• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Costa Adeje

Costa Adeje is te vinden in het westen van Tenerife en is de jongste badplaats van het eiland. Dat is terug te zien in de bouwstijlen en de mensen die er lopen. Alles ziet er moderner en luxer uit. De mensen die je in deze badplaats tegenkomt zijn over het algemeen ook rijker dan in andere badplaatsen op het eiland. De meeste mensen zie je dan ook met duurdere merkkleding en accessoires lopen. In Costa Adeje kom je ook een bekend hotel tegen: Hotel Bahia del Duque. Bij dit hotel zul je alleen maar rijke mensen aantreffen. In dit gebied komen over het algemeen minder Nederlanders.

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Adeje boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Verder is het in deze badplaats rustiger dan bijvoorbeeld Playa de las Américas dat slechts enkele kilometers richting het zuiden ligt van Costa Adeje. Ben je benieuwd naar wat je in deze badplaats kunt doen? Hieronder benoemen we de activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Wat te doen in Costa Adeje

Tijdens je vakantie wil je niet de hele tijd stil zitten. Wanneer je in Costa Adeje bent dan is er van alles te beleven. Hieronder benoemen we de voornaamste activiteiten die je in Costa Adeje kunt doen.

Historisch centrum

Veel badplaatsen op Tenerife zijn volledig opgezet voor het toerisme. Met de opkomst van het toerisme, een aantal locaties met mooie stranden en een gunstig klimaat in het zuiden van Tenerife zijn er diverse badplaatsen ontstaan. In Costa Adeje daarentegen tref je nog een oude binnenstad aan waar je meer van de historie kunt bekijken. Zo kun je tijdens je verblijf in Costa Adeje een bezoek brengen aan een van de kloosterkerken Santa Úrsula of Nuestra Señora de Guadalupe de San Pablo. Tijdens het bezoeken van deze kloosterkerken kun je veel informatie meekrijgen over de historie van het eiland Tenerife en de plaats Adeje. Er is ook een historische archiefbibliotheek aanwezig waar de geschiedenis digitaal bekeken kan worden.

De promenade en het strand

Tenerife Costa Adeje

Langs de kust van Costa Adeje loopt een mooi strand en een wandelboulevard die niet te missen zijn. Het El Duque strand is het meest bekende strand voor mensen die Costa Adeje bezoeken. Dit strand is een echte trekpleister voor de toeristen in de omgeving. Achter dit strand is ook het hiervoor genoemde hotel Bahia del Duque te vinden. De winkelcentra en veel gebouwen rondom dit gebied hebben de bijzondere bouwstijlen van dit hotel meegekregen. Het strand ligt op een mooie locatie en in de meeste gevallen ligt het afgeschermd van de wind. Daarom is dit een erg geschikt strand om te kunnen zonnen en te genieten van het mooie weer in het zuiden van Tenerife.

De promenade die achter dit strand langs loopt is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze bestaat uit een wandelboulevard. Tijdens een wandeling langs deze boulevard krijg je veel mee van de luxe en mooie bouwstijlen. De wandelboulevard loopt helemaal van Costa Adeja naar Los Cristianos en komt ook langs Playa de las Américas. Je kunt er dus een flinke wandeling van maken!

Winkelen

Ook wanneer je tijdens je vakantie niet van plan bent om artikelen te kopen dan is een bezoek aan de bijzondere winkels en winkelcentra het zeker waard. Costa Adeje beschikt over diverse mooie en grote winkelcentra, waarvan het Plaza del Duque de grootste is. Deze vind je direct aan het strand El Duque. Gedurende de dag is het bij dit winkelcentrum niet druk. Wanneer het avond wordt dan neemt de drukte in dit winkelcentrum ook toe. In het winkelcentrum tref je de duurdere categorie winkels aan.

Verder is er ook een kleiner winkelcentrum genaamd Shopping Center Mirador. We raden aan om dit winkelcentrum eind van de dag te bezoeken wanneer je toe bent aan het diner. In dit winkelcentrum kun je genieten bij een van de vele heerlijke restaurants en tegelijkertijd heb je vanaf hier een prachtig uitzicht. Tot slot is Paris Shopping Center nog een winkelcentrum die je in Costa Adeje kunt bezoeken.

Casa Fuerte

Op een afstand van iets meer dan 10 minuten rijden met de taxi vind je de ruïne van Casa Fuerte. Hier woonden vroeger de adelijke heersers van het eiland Tenerife. Je vindt hier de plaatsen waar ooit de slaven moesten werken op de suikerrietplantages. Op deze locatie kom je dus ook veel te weten over de geschiedenis van het het eiland.

Barranco del Infierno

Ben je een natuurliefhebber en houd je wel van een stevige wandeling tijdens je vakantie? Bezoek dan Barranco del Infierno dat iets verder ligt van Casa Fuerte. Wanneer je op een dag vroeg vertrekt dan kun je deze beide uitstapjes met elkaar combineren. Barranco del Infierno bestaat uit prachtige ongerepte natuur. Je legt een bepaald parcours af en tijdens het wandelen krijg je mooie uitzichten te zien, mooie natuur en het parcours is goed te bewandelen. De route bestaat uit veel rotsen, maar eenmaal bij het einde aangekomen kun je genieten van een kleine waterval.

Overige tips

We hebben nog een aantal tips voor activiteiten die je tijdens je vakantie uit kunt voeren. Hieronder sommen we onze laatste tips voor je op:

  • Naast de hiervoor genoemde winkelcentra kun je ook de markt bezoeken die wekelijks wordt gehouden. Op de zaterdag en de donderdag is er een markt gedurende de dag. Dit is een erg gezellige markt waar je veel leuke spullen tegenkomt.
  • Op slechts 10 minuten rijden met de taxi van Costa Adeje vind je een waterpretpark met de naam Siam Park. Volgens veel mensen is dit het grootste waterpretpark van de hele wereld en is het dus zeker waard om hier een dag voor vrij te maken tijdens je vakantie.
  • Ga je voor het eerst op vakantie naar Tenerife? Zorg dan dat het Nationaal Park Teide bezoekt en de vulkaan Pico del Teide dat in het centrum van het eiland te vinden is. Neem hiervoor wel warme kleding mee, want het kan erg koud worden boven op de vulkaan. Pico del Teide is tevens de hoogste berg van Spanje. De rest van de natuur en de landschappen in het natuurgebied mag je ook niet missen.
Vakantie naar Costa Adeje