• Menu
  • Menu
Tossa de Mar header

Tossa de Mar

Aan de Costa Brava in Spanje tref je nog een populaire badplaats aan, Tossa de Mar. Deze badplaats ligt op 100 kilometer richting het noordoosten van Barcelona, vlak naast de badplaats ligt Lloret de Mar. Hoewel de namen op elkaar lijken en de badplaatsen dichtbij elkaar liggen zijn er toch grote verschillen te vinden tussen beide bestemmingen.

Je vakantie naar Tossa de Mar voordelig boeken bij:
Tossa de Mar vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Tossa de Mar voor ieder type toerist.

Tossa de Mar vakanties via Kras

Singelreizen naar Tossa de Mar met Kras

Tossa de Mar vakanties D-Reizen

Een goed geregelde vakantie naar Tossa de Mar boek je bij D-Reizen

Lloret de Mar heeft de focus voornamelijk gericht op jongeren en Tossa de Mar is een veel geschiktere vakantie voor gezinnen. Toch is Tossa de Mar ook geschikt voor jongeren. Hieronder lees je meer informatie over alles wat er in deze badplaats te doen is.

Wat te doen in Tossa de Mar

Onderstaande sommen we de leukste activiteiten op die je in Tossa de Mar kunt ondernemen en geven we er meer informatie over:

De oude stad bezoeken

Tossa de Mar vakantieEen belangrijk voordeel van Tossa de Mar t.o.v. Lloret de Mar is dat het de authenticiteit heeft weten te behouden in de oude binnenstad. Deze oude stad is hoger gelegen. Hier kun je een wandeling naartoe maken waar je ook een oude burcht tegenkomt. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over het strand en de omgeving. Voor mensen die slecht ter been zijn kan een wandeling naar de oude stad wel lastig zijn.

Wanneer je de stad doorwandelt dan kom je door veel gezellige smalle steegjes. Het is erg leuk om hier doorheen te wandelen en de historische bouwwerken te bekijken. In het verleden heeft de stad veel druk gehad van piraten uit Noord-Afrika. Hierdoor zijn er stadsmuren en torens om de stad heen gebouwd die vandaag nog zijn te bezichtigen. De muren om de stad zijn in de 12e eeuw gebouwd. Boven op de heuvel is nog een vuurtoren te vinden. Hier kun je heen wandelen en dit is het hoogste punt in de stad. Bij de vuurtoren is het ook mogelijk om een hapje te eten en te drinken.

De mooie stranden

Costa Brava Tossa de MarEen van de voornaamste redenen waarom Tossa de Mar populair is bij het toerisme is vanwege de mooie brede stranden. In Tossa de Mar vind je twee bekende stranden. Dit zijn Platja Gran de Tossa en Platja La Mar Menuda. Beide stranden zijn direct in de badplaats zelf te vinden. Aan de Spaanse kust bij deze badplaats heb je te maken met een Mediterraans klimaat. Het is dus heerlijk om een dagje verkoeling te zoeken in de zee. Gezinnen worden wel aangeraden om op de kinderen te letten. Het water wordt namelijk vrij snel diep, waardoor kinderen niet kunnen staan. Op de stranden ben je verder van alle benodigde toeristische faciliteiten voorzien.

Voor stelletjes of gezinnen met oudere kinderen is het leuk om te gaan snorkelen. Dit is een leuke manier om meer van de prachtige onderwaterwereld te zien. Ook is het mogelijk om te gaan duiken. Dit is hier erg populair. Tijdens het duiken wordt je door een boot opgehaald uit de badplaats en wordt je naar een dichtbij gelegen baai gebracht waar het duikcentrum is te vinden. Na een instructie kun je onder professionele begeleiding gaan duiken in de zee. Erg leuk is ook dat een duiksessie vaak wordt afgesloten met een BBQ.

Uitgaan

Omdat deze badplaats voornamelijk is gericht op gezinnen en stelletjes is het voornamelijk een erg gezellige locatie. Er zijn veel terrasjes te vinden waar je een drankje kunt doen en een hapje kunt eten. Verder zijn er verspreid door de badplaats verschillende bars en cafés te vinden. Wie de avond nog wat bonter wil maken kan naar de enige club die in de plaats is te vinden. Dit is Rai. De discotheek Rai is op ongeveer 500 meter van de kust vandaan te vinden en deze locatie trekt het jonge publiek.

Wie wel graag een avond helemaal los wil gaan en genoeg keuze wil hebben kan naar Lloret de Mar. Deze badplaats ligt op ongeveer 20 minuten rijden met de taxi. Indien je met een aantal vrienden bent dan zijn de kosten te verdelen. In Lloret de Mar weet je zeker dat je niks tekort komt op het gebied van uitgaan. Via deze pagina lees je meer over het uitgaan in Lloret de Mar.

Overige activiteiten

  • Municipal Museum – Wil je nog meer te weten komen over de geschiedenis van Tossa de Mar? Dan is het Municipal museum een echte aanrader. Dit museum heeft diverse objecten uit de 1ste eeuw van de tijd van het Romeinse Rijk. Dit museum is te vinden in het oude stadsgedeelte.
  • Bezoek de wekelijkse lokale markt.
  • Naast de markt zijn er verspreid door de badplaats nog meer leuke plekjes om te winkelen. Wanneer je door de smalle steegjes heen waant dan zul je op verschillende plekken leuke souvenirwinkels, kleding e.d. tegenkomen.
  • Glasbodemboot. Wil je meer van de prachtige onderwaterwereld bekijken? Dan kun je mee op een glasbodemboot. De bodem van de boot is gemaakt van glas waardoor je de gehele onderwaterwereld kunt bekijken tijdens de bootreis.
  • Maar gebruik van het toeristentreintje. Niet heel bijzonder, maar leuk om op je gemakje meer van de badplaats zelf te zien.

De omgeving

Ben je even uitgekeken op Tossa de Mar? Dan is er nog genoeg te doen in de omgeving. Ten eerste kun je een van de badplaatsen Lloret de Mar of Blanes bezoeken. Ook zijn er verschillende excursies die een dag naar Barcelona gaan. Barcelona ligt op iets minder dan 100 kilometer en is meer dan een uur rijden. Tijdens een excursie bezoek je de hoogtepunten van de stad, maar je kunt deze stad natuurlijk ook op eigen houtje bezoeken.

Wil je een dag op bezoek bij een pretpark of een waterpretpark? Op ongeveer een half uur rijden vind je in Palafolls het park Marineland. Dit is een waterpark. Daarnaast zijn er in het park ook verschillende shows met dolfijnen en zeeleeuwen die er worden georganiseerd. In het park zijn nog meer exotische dieren te bewonderen. In Lloret de Mar is ook een groot waterpretpark te vinden. Dit pretpark heeft de naam Waterworld. Er wordt zelfs beweerd dat dit park een van de grootste van Europa is.

Beoordeling over deze bestemming (5 / 1)

Reageer op dit artikel

avatar