• Menu
  • Menu
Maspalomas Gran Canaria header

Maspalomas

Maspalomas is een badplaats in het zuiden van Gran Canaria en behoort tot een van de populairdere bestemmingen voor toeristen. Het is de oudste badplaats van het zuiden van Gran Canaria en vormt samen met de badplaatsen San Agustín en Playa del Inglés ‘Costa Canaria‘. De Costa Canaria vormt het toeristische centrum van Gran Canaria. In dit gedeelte vind je een veelzijdigheid van activiteiten, maar waar het voornamelijk om draait is het uitgaansleven en de mooie stranden.

Dit is waar je jouw vakantie naar Maspalomas boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Een vakantie naar Maspalomas kan het gehele jaar door. Met het aangename klimaat ben je er het hele jaar voorzien van mooi weer. Zelfs in de wintertijden heerst er nog een temperatuur rond de 20ºC. Ga jij op vakantie naar Maspalomas? Zorg dan dat je goed voorbereid van huis gaat. Wij helpen je voorbereiden op de vakantie door je te voorzien van informatie op deze pagina. Hieronder lees je alle informatie over wat je in deze badplaats te wachten staat.

Duinen van Maspalomas Gran Canaria
Duinen van Maspalomas

Wat te doen in Maspalomas

De badplaats Maspalomas is voornamelijk erg populair bij gezinnen. De badplaats bestaat grotendeels uit veel laagbouw en er zijn leuke winkeltjes te vinden. Daarnaast is het er relatief rustig. De badplaats bestaat uit een aantal verschillende wijken. De wijk Meloneras bestaat uit veel hotels en luxe villa’s. Iedereen die graag een vakantie wil met veel luxe kan een villa zoeken in deze omgeving. Verder is er de wijk Sonnenland. Deze wijk bestaat uit grote en kleine hotels. Door de gehele badplaats heen zijn veel accommodaties en toeristenvoorzieningen te vinden.

De wijk Meloneras in Maspalomas met vuurtoren
Vuurtoren in de wijk Meloneras

Aan de oostkant van Maspalomas loopt de badplaats direct over in de badplaats Playa del Inglés. Playa del Inglés is gericht op jongeren en kent een bruisend nachtleven. Wanneer je een avond helemaal los wilt gaan dan kun je met de taxi naar deze badplaats. Je vind hier veel clubs om een avond uit je dak te gaan. Maspalomas is daarom ook een erg geschikte badplaats voor iedereen die graag uit wil gaan tijdens zijn of haar vakantie, maar niet de hele vakantie midden in de drukte wil zitten.

Het strand Maspalomas beach
Het strand van Maspalomas

Tijdens je vakantie naar Gran Canaria zul je regelmatig het strand opzoeken. In Maspalomas zelf tref je direct een geschikt strand aan. Op het strand zijn alle benodigde faciliteiten te vinden, waaronder strandbedden, parasols en overige voorzieningen. Er loopt ook een boulevard langs het strand. Aan deze boulevard vind je winkels, restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden.

Uitzicht over het strand Playa Maspalomas
Uitzicht over Maspalomas met Maspalomas beach

Voor een dagje winkelen kun je goed terecht in Maspalomas. Door de gehele plaats heen tref je vele leuke winkeltjes aan waar je terecht kunt voor kleren, souvenirs en meer. Ook kun je terecht bij het winkelcentrum van Maspalomas. Dit winkelcentrum heeft de naam Faro 2.

De vuurtoren van Maspalomas
Vuurtoren van Maspalomas

Overige tips

  • Een leuke tip is een strandwandeling maken over het strand van Maspalomas. Via deze weg kun je een wandeling maken naar de vuurtoren. Zeker voor stelletjes is het een leuke en romantische wandeling. Tijdens de tocht zie je de heuvels en geniet je van mooie uitzichten. Het is tegelijkertijd nog een sportieve bezigheid ook! Wanneer je deze wandeling gaat maken kun je het beste niet te laat gaan, zodat je niet in het donker terug hoeft te lopen.
  • Achter het winkelcentrum Faro 2 wordt iedere zondag een tweedehandsmarkt gehouden. Op deze markt kom je veel leuke spullen voor een lage prijs tegen. Ook wanneer je van plan bent om niks te kopen dan is het bezoeken van deze markt nog leuk om te doen.
  • Het is mogelijk om een ritje te gaan maken op kamelen in de duinen. Op deze manier maak je de duinen op een unieke manier mee! Deze tochten worden ook wel de kameel safari’s genoemd en vallen erg in trek bij de meeste toeristen. Wanneer heb je verder de mogelijkheid om op een kameel te kunnen rijden?

Andere plaatsen dan Maspalomas bezoeken: