• Menu
  • Menu
Mallorca header

El Arenal

In het zuiden van Mallorca vind je aan de westkust van het eiland de badplaats El Arenal. Onder Nederlanders is deze badplaats de meest bekende plek. El Arenal kent namelijk veel Nederlandse gelegenheden. Wanneer je op vakantie gaat naar El Arenal dan kom je ongetwijfeld veel Nederlanders tegen tijdens je vakantie. In El Arenal is veel te beleven. Ga jij op vakantie naar deze badplaats? Zorg dan dat je goed bent voorbereid en lees je van tevoren al in. Wij delen graag onze tips over deze badplaats op deze pagina. De onderstaande informatie helpt je daarom verder voor een geschikte en geslaagde vakantie.

Voordelig je vakantie naar El Arenal boeken bij:
Boek El Arenal Mallorca via GOGO

De beste vakanties naar Mallorca boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten.

 

Vakanties Mallorca El Arenal via TUI

Bij TUI ontdek je te gekke zonvakanties voor iedereen naar Mallorca. Voor jongeren, stelletjes en gezinnen is hier een groot aanbod te vinden.

Algemene informatie over El Arenal

El ArenalEl Arenal telt in totaal 500 Spaanse inwoners. Verder bestaat het gebied voornamelijk uit hotels, appartementen en villa’s. De badplaats ligt op slechts 16 kilometer van de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca. Wanneer je naar Mallorca vliegt dan kun je vanaf het vliegveld een busrit nemen naar El Arenal. Om het uur gaan er ook bussen van Palma de Mallorca naar El Arenal en omgekeerd. Daarom kun je de hele dag door een bus nemen naar de hoofdstad of juist vanaf de hoofdstad terug. El Arenal was van oorsprong een plaats voor vissers. Toen in de jaren 60 het toerisme verder opkwam op het eiland heeft El Arenal zich ontwikkeld tot een echte bestemming voor Nederlanders.

De meeste mensen die op vakantie gaan naar El Arenal gaan overdag heerlijk zonnen op het strand. Er is namelijk een strand van maar liefst twee kilometer lang. Over het gehele strand zijn voldoende faciliteiten te vinden, zoals zonnebeden, parasols en douches om gebruik van te maken. Het strand loopt richting het noorden over op het strand van Playa de Palma. Daarnaast is er langs het strand een boulevard waar je voldoende café, kraampjes en eetgelegenheden tegenkomt. Hierdoor hangt er altijd een gezellige sfeer langs het strand en kun je altijd wel ergens terecht voor een hapje en een drankje. De sfeer wordt nog beter gemaakt door alle palmbomen die langs de boulevard zijn te vinden.

Activiteiten

Andere activiteiten die overdag kunnen worden gedaan is lekker winkelen. Het plaatsje zit vol met kleding- en souvenirwinkels. Wanneer je geen zin hebt om langs te boulevard te lopen vanwege het warme weer dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van het paard en wagen die je mee neemt langs de boulevard. Verder is er vlak buiten El Arenal nog een waterpark te vinden voor een dagje waterpret. Dit waterpark wordt Aquacity Park genoemd en is erg leuk om met het gezin te bezoeken.

Strand van El Arenal

De liefhebbers van watersporten komen in El Arenal ook aan hun trekken. Wanneer je het strand bezoekt dan barst het overal van de verschillende watersporten. Zo is het mogelijk om zelf een jetski te huren om over het water de racen. Verder is het mogelijk om met een groepje te gaan banaanrijden of kun je gaan parasailen. Op verschillende locaties zul je ook zien dat het mogelijk is om een boottocht te boeken. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar. Zo kun je een relaxtour boeken waarbij je met een boot naar mooie locaties om het eiland wordt gebracht en lekker kunt zonnen en relaxen op de boot. Daarnaast zijn er partyboten beschikbaar waarmee er op mooie locaties een feestje wordt gebouwd op de boot.

Uitgaan El Arenal

El Arenal uitgaanEl Arenal is erg populair onder Nederlandse jongeren. Er zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden die open zijn tot in de vroege uurtjes. Sommige uitgaansgelegenheden aan de boulevard sluiten de deuren al op een eerder tijdstip. Dit wordt gedaan vanwege de geluidsoverlast. Wanneer je tot in de vroege uurtjes door wilt gaan dan raden we je aan om Club Veronica te bezoeken. Bij Club Veronica wordt feest gevierd onder de grond. Hierdoor is er minder geluidsoverlast en gaat het feest hier door tot in de ochtend.

Er zijn nog veel meer uitgaansgelegenheden te vinden. Hieronder sommen we de meeste bekende op:

  • Club Veronica
  • ClubNL
  • Beach House
  • Club 538
  • De Heeren van Amsel
  • Shooters

TIP: Ga je stappen in El Arenal? Koop dan aan het begin van de avond een bucket langs de boulevard met een paar flessen drank en lange rietjes. De drank kun je in de emmer gieten en deze mix je met een mixdrankje. Samen met een groepje kun je de emmer aan de boulevard opdrinken. Aan het begin van de avond kom je veel groepen tegen die dit op de boulevard doen en hierdoor heerst er een gezellige sfeer en kom je meteen goed in de feeststemming voor de avond!

Meer weten over het uitgaansleven op Mallorca in andere badplaatsen? Hier lees je alles over het Mallorca uitgaan.

Reageer op dit artikel

avatar