lloret de Mar is dat het de authenticiteit heeft weten te behouden in de oude binnenstad. Deze oude stad is hoger gelegen. Wandel naar boven waar je de oude burcht vindt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het strand en de omgeving. Voor mensen die slecht ter been zijn is een wandeling naar de oude stad lastiger.

Het oude gedeelte van Tossa de Mar
De oude van stad

Wanneer je de stad doorwandelt dan kom je door veel gezellige smalle steegjes. Leuk om de historische bouwwerken te bekijken. In het verleden heeft de stad veel druk gehad van piraten uit Noord-Afrika. Hierdoor zijn er stadsmuren en torens om de stad heen gebouwd die vandaag nog zijn te bezichtigen.

De muren om de stad zijn in de 12e eeuw gebouwd. Boven op de heuvel is een vuurtoren te vinden. Dit is het hoogste punt in de stad. Bij de vuurtoren kun je een hapje te eten en wat drinken.

Uitzicht vanaf de burcht van Tossa de mar
Burcht/Kasteel van Tossa de Mar

De mooie stranden

  • Tossa de Mar beschikt over 2 stranden
  • Platja Gran de Tossa: bekendste en drukste strand
  • Platja La Mar Menuda: naast het voorgaande strand te vinden

Een van de voornaamste redenen waarom Tossa de Mar populair is bij het toerisme is vanwege de mooie brede stranden. In Tossa de Mar vind je de 2 stranden Platja Gran de Tossa en Platja La Mar Menuda. Beide stranden zijn direct in de badplaats zelf te vinden.

Aan de Spaanse kust bij deze badplaats heb je te maken met een Mediterraans klimaat. Het is dus heerlijk om een dagje verkoeling te zoeken in de zee. Het water wordt vrij snel diep, waardoor kinderen voorzichtig moeten zijn. Op de stranden ben je van alle benodigde faciliteiten voorzien.

Het strand Platja la mar menuda in Tossa de Mar
Platja la mar menuda strand

Voor stelletjes of gezinnen met oudere kinderen is het leuk om te gaan snorkelen. Dit is een leuke manier om meer van de prachtige onderwaterwereld te zien.

Ook is het mogelijk om te gaan duiken. Tijdens het duiken wordt je door een boot opgehaald uit de badplaats en naar een dichtbij gelegen baai gebracht waar het duikcentrum is. Na een instructie kun je onder professionele begeleiding gaan duiken. De duiksessie wordt vaak wordt afgesloten met een BBQ.

Het strand van Tossa de Mar
Strand Tossa de Mar tijdens hoogseizoen

Uitgaan

Omdat deze badplaats voornamelijk is gericht op gezinnen en stelletjes zijn er veel terrasjes te vinden waar je gezellig een drankje doet en een hapje kunt eten. Verspreid door de badplaats zijn er verschillende bars en cafés.

Wie de avond nog wat bonter wil maken kan naar de enige club van Tossa de Mar. Dit is Rai. De discotheek Rai is op ongeveer 500 meter van de kust vandaan te vinden en deze locatie trekt het jonge publiek.

Uitgaan in Tossa in de Mar in de avond
Tossa de Mar in de avond

Wie wel graag een avond helemaal los wil gaan en genoeg keuze wil hebben kan naar Lloret de Mar. Deze badplaats ligt op ongeveer 20 minuten rijden met de taxi. Indien je met een aantal vrienden bent dan zijn de kosten te verdelen. In Lloret de Mar weet je zeker dat je niks tekort komt op het gebied van uitgaan. Via deze pagina lees je meer over het uitgaan in Lloret de Mar.

Overige activiteiten

  • Municipal Museum – Wil je nog meer te weten komen over de geschiedenis van Tossa de Mar? Dan is het Municipal museum een echte aanrader. Dit museum heeft diverse objecten uit de 1ste eeuw van de tijd van het Romeinse Rijk. Dit museum is te vinden in het oude stadsgedeelte.
  • Bezoek de wekelijkse lokale markt.
  • Naast de markt zijn er verspreid door de badplaats nog meer leuke plekjes om te winkelen. Wanneer je door de smalle steegjes heen waant dan zul je op verschillende plekken leuke souvenirwinkels, kleding e.d. tegenkomen.
  • Glasbodemboot. Wil je meer van de prachtige onderwaterwereld bekijken? Dan kun je mee op een glasbodemboot. De bodem van de boot is gemaakt van glas waardoor je de gehele onderwaterwereld kunt bekijken tijdens de bootreis.
  • Maar gebruik van het toeristentreintje. Niet heel bijzonder, maar leuk om op je gemakje meer van de badplaats zelf te zien.

De omgeving

Ben je even uitgekeken op Tossa de Mar? Dan is er nog genoeg te doen in de omgeving. Ten eerste kun je een van de badplaatsen Lloret de Mar of Blanes bezoeken. Ook zijn er verschillende excursies die een dag naar Barcelona gaan. Barcelona ligt op iets minder dan 100 kilometer en is meer dan een uur rijden. Tijdens een excursie bezoek je de hoogtepunten van de stad, maar je kunt deze stad natuurlijk ook op eigen houtje bezoeken.

Wil je een dag op bezoek bij een pretpark of een waterpretpark? Op ongeveer een half uur rijden vind je in Palafolls het park Marineland. Dit is een waterpark. Daarnaast zijn er in het park ook verschillende shows met dolfijnen en zeeleeuwen die er worden georganiseerd. In het park zijn nog meer exotische dieren te bewonderen. In Lloret de Mar is ook een groot waterpretpark te vinden. Dit pretpark heeft de naam Waterworld. Er wordt zelfs beweerd dat dit park een van de grootste van Europa is.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.