• Menu
 • Menu
El Arenal header

El Arenal

In het zuidwesten van Mallorca vind je de badplaats El Arenal. Dit is de bestemming voor veel Nederlanders en je vindt het allerlei Nederlandse gelegenheden. Wij geven je de beste vakantie aanbieders voor El Arenal, wat er te doen is, tips over activiteiten en meer!

Dit is waar je jouw vakantie naar El Arenal boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Algemene informatie over El Arenal

El Arenal telt in totaal 500 Spaanse inwoners. Verder bestaat het gebied voornamelijk uit hotels, appartementen en villa’s.

De badplaats ligt op slechts 16 kilometer van de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca. Wanneer je naar Mallorca vliegt dan kun je vanaf het vliegveld een busrit nemen naar El Arenal. Om het uur gaan er bussen van Palma de Mallorca naar El Arenal en omgekeerd. Daarom kun je de hele dag door een bus nemen naar de hoofdstad of juist vanaf de hoofdstad terug.

El Arenal

El Arenal was van oorsprong een plaats voor vissers. Toen in de jaren 60 het toerisme opkwam heeft El Arenal zich ontwikkeld tot een echte bestemming voor Nederlanders.

Relaxen op het strand van El Arenal

De meeste mensen die hier op vakantie gaan, gaan overdag heerlijk zonnen op het strand. Er is een strand van maar liefst twee kilometer lang. Over het gehele strand zijn veel faciliteiten te vinden, zoals zonnebeden, parasols en douches.

Strand El Arenal beach
Uitzicht van El Arenal strand

Het strand loopt richting het noorden over op het strand van Playa de Palma. Naast het strand is er een boulevard waar je voldoende café, kraampjes en eetgelegenheden tegenkomt. Hier hangt altijd een gezellige sfeer en je kunt altijd wel ergens terecht voor een hapje en een drankje. De sfeer wordt nog beter gemaakt door alle palmbomen die langs de boulevard zijn te vinden.

Strand van El Arenal
Strand El Arenal tijdens hoogseizoen

Beleef een van deze activiteiten in El Arenal!

 • Winkelen op de boulevard
 • Rit met paard en wagen
 • Het waterpark Aquacity Park bezoeken
 • Watersporten: jetski huren, banaanrijden of parasailen
 • Boottochten

Andere activiteiten die overdag kunnen worden gedaan is lekker winkelen. Het plaatsje zit vol met kleding- en souvenirwinkels.

Geen zin om langs de boulevard te lopen vanwege het warme weer? Kies dan om gebruik te maken van een paard en wagen die je mee neemt langs de boulevard.

Strand en boulevard in El Arenal
Strand met boulevard

Verder is er vlak buiten El Arenal nog een waterpark te vinden voor een dagje waterpret. Dit waterpark wordt Aquacity Park genoemd en is erg leuk om met het gezin te bezoeken.

De liefhebbers van watersporten komen in El Arenal niks tekort. Aan het strand barst het van de verschillende watersporten. Zo is het mogelijk om zelf een jetski te huren om over het water de racen of met een groepje te gaan banaanrijden of parasailen.

Op verschillende locaties zul je zien dat het mogelijk is om een boottocht te boeken. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar. Zo kun je een relaxtour boeken waarbij je met een boot naar mooie locaties om het eiland wordt gebracht en lekker kunt zonnen en relaxen op de boot. Daarnaast zijn er partyboten beschikbaar waarmee er op mooie locaties een feestje wordt gebouwd op de boot.

Boten in de haven van El Arenal
Boten in de haven

Uitgaan El Arenal – Ontdek de beste bars en discotheken

El Arenal uitgaan

El Arenal is erg populair onder Nederlandse jongeren. Er zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden die open zijn tot in de vroege uurtjes. Sommige uitgaansgelegenheden aan de boulevard sluiten de deuren al op een eerder tijdstip. Dit wordt gedaan vanwege de geluidsoverlast. Wanneer je tot in de vroege uurtjes door wilt gaan dan raden we je aan om Club Veronica te bezoeken. Bij Club Veronica wordt feest gevierd onder de grond. Hierdoor is er minder geluidsoverlast en gaat het feest hier door tot in de ochtend.

Er zijn nog veel meer uitgaansgelegenheden te vinden. Hieronder sommen we de meeste bekende op:

 • Club Veronica
 • ClubNL
 • Beach House
 • Club 538
 • De Heeren van Amsel
 • Shooters
Uitgaan in El Arenal
Uitgaansstraat in El Arenal

TIP: Ga je stappen in El Arenal? Koop dan aan het begin van de avond een bucket langs de boulevard met een paar flessen drank en lange rietjes. De drank kun je in de emmer gieten en deze mix je met een mixdrankje. Samen met een groepje kun je de emmer aan de boulevard opdrinken.

Aan het begin van de avond kom je veel groepen tegen die dit op de boulevard doen en hierdoor heerst er een gezellige sfeer en kom je meteen in de feeststemming!

Meer weten over het uitgaansleven op Mallorca in andere badplaatsen? Hier lees je alles over het Mallorca uitgaan.

Andere bestemmingen dan El Arenal op Mallorca:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.