• Menu
  • Menu
Puerto Calero header

Puerto Calero

Wil je op vakantie naar de Canarische Eilanden? Dan heb je de keuze uit verschillende eilanden die ieder meerdere badplaatsen hebben. Lanzarote is een middelmatig populair eiland voor toeristen. Er zijn diverse badplaatsen op het eiland te vinden. Een van de minder populaire badplaats is Puerto Calero. Deze badplaats is wellicht minder populair bij het massatoerisme, maar deze plek is wel uniek op zijn eigen manier. Puerto Calero is te vinden in het zuidoosten van Lanzarote en is kleiner dan badplaatsen zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca of Costa Teguise.

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto Calero boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Puerto Calero daarentegen is een badplaats die volledig is opgezet voor de rijken. In de jaren 80 is deze badplaats ontwikkeld door José Calero. Vandaag de dag staat deze badplaats helemaal vol met dure villa’s en prijzige accommodatie. Voor wie een luxe vakantie wil is dit de plek om te zijn.

Puerto Calero
Puerto Calero

Wat te doen in Puerto Calero?

Ondanks dat het een erg kleine badplaats is, is er wel altijd wat te beleven. Het eerste wat je wellicht zult doen als je in deze plaats bent is gewoon rondwandeling. De mooie inrichting van de gehele plaats is mooi om doorheen te wandelen. De plaats heeft een klein centrum waar je winkels, bars en restaurants tegenkomt. Daarnaast zijn er meerdere wellnesscentra waar je terecht kunt om je een dagje lekker in de watten te laten leggen. Geniet van een van de massages of neem hier een beauty behandeling.

Wat we verder aanraden is een bezoek aan de haven. Puerto Calero beschikt over een prachtige haven waar je geweest moet zijn. Hier kom je mooie en bijzondere jachten tegen. Aan beide kanten van de haven is een hoog pad gelegen waar je langs heen kunt lopen. Tijdens deze wandeling kun je de indrukwekkende gebouwen, villa’s en appartementen bezichtigen. Verder is er ook een boulevard aanwezig. Het is leuk om over deze boulevard heen te wandelen en de prettige sfeer van de plaats te voelen.

Uitzicht over de promenade van Puerto Calero
Promenade van Puerto Calera aan de haven

In Puerto Calera is echter geen strand aanwezig. Voor wie naar het strand wil kan het iets verderop zoeken. Op enkele kilometers ben je al in Puerto del Carmen waar je lange en brede stranden tegenkomt. Met de taxi of een gehuurde auto ben je hier snel.

Tot slot kun je in deze badplaats ook terecht bij een dolfijnen- en walviscentrum. Dit is een museum dat informatie geeft over de ontwikkelingen van walvissen en dolfijnen. Buiten het museum is een reusachtig skelet van een walvis te vinden om je een indruk te geven van de grote van deze dieren. Het is mogelijk om bij dit museum een gids te nemen die binnen meer informatie geeft.

Een dagtrip naar Puerto Calero

Voor velen is Puerto Calero niet de eerste keus om hier een hele vakantie door te brengen. De prijzen van de accommodaties liggen er een stuk hoger dan in andere plaats en ondanks dat er redelijk wat te doen is, is er in veel andere badplaatsen meer te doen. Wanneer je op Lanzarote verblijft dan kun je ook een dagtrip naar deze bestemming maken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt om de reistijden aan te geven vanaf andere badplaatsen naar Puerto Calero.

 Vanaf Auto/Taxi
 Puerto del Carmen 9 min.
 Playa Blanca 22 min.
 Arrecife 21 min.
 Costa Teguise 27 min.