• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Los Cristianos

Ga je op vakantie naar Tenerife? Gelukkig kun je op dit eilanden dat behoort tot de eilandengroep van de Canarische Eilanden het hele jaar door de zon opzoeken. Tenerife kent twee verschillende klimaten. Het zuiden is aangenaam, doordat het er warm en droog is en het noorden van het eiland heeft een natter en benauwder klimaat. In de zuiden vind je daarom de meeste badplaatsen, waaronder Los Cristianos.

Dit is waar je jouw vakantie naar Los Cristianos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van TUI

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Sunweb

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties GOGO

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van TUI

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Dit is een voormalige vissersplaats die al vroeg is ontwikkeld tot een echte vakantiebestemming voor toeristen uit de hele wereld. De badplaats Los Cristianos beschikt ligt iets zuidelijker dan de toeristische badplaats Playa de las Américas. In Los Cristianos is het ook een stuk rustiger wat betreft het nachtleven dan in Playa de las Américas. Los Cristianos is daarom een veel aantrekkelijkere vakantie voor gezinnen en stelletjes.

Los Cristianos behoort tot de oudste badplaatsen van Tenerife en behoort zelfs tot de badplaatsen die het eerste massatoerisme kent van de wereld. Die populariteit heeft Los Cristianos voornamelijk te danken aan het prachtige strand. Indien je verder leest op deze pagina kom je er achter wat er allemaal in deze badplaats te doen is.

Wat te doen in Los Cristianos

Ga je op vakantie naar deze badplaats? We raden je aan om je goed in te lezen, zodat je optimaal voorbereid op reis gaat en het optimale uit de vakantietijd weet te halen. Hieronder sommen we de activiteiten op wat je in deze badplaats kunt doen.

Zonvakantie

Tenerife Los Cristianos

De voornaamste reden waarom Los Cristianos zo populair is geworden is vanwege het grote en mooie zandstrand. Het strand is te vinden langs het grootste gedeelte van de badplaats. Het meest bekende gedeelte is Playa de las Vistas. Dit is een erg groot strand waar veel toeristen naar toe gaan. Door de grote van het strand is het er echter niet te druk en is er altijd wel een plekje te vinden. Nog een voordeel voor gezinnen is dat het strand slechts geleidelijk langzaam afloopt in het water. Hierdoor is het voor kinderen veilig om zich in het water te begeven. Op het strand ben je voorzien van alle voorzieningen voor toeristen, waaronder strandstoelen, parasols en eet- en drinkgelegenheden.

Wandelboulevard

Aan het strand in Los Cristianos ligt ook een wandelboulevard. Dit is een gigantische boulevard die vanaf Los Cristianos helemaal doorloopt door Playa de las Américas naar Costa Adeje. Aan het eind van de middag en begin van de avond is het leuk om langs deze boulevard helemaal naar het noorden te lopen. Aan de gehele boulevard is het erg levendig en maak je overal wel wat leuks mee. Je hebt tal van mogelijkheden om ergens te eten, winkels te bezoeken of bij een uitgaansgelegenheid naar binnen te lopen. In Playa de las Américas maak je het massatoerisme mee wat voor een veel groter gedeelte uit jongeren bestaat dan in Los Cristianos.

Wanneer je helemaal naar Costa Adeje gaat dan zie je de modernere architectuur en de fraaie gebouwen. In Costa Adeje is het leuk om langs het hotel Bahia del Duque te lopen. Bij dit hotel kom je vrijwel alleen rijke mensen tegen. Ook vind je in deze badplaats een aantal winkelcentra die je nog kunt bezoeken.

Bezienswaardigheden in Los Cristianos

Los Cristianos is niet alleen gebouwd voor het toerisme en was voorheen een vissersdorpje. Er zijn nog een aantal bezienswaardigheden om te bezoeken, zodat je naast de zon, zee en het strand ook nog wat anders te doen hebt. Zo is er in de badplaats nog een oude vissershaven waar je langs kunt. In de haven zie je vandaag de dag nog vissers aan het werk en in de omgeving zijn verschillende restaurants waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten. De vissers zelf kunnen het waarderen als er mensen komen om hun werk te bewonderen.

Verder kun je de bananenplantage Jardines del Atlantico bezoeken. Deze liggen slechts op enkele minuten rijden met de taxi en kun je daarom gemakkelijk binnen een paar uur hebben bezocht in de ochtend. Tot slot is er een park met exotische dieren: Parques Exóticos.

Vakantie naar Los Cristianos

Andere eilanden

Vanuit Los Cristianos gaan er ook veerboten. Deze veerboten kunnen je naar andere eilanden van de Canarische Eilanden brengen, zoals La Palma, El Hierro of La Gomera. Op deze manier kun je er gemakkelijk een dagje of een paar dagen tussenuit door andere eilanden te bezichtigen. Overigens is de reis met de veerboot zelf al een ervaring op zich. De eilanden die je met de veerboot kunt bezoeken hebben ieder hun eigen kenmerken. De eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera hebben allemaal geen massatoerisme en zijn voornamelijk populair onder mensen die van mooie ongerepte natuur houden.

Overige tips

Tot slot hebben we nog enkele tips voor je vakantie. Hieronder sommen we de laatste tips voor je op wanneer je de vakantie doorbrengt in Los Cristianos:

  • Excursie over het eiland. Er zijn diverse tours over het eiland, jeepsafari’s of boottochten die in Los Cristianos te boeken zijn. Op deze manier ben je actief bezig en krijg je meer van de prachtige natuur van het eiland te zien. De jeepsafari naar Pico del Teide is een achter aanrader.
  • Wanneer je voor het eerst op Tenerife bent dan mag je niet vergeten om een bezoek te brengen aan de vulkaan Pico del Teide in het midden van het eiland. Dit is de hoogste berg van Spanje en een must see voor iedere vakantieganger. Het gehele gebied om de vulkaan heen dat Teide National Park wordt genoemd is ook niet te missen met de prachtige natuur.
  • Op slechts enkele minuten van de badplaats vandaan is het bekende waterpretpark Siam Park te vinden. Ben je een liefhebber van snelle glijbanen en waterpret? Bezoek dat zeker dit park, want volgens velen behoort deze tot de grootste parken van de hele wereld.