• Menu
  • Menu
Vakantie Costa Calma op Fuerteventura

Costa Calma

Costa Calma is te vinden op Fuerteventura op het schiereiland in het zuiden. Deze badplaats is in de jaren 70 bekend geworden als een echte toeristenbestemming. De bestemming heeft mooie stranden en is bekend als een echte rustige badplaats. De naam Costa Calma betekent ook ‘rustige kust’. Wie op vakantie wil naar de Canarische Eilanden en de hele vakantie uit zijn dak wil gaan kan beter niet naar deze locatie toe. Costa Calma is geschikt voor mensen die willen genieten van de stranden en de welverdiende vakantie.

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Calma boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Een groot voordeel van deze badplaats is dat het ruim is opgezet. Het overspoeld daarom niet met massatoerisme en je kunt er genieten van alle rust. Vanaf het moment dat je bij deze badplaats binnen komt rijden krijg je direct het echte vakantiegevoel. Alles ziet er verzorgd, schoon en netjes uit en je ziet direct overal langs de weg veel palmbomen. Hieronder lees je meer informatie over alles wat er verder in deze badplaats te doen is.

Wat te doen in Costa Calma?

Dat Costa Calma een rustige badplaats is betekend niet dat er niks te doen is. Hieronder geven we meer informatie over de verschillende activiteiten in deze badplaats:

De stranden

Costa Calma

De voornaamste reden waarom Costa Calma bij veel toeristen erg populair is zijn de de zandstranden. Costa Calma beschikt namelijk over een zeer mooi langgerekt zandstrand. De meeste accommodaties liggen direct aan de kust, waardoor je vanuit je hotel of appartement zo doorloopt naar het strand. Hier kun je genieten van het mooie zand en het aangename klimaat. Costa Calma is de enige plek op Fuerteventura waar het zand vergelijkbaar is met het zand zoals we dat in Nederland kennen.

Het grote voordeel van de stranden rond Costa Calma is dat het slechts langzaam afloopt in zee. Hierdoor zijn de stranden kindvriendelijk en erg geschikt voor gezinnen. Niet ver van Costa Calma is er een mooi strand Playas de Sotavento de Jandía te vinden. Dit strand bereik je op een klein kwartier rijden. Dit strand is geliefd bij windsurfers. Vanwege het ondiepe water is het ook populair onder beginnende windsurfers.

Winkelen

Wil je tijdens je vakantie graag een dagje winkelen? In Costa Calma is dat erg goed mogelijk. Ten eerste is er een modern winkelcentrum te vinden. Ook wanneer je niet van plan bent om spullen te kopen kun je hier nog een kijkje nemen. Verder vind je verspreid door de gehele badplaats meerdere winkels en plekken om spullen te kopen. Tot slot raden we het aan om de markt te bezoeken. Zowel op de woensdag als op de zondag is er in de ochtend een markt die voornamelijk is bedoeld voor toeristen. Op de markt zijn souvenirs, kleding en nog veel meer spullen te vinden.

Uitgaan Costa Calma

Uitgaan Costa Calma

Wil je gaan stappen in Costa Calma? Dat kan nog wel eens lastig worden. Echte clubs kom je hier namelijk niet tegen. Wel zijn er verspreid door de badplaats enkele bars te vinden waar je gezellig een drankje kunt nuttigen. Voor wie tijdens zijn of haar vakantie op Fuerteventura helemaal los wil gaan kan beter een vakantie boeken naar Corralejo. In Costa Calma zelf vind je alleen een surfbar waar een goede sfeer hangt en waar altijd een gezellig publiek te vinden is. Deze bar wordt ook wel Rapa Nui genoemd. De bar is op een paar honderd meter van het strand te vinden.

Indien je toch in Costa Calma verblijft en een avond uit wilt gaan dan kun je met de taxi naar Jandía. Met 20 minuten rijden ben je al in deze badplaats. In Jandía vind je wel verschillende bars, clubs en discotheken. Hier kun je dus erg geslaagd een avondje losgaan en ‘s avonds met de taxi terug naar je eigen accommodatie.

Activiteiten in de omgeving

Vanaf Costa Calma kun je ook gemakkelijk naar andere plekken op het eiland. Dichtbij de badplaats vind je het Nationaal Park Jandía. Dit park ligt slechts op enkele kilometers afstand en beschikt over prachtige flora en fauna. Zeker een bezoek waard wanneer je de kans hebt om dit park te bezoeken!

Verder raden we aan om de grotten van Ajuy te bezoeken. Deze grotten zijn in het prachtige natuurschoon te vinden helemaal in het westen van het eiland. Wanneer je de grotten bezoekt heb je direct de mogelijkheid om het natuurpark Betancuria te bezoeken. Dit ligt centraal op het eiland.