• Menu
  • Menu
Costa Adeje header

Costa Adeje

Costa Adeje ligt in het westen van Tenerife en is de jongste badplaats van het eiland. Dat is terug te zien in de bouwstijlen en de mensen die er lopen. Alles ziet er modern en luxe uit. De mensen die je in hier tegenkomt zijn over het algemeen rijker dan in andere badplaatsen. De meeste mensen zie je dan ook met duurdere merkkleding en accessoires lopen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Adeje boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

In Costa Adeje kom je ook een zeer bekend hotel tegen: ‘Hotel Bahia del Duque’. Bij dit hotel zul je alleen maar rijke mensen aantreffen.

Costa Adeje is relatief rustiger dan bijvoorbeeld Playa de las Américas dat slechts enkele kilometers richting het zuiden ligt van Costa Adeje. Ben je benieuwd wat je in deze badplaats kunt doen? Hieronder benoemen we alle activiteiten.

Wat te doen in Costa Adeje

Tijdens je vakantie wil je niet de hele tijd stil zitten. Wanneer je in Costa Adeje bent dan is er van alles te beleven. Hieronder benoemen we de voornaamste activiteiten die je in Costa Adeje kunt doen.

Historisch centrum

Veel badplaatsen op Tenerife zijn volledig opgezet voor het toerisme. Met de opkomst van het toerisme, een aantal locaties met mooie stranden en een gunstig klimaat in het zuiden van Tenerife zijn er diverse badplaatsen ontstaan. In Costa Adeje daarentegen tref je nog een oude binnenstad aan waar je meer van de historie kunt bekijken.

Zo zijn er in Costa Adeje de kloosterkerken Santa Úrsula en Nuestra Señora de Guadalupe de San Pablo. Bij deze kloosterkerken krijg je veel informatie mee over de historie van Tenerife en de plaats Adeje. Er is ook een historische archiefbibliotheek waar de geschiedenis digitaal bekeken kan worden.

De promenade en het strand van Costa Adeje

Langs de kust van Costa Adeje liggen mooie stranden met daarachter een wandelboulevard. Het El Duque strand is het bekendste strand van Costa Adeje. El Duque is een echte trekpleister voor de toeristen in de omgeving. Achter dit strand ligt ook het hiervoor genoemde hotel Bahia del Duque. De winkelcentra en veel gebouwen rondom dit gebied hebben de bijzondere bouwstijlen van dit hotel meegekregen. El Duque ligt op een mooie locatie redelijk goed afgeschermd van de wind. Daarom is het perfect om te zonnen en te genieten van het mooie weer in het zuiden van Tenerife.

El Duque strand bij Costa Adeje
El Duque strand

Een andere populair strand in Costa Adeje is Playa de Fañabé. Een prachtig strand, direct in het centrum en je bent er voorzien van alle nodige faciliteiten.

Fañabé beach in Costa Adeje
Fañabé beach

De promenade, oftewel wandelboulevard, die achter de stranden langs loopt is zeker de moeite waard. Tijdens een wandeling langs deze boulevard krijg je veel mee van de luxe en mooie bouwstijlen. De wandelboulevard loopt helemaal van Costa Adeja naar Los Cristianos en komt ook langs Playa de las Américas. Je kunt er dus een flinke wandeling van maken!

Winkelen in Costa Adeje

Costa Adeje beschikt over diverse mooie en grote winkelcentra, waarvan het Plaza del Duque de grootste is. Deze ligt direct aan het strand El Duque. Gedurende de dag is het bij dit winkelcentrum niet druk. Wanneer het avond wordt dan neemt de drukte in dit winkelcentrum ook toe. In het winkelcentrum tref je de duurdere categorie winkels aan.

Verder is er ook een kleiner winkelcentrum genaamd Shopping Center Mirador. In dit winkelcentrum kun je genieten bij een van de vele heerlijke restaurants en tegelijkertijd heb je vanaf hier een prachtig uitzicht. Tot slot is het winkelcentrum Paris Shopping Center een aanrader.

Casa Fuerte

Op een afstand van iets meer dan 10 minuten liggen de ruïnes van Casa Fuerte. Hier woonden vroeger de adelijke heersers van Tenerife. Je vindt hier de plaatsen waar ooit de slaven moesten werken op de suikerrietplantages. Op deze locatie kom je dus ook veel te weten over de geschiedenis van het eiland.

Barranco del Infierno

Ben je een natuurliefhebber en houd je wel van een stevige wandeling tijdens je vakantie? Bezoek dan Barranco del Infierno, dat iets verder ligt van Casa Fuerte. Wanneer je vroeg vertrekt dan kun je deze beide uitstapjes met elkaar combineren.

Barranco del Infierno op Tenerife
Barranco del Infierno

Barranco del Infierno bestaat uit prachtige ongerepte natuur. Je legt een bepaald parcours af en tijdens het wandelen krijg je mooie uitzichten te zien, mooie natuur en het parcours is goed te bewandelen. De route bestaat uit veel rotsen, maar eenmaal bij het einde aangekomen vind je een kleine waterval.

Overige tips

We hebben nog een aantal tips met activiteiten tijdens je vakantie in Costa Adeje:

  • Naast de hiervoor genoemde winkelcentra kun je ook de markt bezoeken die wekelijks wordt gehouden. Op de zaterdag en de donderdag is er overdag een markt. Dit is een erg gezellige markt met veel leuke spullen.
  • Op slechts 10 minuten vanaf Costa Adeje vind je een waterpretpark met de naam Siam Park. Volgens veel mensen is dit het grootste waterpretpark van de hele wereld en is het dus zeker waard om hier een dag voor vrij te maken tijdens je vakantie.
  • Ga je voor het eerst op vakantie naar Tenerife? Zorg dan dat het Nationaal Park Teide bezoekt en de vulkaan Pico del Teide, dat centraal op Tenerife is gelegen. Neem hiervoor wel warme kleding mee, want het kan erg koud worden bovenop de vulkaan. Pico del Teide is tevens de hoogste berg van Spanje. De rest van de natuur en de landschappen in het natuurgebied mag je ook niet missen.
Siam waterpark op Tenerife
Siam waterpark