• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een badplaats op het eiland Lanzarote. De badplaats ligt aan de zuidkust van het eiland en dichtbij de hoofdstad Arrecife. Het is de grootste badplaats van het hele eiland en dit is de ideale bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een heerlijke zonvakantie. Puerto del Carmen is het hele jaar door geschikt als zonbestemming. Door de ligging is er ook in de winter een aangename temperatuur van 20+. Daarnaast is de badplaats op een perfecte manier gelegen waardoor je geen last hebt van wind en de gevoelstemperatuur dus hoger ligt dan in veel andere badplaatsen. De accommodaties zijn ook zo gebouwd dat je er geen last hebt van wind en het er altijd lekker op temperatuur is.

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto del Carmen boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

In Puerto del Carmen vind je het grootste strand van het eiland, veel winkels, een kilometers lange boulevard en de meeste hotels en appartementen van het eiland zijn in deze badplaats te vinden. Op deze pagina lees je alles wat er in deze badplaats te doen is en bereid je je optimaal voor op je vakantie naar Puerto del Carmen.

Wat te doen in Puerto del Carmen?

Door de ideale ligging van de badplaats in het midden van de kustlijn in het zuiden kun je vanaf Puerto del Carmen gemakkelijk naar andere delen van het eiland. Alle uitstapjes zijn al binnen een uur te bereiken. Hieronder sommen we de activiteiten op die je tijdens je vakantie naar Puerto del Carmen kunt ondernemen en geven we er meer informatie over.

Oude gedeelte

haven van Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is uitgegroeid tot een badplaats, maar het was voorheen een dorpje. Er is dan ook nog een haven te vinden die Puerto Tinosa wordt genoemd. Om de haven vind je het oude centrum van de hedendaagse badplaats. Zeker een bezoekje waard en gemakkelijk te bereiken. De haven is namelijk het enige echte authentieke van de plaats Puerto del Carmen wat er van is overgebleven. Ook hier zie je dat het toerisme er al is doorgekomen. In de haven kun je de gevangen vis ook zien binnenkomen en in de omgeving van de haven zijn verschillende restaurants waar je heerlijke verse vis kunt eten.

Er is alleen een hoogteverschil waardoor het lastiger wordt voor mensen die minder valide zijn om hier te komen. Erg leuk is dat je vanuit de haven diverse boottrips kunt maken. Rondom dit gebied zijn verschillende toeristenbureaus te vinden waar je terecht kunt voor meer informatie over de boottrips. Tot slot is er in de haven ook een duikschool te vinden. Voor degene die wil leren duiken in de Atlantische Oceaan die kan hier terecht. Het helderblauwe water en de bijzondere onderwaterwereld maken dit een geschikte locatie om te gaan duiken.

Nieuwe gedeelte

Het nieuwe gedeelte van Puerto del Carmen bestaat uit de lange boulevard, de stranden en de vele winkeltjes en uitgaansgelegenheden. De boulevard in het nieuwe gedeelte heeft de naam Avenida de las Playas. Voor vakantiegangers die naar Lanzarote komen voor zon, zee en strand zullen de meeste tijd in dit gedeelte doorbrengen.

Kamelentocht

Tijdens je vakantie naar Puerto del Carmen kun je al in de nabije omgeving een kamelentocht maken. Je maakt een rit van ongeveer 10 tot 15 minuten met de auto om op de locatie te komen waar je een kamelentocht kunt doen. Deze excursies worden uitgevoerd met dromedarissen. Tijdens je excursie ga je op de rug van de dromedaris door het prachtige vulkaanlandschap Montañas del Fuego.

Stranden

Nergens anders op het eiland Lanzarote tref je zoveel brede stranden aan als in de badplaats Puerto del Carmen. De stranden liggen verspreid over grote delen van de stad. Je kunt altijd wel een plekje aan het strand vinden en het zal er nooit te druk zijn. Een groot voordeel van de vele stranden is dat je accommodatie altijd wel dichtbij een strand te vinden is. Het meest populaire strand in Puerto del Carmen is Playa Grande. Dit strand is ook te vinden bij het meeste toeristische gedeelte van de stad waar je alle winkels en uitgaansgelegenheden vind. Het strand zelf is dan ook het meest toeristisch van de stranden in Puerto del Carmen.

Puerto del Carmen strand

Wil je naar een strand waar het minder druk is? Dan kun je het strand Playa de los Picollos bezoeken. Dit strand is een stuk minder druk en zelfs tijdens periodes wanneer het erg druk is, is er op dit strand altijd voldoende ruimte te vinden. Tot slot kun je het strand Playa de Matagorda bezoeken. Dit is een lang uitgerekt zandstrand met een wandelpromenade. Het strand loopt helemaal door tot het vliegveld en is een mooie locatie om vliegtuigen te spotten.

De omgeving

De ligging van Puerto del Carmen is ideaal om uitstapjes te maken in de omgeving. Wanneer je de badplaats verlaat dan raden we een uitstapje naar het Nationaal Park Timanfaya als eerst aan. Dit park is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en is zeker een bezoek waard. In Puerto del Carmen zijn verschillende toeristenbureaus te vinden waar een excursie kan worden geboekt om dit gedeelte te gaan bezoeken.

De badplaats ligt ook op slechts enkele kilometers van de hoofdstad van het eiland Arrecife. Deze hoofdstad is minder op het toerisme gericht dan veel andere badplaatsen. Omdat het zo dichtbij is gelegen is het erg leuk om een halve dag of een volledige dag deze plaats te bezoeken en meer van het authentieke Lanzarote te zien. Verder liggen de prachtige uitgestrekte wijnvelden La Geria op slechts een kwartier landinwaarts rijden vanaf Puerto del Carmen. Het grottenstelsel Cueva de los Verdes ligt helemaal in het noordoosten van het eiland op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Puerto del Carmen.