• Menu
  • Menu
Puerto del Carmen header

Puerto del Carmen

De badplaats Puerto del Carmen ligt aan de zuidkust van Lanzarote, dichtbij de hoofdstad Arrecife. Het is de grootste badplaats van het hele eiland en het hele jaar door de ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Een prachtige haven, zowel een mooi oud als nieuw gedeelte en veel meer!

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto del Carmen boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Door de ligging is er ook in de winter een aangename temperatuur van 20+. Puerto del Carmen is op een perfecte manier gelegen, waardoor je weinig last hebt van wind en de gevoelstemperatuur dus hoger ligt dan in veel andere badplaatsen. Gezien de vele mooie accommodaties is het de perfecte bestemming voor jouw volgende vakantie.

Puerto del Carmen - Lanzarote
Uitzicht over Puerto del Carmen

In Puerto del Carmen vind je het grootste strand van Lanzarote met een kilometers lange boulevard. De meeste hotels en appartementen van het eiland vind je ook in deze badplaats. Wij vertellen je alles wat er in Puerto del Carmen is te doen!

Wat te doen in Puerto del Carmen?

Door de centrale ligging aan de kustlijn van Lanzarote kun je vanaf Puerto del Carmen gemakkelijk naar andere delen van het eiland. Alle uitstapjes zijn al binnen een uur te bereiken.

Het oude gedeelte van Puerto del Carmen

Voorheen was Puerto del Carmen een klein dorpje, maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een echte badplaats. Er is nog een oude haven ‘Puerto Tinosa‘. Om de haven ligt het oude centrum van de hedendaagse badplaats. De haven en het oude gedeelte is het ontdekken waard.

De haven is namelijk het enige echte overgebleven authentieke van Puerto del Carmen. Maar ook hier zie je al veel toerisme. In de haven geniet je o.a. van heerlijke vers gevangen vis bij diverse restaurants.

Haven met oude gedeelte Puerto del Carmen
Haven met oude gedeelte

Erg leuk is dat je vanuit de haven diverse boottrips kunt maken. Rondom dit gebied zijn verschillende toeristenbureaus waar je terecht kunt voor meer informatie over de boottrips.

Tot slot is er in de haven ook een duikschool te vinden. Voor degene die wil leren duiken in de Atlantische Oceaan die kan hier terecht. Het helderblauwe water en de bijzondere onderwaterwereld maken dit een geschikte locatie om te gaan duiken.

Nieuwe gedeelte van Puerto del Carmen

Het nieuwe gedeelte van Puerto del Carmen bestaat uit een lange boulevard, stranden, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. De boulevard in het nieuwe gedeelte heeft de naam Avenida de las Playas. Voor vakantiegangers die naar Lanzarote komen voor zon, zee en strand zullen de meeste tijd in dit gedeelte doorbrengen.

Bijzondere kamelentocht tijdens je vakantie

Tijdens je vakantie naar Puerto del Carmen kun je al in de nabije omgeving een kamelentocht maken. Met de auto maak je een rit van circa 10 tot 15 minuten om op de locatie te komen waar je een kamelentocht kunt ondernemen. Deze excursies worden uitgevoerd met dromedarissen.

Tijdens je excursie ga je op de rug van de dromedaris door het prachtige vulkaanlandschap Montañas del Fuego, in het Nationaal Park Timanfaya.

Kamelentocht door Montanas del Fuego
Kamelentocht door Montanas del Fuego

Dit zijn dé stranden van/bij Puerto del Carmen

Nergens anders op Lanzarote tref je zoveel brede stranden aan als in Puerto del Carmen. De stranden liggen verspreid over grote delen van de stad. Je kunt altijd wel ergens een leuk plekje aan het strand vinden.

Strand met ligbedden van Puerto del Carmen

Een groot voordeel van de vele stranden is dat je accommodatie altijd wel dichtbij een van de stranden ligt. Het meest populaire strand in Puerto del Carmen is Playa Grande. Deze ligt bij het meest toeristische gedeelte, waar je ook alle winkels en uitgaansgelegenheden vindt. Playa Grande is dan ook niet voor niets het meest toeristisch in Puerto del Carmen.

Het strand Playa Grande
Playa Grande

Wil je naar een strand waar het minder druk is? Bezoek dan het strand Playa de los Pocillos. Dit strand is een stuk minder druk en zelfs tijdens periodes wanneer het erg druk is, is er op dit strand altijd voldoende ruimte.

Tot slot kun je het strand Playa de Matagorda bezoeken. Dit is een lang uitgerekt zandstrand met een wandelpromenade. Het strand loopt helemaal door tot het vliegveld en is een mooie locatie om vliegtuigen te spotten.

Het strand Playa de Matagorda
Playa de Matagorda

De omgeving van Puerto del Carmen

De ligging van Puerto del Carmen is ideaal om uitstapjes te maken in de omgeving. We raden aan een uitstapje naar het Nationaal Park Timanfaya te maken. Dit park is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en is absoluut het bezoeken waard. Vanuit Puerto del Carmen zijn er verschillende excursies om dit gedeelte te bezoeken.

Vulkaanlandschap in het Nationaal Park Timanfaya
Vulkaanlandschap in Nationaal Park Timanfaya

De badplaats ligt ook op slechts enkele kilometers van de hoofdstad van het eiland Arrecife. Arrecife is minder op het toerisme gericht dan veel andere badplaatsen. Omdat het zo dichtbij is gelegen is het erg leuk om een halve dag of een volledige dag deze plaats te bezoeken en meer van het authentieke Lanzarote te zien.

Verder liggen de prachtige uitgestrekte wijnvelden La Geria op slechts een kwartier landinwaarts vanaf Puerto del Carmen. Het grottenstelsel Cueva de los Verdes ligt in het noordoosten van het eiland op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Puerto del Carmen.

La Geria op Lanzarote
La Geria
Cueva de los Verdes op Lanzarote
Cueva de los Verdes