• Menu
  • Menu
Ronda header

Ronda

Ronda is een stad in de provincie Malaga, in centraal Andalusië. De stad werd gebouwd bovenop een rots en wordt gezien als een van de mooiste stadjes van Andalusië. Er wonen zo’n 35.000 mensen in de stad en ligt op 100 kilometer van Málaga. De stad wordt omringd door verschillende riviervalleien, is uniek gelegen op hoge kliffen, en het is daardoor een plek die betovert. In Ronda Spanje vind je meerdere prachtige bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Benieuwd naar de betoverende elementen van Ronda? Lees dan vooral verder en kom meer te weten over deze stad in Spanje.

Ronda is een van de meeste bijzondere plekjes waar ik ben geweest

Bovenaanzicht van Ronda met brug dorp en arena
Ronda Spanje

De Puente Nuevo van Ronda Spanje

Deze brug met drie bogen wordt gezien als een van de mooiste bruggen van heel Spanje en werd in 1793 voltooid. Het is een van de meeste gefotografeerde bruggen van Andalusië en is daarom ook zeker de moeite waard om te bezichtigen. De Puente Nuevo verbindt de twee stadstelen Mercadillo en het oude centrum, La Ciudad. Deze brug is het monumentale uithangbord van Ronda Spanje en je vindt er ook een klein bezoekerscentrum met meer informatie over de geschiedenis en de bouw van de brug.

Puente Nuevo brug
Puente Nuevo brug
Puente Nuevo brug - Ronda
Puente Nuevo brug in Ronda

Plaza de Toros en Museo Taurino in Ronda

Een andere bijzondere bezienswaardigheid van Ronda is de arena. De stad Ronda wordt wel gezien als de bakermat van het moderne stierenvechten en dat de regels werden herschreven in deze arena door Pedro Romero, waardoor de arena ook heel beroemd is geworden. De diameter van de Plaza de Toros is maar liefst 66 meter en is daarmee de grootste ter wereld. 

Plaza de Toros arena
Plaza de Toros arena

In het bijbehorende museum kun je meer lezen over de geschiedenis, de materialen die werden gebruikt bij het stierenvechten en de kledij. Ook kun je hier meer te weten komen over een aantal beroemde families in het stierenvechten uit Ronda zoals die van Pedro Romero.

Wil je het echte stierenvechten bijwonen in Ronda Spanje? Er worden tegenwoordig nog maar 4 gevechten per jaar gehouden, die alle in september plaats vinden.

Andere bijzondere bezienswaardigheden in Ronda Spanje

In Ronda kun je je ogen uitkijken bij de tallozen prachtige gebouwen en historische bezienswaardigheden. Zo kun je onder andere ook nog een bezoek brengen aan:

De Baños Árabes

De Baños Árabes: een van de best bewaarde Moorse badhuizen van heel Spanje. Deze werden in de 13e eeuw gebouwd en in het dak zijn bijzondere stervormige openingen te bekijken. Er zijn drie zalen te vinden: een warmwaterruimte, de badplaats en een massageruimte.

Baños Árabes badhuizen in Ronda
De badhuizen Baños Árabes
Binnenkant van de badhuizen Baños Árabes
Binnenkant van de badhuizen Baños Árabes

Het Palacio de Mondragón

Het Palacio de Mondragón werd in 1314 opgericht en in een deel ervan kun je het stedelijk archeologisch museum vinden. In de tuin vind je een aantal mooie fonteinen, prachtige natuur en een ware oase van rust. Ook het Palacio del Marques de Salvatierra en het Palacio del Rey Moro y La Mina zijn de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie in Ronda Spanje.

Palacio de Mondragón Palace
Palacio de Mondragón Palace

Diverse musea

In Ronda vind je ook een aantal mooie musea. In het Museo del Bandolero kom je meer te weten over de bekende bandieten van Andalusië en in het Museo Lara vind je een verzameling van bijzondere voorwerpen in een vroeger paleis.

Mirador de Ronda: een geweldig uitzichtpunt

Vanaf de stad zijn er verschillende uitkijkpunten vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de kloof, de omgeving en de bruggen. Vanaf de Mirador de Rona heb je vanaf een balkon een prachtig uitzicht over Ronda en een deel van de El Tajo kloof. Het uitkijkpunt is vernoemd naar José Martin de Aldehuele, die verschillende bouwwerken in Ronda heeft ontworpen. 

Uitkijkpunt Mirador de Ronda
Uitzicht vanaf Mirador de Ronda

De Cueva del Gato vanuit Ronda

Als je toe bent aan wat afkoeling na een aantal warme dagen in Ronda Spanje? Dan is het een goed idee om naar de nabijgelegen Cueva del Gato te reizen. Met de auto ben je hier in slechts 10 minuten. Het is een natuurlijk zwembad in de rivier en is een paradijselijk stukje natuur. In de grot kun je terecht voor verkoeling en om te genieten van de prachtige rotspartijen en het water. Deze plek is tevens opgenomen in de lijst van beschermde natuurmonumenten van Andalusië en een bezoek kan dan ook zeker niet ontbreken. 

Cueva del Gato
Cueva del Gato

Nog veel meer cultuur en historie

Naast bovenstaande bezienswaardigheden is er in Ronda Spanje nog heel veel meer pracht en praal te bewonderen. Zo kun je naar de stadsmuren en de prachtige poorten gaan kijken en zijn verschillende pleinen in de stad ook zeker de moeite waard. Net buiten Ronda vind je de ruïnes van een oude Romeinse nederzetting: Acinipo, waar ook een groot theater nog te bezoeken is. Tevens zijn er nog mooie parken vol rozentuinen en verschillende paleizen te bekijken in de stad.

De stad Ronda boven op de rotsformaties in Andalusië

Al met al is Ronda Spanje dus een geweldige stad om te bezoeken voor een citytrip of een dagtrip tijdens je vakantie in Andalusië. De stad Ronda zit boordevol cultuur en bijzondere bezienswaardigheden. In de omgeving van de stad vind je een aantal mooie plaatsen om te overnachten en ook vind je in de stad hotels dichtbij het centrum.