• Menu
  • Menu
Lanzarote header

Lanzarote

Voor veel Nederlanders zijn de Canarische Eilanden een populaire vakantiebestemming. Lanzarote is een van de eilanden en het hele jaar door zijn er toeristen uit de hele wereld die naar dit eiland komen voor een geschikte vakantie.

Dit is waar je jouw vakantie naar Lanzarote boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Het eiland biedt een vakantie voor vrijwel iedereen. Het meest populair is het eiland vanwege het bijzondere landschap. Het eiland beschikt in totaal over meer dan 300 vulkanen en wordt ook wel het Vuureiland genoemd. Doordat er zoveel vulkanen op het eiland zijn heeft het landschap wat weg van het maanlandschap. Er zijn veel natuurliefhebbers die naar dit eiland komen om te wandelen en het mooie landschap te bezichtigen. Lanzarote heeft echter nog veel meer te bieden. Op deze pagina kom je er achter welke plekken je kunt bezoeken en wat je er allemaal kunt doen.

Het prachtige Lanzarote

Dit zijn de mooiste bestemmingen van Lanzarote!

Wanneer je op vakantie gaat naar Lanzarote dan zijn er verschillende badplaatsen waar je kunt verblijven. Hieronder benoemen we de badplaatsen die er op Lanzarote zijn te vinden en geven we in het kort meer informatie over iedere locatie:

Puerto del Carmen

De grootste badplaats van het eiland is Puerto del Carmen. Dit is een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid. Met het opkomen van het toerisme op het eiland is deze bestemming steeds populairder geworden.

Puerto del Carmen - Lanzarote
Puerto del Carmen

Playa Blanca

Playa Blanca is een populaire badplaats. De badplaats is perfect gelegen om heerlijk te bakken in de zon, er is een gezellige wandelboulevard en je komt er gezellige en leuke witte huisjes tegen. Verder kun je er winkelen, is er een haven en er zijn veel leuke restaurants.

Playa Blanca
Playa Blanca

Costa Teguise

Deze badplaats is de perfecte locatie voor mensen die graag een vakantie willen vol watersport. De badplaats heeft de juiste bestemming voor mensen die willen kitesurfen of windsurfen. Verder is er een wandelboulevard en zijn er mooie aangelegde tuinen te vinden.

Costa Teguise
Costa Teguise

Arrecife

De hoofdstad van het eiland is Arrecife. In deze stad vind je veel smalle straatjes, leuke huisjes en er is van alles te doen. Doordat alles niet speciaal op toeristen is gericht tref je hier nog meer aan van het authentieke Tenerife dan bij andere badplaatsen.

Vakantie naar Arrecife
Arrecife

Puerto Calero

Een minder populaire badplaats voor het massatoerisme is Puerto Calero. Deze plaats is voornamelijk opgezet voor de rijkere toeristen. Indien je hier niet wilt verblijven dat is het nog wel een aanrader om een dagtrip te maken naar deze locatie.

Puerto Calero
Puerto Calero

Wat te doen op Lanzarote?

Lanzarote is lang niet zo bekend bij de meeste mensen als Gran Canaria of Tenerife. Toch heeft Lanzarote bijzonder veel te bieden voor een geslaagde vakantie. Hieronder benoemen we de hoogtepunten van dit eiland en heb jij de ideale voorbereiding op je vakantie.

  • Nationaal Park Timanfaya
  • Stranden
  • Winkelen
  • Guinate Tropical Park
  • Cueva de los Verdes

Ontdek het mooie Nationaal Park Timanfaya

Als hoogtepunt van je vakantie naar Lanzarote kun je een bezoek brengen aan het Nationaal Park Timanfaya. Dit is een vulkanisch park dat is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting waarbij lava een groot deel van het eiland bedekte. Dit is gebeurt in de 18e eeuw en hierdoor heeft dit gebied nu een bijzondere uitstraling en is het prachtig om wandelingen of tochten te maken. Ook voor mensen die geen liefhebber van de natuur zijn is een bezoek aan dit park zeker een aanrader. Het landschap bestaat hier uit koperkleurig zand en vulkanische gesteenten.

Vulkaanlandschap in het Nationaal Park Timanfaya
Vulkaanlandschap in Nationaal Park Timanfaya

Wanneer je het Nationaal Park Timanfaya bezoekt dan is het ook een aanrader om het dorpje Tahiche te bezoeken. Tahiche ligt aan de rand van de vulkaan en is op een prachtige manier gebouwd met witte huizen en villa’s. In deze plaats moet je zeker een bezoek brengen aan de voormalige woning van César Manrique. Dit huis is gebouwd op een gestolde vulkanische lavastroom.

Het dorpje Tahiche op Lanzarote
Tahiche

De prachtige stranden op Lanzarote

Lanzarote beschikt niet over lange stranden, zoals op Tenerife of op Gran Canaria, maar je treft er wel net zulke mooie stranden. Een vakantie naar Lanzarote kan dus ook ideaal als zonvakantie. Het eiland beschikt net als de andere Canarische Eilanden over een aangenaam klimaat. Wanneer je tijdens je vakantie van de stranden wilt genieten dan kun je het beste een vakantie boeken naar een van de badplaatsen die we hierboven hebben benoemd. Een bekend strand op Lanzarote is Papagayo Beach.

Het strand Papagayo beach op Lanzarote
Papagayo beach

Shoppen op Lanzarote?

Wil je tijdens je vakantie gaan shoppen? In de hierboven genoemde badplaatsen vind je vele winkels en kun je erg geschikt een dagje gaan shoppen. In deze badplaatsen vind je tal van winkeltjes voor souvenirs, kleding en andere leuke artikelen. Om er direct een gezellig uitje van te maken kun je de wandelboulevard over in een van deze badplaatsen.

Guinate Tropical Park

Verder kun je een bezoek brengen aan het Guinate Tropical Park. Voor de vogelliefhebbers is dit park een echte aanrader. Dit park is te vinden in het noorden van het eiland aan de rand van de vulkaan Mount Corona. Dit is een erg groot park en bestaat uit tuinen, watervallen en je komt er veel diersoorten tegen. Met name veel mooie vogelsoorten, maar ook andere dieren en vissoorten kom je hier tegen.

Cueva de los Verdes

Tot slot raden we een wandeling door Cueva de los Verdes aan. Cueva de los Verdes is een grottenstelsel dat bestaat uit een lavatunnel. Deze grotten werden vroeger gebruikt door piraten om in te schuilen. Op dit moment worden er rondleidingen door de grotten gegeven en kun je hier een pad afgaan dat er vrij is gemaakt.

Cueva de los Verdes op Lanzarote
Cueva de los Verdes

Overige activiteiten

Nog een aanrader is het wijngebied La Geria. Hier wordt wijn op een bijzondere manier verbouwd en het is een mooi gezicht om dit eens te gaan bekijken. Zeker voor de wijnliefhebbers is het een aanrader om een bezoek aan La Geria te brengen.

La Geria op Lanzarote
La Geria

Je kunt het eiland op een bijzondere manier bezichtigen met een kamelentocht door Montanas del Fuego. Een kamelentocht duurt ongeveer een half uur en het is een bijzondere ervaring om op de rug van een kameel te mogen rijden.

Kamelentocht door Montanas del Fuego
Kamelentocht door Montanas del Fuego

Mensen die van watersport houden kunnen ook naar Lanzarote. In het noorden van het eiland zijn locaties te vinden waar men uitstekend terecht kan om te surfen.