• Menu
  • Menu
Vakantie Costa Calma op Fuerteventura

Costa Calma

Costa Calma ligt in het zuiden van Fuerteventura en is in de jaren 70 bekend geworden als echte toeristenbestemming. Costa Calma heeft prachtige stranden en staat bekend als rustige badplaats. De naam Costa Calma betekent namelijk ‘rustige kust‘. Perfecte voor een rustige zonvakantie!

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Calma boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Een groot voordeel aan Costa Calma is dat het ruim is opgezet. Het overspoelt daarom niet met massatoerisme en je geniet er van alle rust. Zodra je de badplaats binnenrijdt krijg je direct het echte vakantiegevoel. Alles ziet er verzorgd, schoon en netjes uit en langs de wegen zie je sfeervolle palmbomen.

Costa Calma op Fuerteventura
Costa Calma

Wat te doen in Costa Calma?

Dat Costa Calma een rustige badplaats is, betekent niet dat er niks te doen is. Hieronder meer informatie over de activiteiten en veel meer:

De mooiste stranden van Costa Calma

De zandstranden voornaamste zijn de voornaamste reden waarom Costa Calma veel trekt. Costa Calma beschikt over een mooi en langgerekt zandstrand.

De meeste accommodaties liggen direct aan de kust, waardoor je vanuit je hotel of appartement zo op het strand bent. Hier geniet je van het heerlijke klimaat. Costa Calma is de enige plek op Fuerteventura waar het zand vergelijkbaar is met het zand, zoals we dat in Nederland kennen.

Een groot voordeel van de stranden in de omgeving van Costa Calma is dat deze langzaam aflopen in zee. Hierdoor zijn ze kindvriendelijk en geschikt voor gezinnen.

Dichtbij Costa Calma is een mooi strand: Playas de Sotavento de Jandía. Dit strand bereik je op een klein kwartier rijden. Playas de Sotavento is geliefd bij windsurfers. Vanwege het ondiepe water is het ook populair onder beginnende windsurfers.

Playas de Sotavento - Costa Calma
Playas de Sotavento
Kite surfen op Playas de Sotavento in Costa Calma
Kite surfen op Playas de Sotavento

Dit is waar je een dagje kunt winkelen in Costa Calma

Tijdens je vakantie een dagje winkelen? Dat is in Costa Calma goed te doen. Er is namelijk een modern winkelcentrum. Ben je niet van plan om iets te kopen? Dan is dit winkelcentrum nog steeds leuk om te bezoeken.

Verspreid over de badplaats zijn ook meerdere winkels en andere plekken om spullen te kopen.

Tot slot raden we de markt aan. Zowel op de woensdag als op de zondag is er in de ochtend een markt die voornamelijk is bedoeld voor toeristen. Op de markt zijn souvenirs, kleding en nog veel meer spullen te vinden.

Bungalow accommodaties in Costa Calma
Bungalow accommodaties

Uitgaan Costa Calma

Costa Calma is niet de bestemming voor wie de hele vakantie uit zijn dak wil gaan. Costa Calma is voornamelijk voor mensen die willen genieten van de stranden en de rust.

Uitgaan Costa Calma

In Costa Calma zelf is een surfbar. Hier hangt een goede sfeer met een gezellig publiek. Deze bar wordt ook wel Rapa Nui genoemd en ligt een paar honderd meter van het strand. In Costa Calma zijn er verspreid door de badplaats nog een aantal bars om gezellig een drankje te nuttigen.

Echte clubs zijn er in Costa Calma niet. Voor wie tijdens zijn of haar vakantie op Fuerteventura helemaal los wil gaan kan naar Corralejo.

Indien je in Costa Calma verblijft en een avond uit wilt gaan dan kun je met de taxi naar Jandía. Je bent hier al met 20 minuten rijden. In Jandía zijn diverse bars, clubs en discotheken. Hier kun je dus geslaagd een avondje losgaan en ‘s avonds weer met de taxi terug naar Costa Calma.

Activiteiten in de omgeving

Vanaf Costa Calma kun je ook gemakkelijk naar andere plekken op het eiland. Dichtbij de badplaats ligt het Nationaal Park Jandía, op slechts enkele kilometers. Nationaal Park Jandía beschikt over prachtige flora en fauna. Absoluut een bezoek waard!

Verder raden we de grotten van Ajuy aan. Deze grotten vind je in de prachtige natuur, in het westen van het eiland. Wanneer je de grotten van Ajuy bezoekt, bezoek dan ook het natuurpark Betancuria. Natuurpark Betancuria ligt centraal op het eiland.