• Menu
  • Menu
Puerto del Rosario op Fuerteventura

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van het eiland Fuerteventura. Deze stad heeft ongeveer 36.000 inwoners en is daarmee geen enorme stad. Het is overigens wel de grootste en de enige stad van het eiland. De rest van Fuerteventura bestaat uit dorpjes en uit badplaatsen. In deze stad zijn echter geen historische bouwwerken te vinden. Dat komt omdat de stad nog niet heel lang de hoofdstad is van het eiland. De voormalige hoofdstad is namelijk Betancuria. Betancuria is te vinden midden in het groene hart van het eiland. In 1835 nam Puerto del Rosaria de rol als hoofdstad van het eiland over.

Je vakantie naar Fuerteventura voordelig boeken bij:
Fuerteventura vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Fuerteventura voor ieder type toerist.

Fuerteventura vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Fuerteventura boek je bij Sunweb.

Fuerteventura vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Fuerteventura via D-reizen.

Een vakantie naar Puerto del Rosario?

Wie op vakantie wil naar de Canarische Eilanden en wil genieten van het mooie weer, de stranden, natuur en mooie bezienswaardigheden kan beter niet naar Puerto del Rosario. Deze stad heeft namelijk geen eigen strand en er zijn geen bijzondere bezienswaardigheden. Wil je het strand bezoeken? Dan kun je naar de nabijgelegen badplaats Puerto del Rosario. De stad ligt aan de oostkust van het eiland en heeft weinig natuurgebieden in de buurt. We raden het daarom af om een vakantie te boeken naar deze stad. Voor de liefhebbers is het wel mogelijk om een dagtrip te maken naar deze stad. Hieronder lees je meer over de activiteiten die je tijdens een dagtrip kunt ondernemen:

  • Aangezien Puerto del Rosario de enige grote stad op het eiland is, is dit de kans om te zien hoe het dagelijks leven er op Fuerteventura aan toe gaat. Wil je dit graag zien? Dan kun je prima een dagtrip maken naar deze stad.
  • Er zijn slechts een aantal bezienswaardigheden in de stad te vinden. Dit zijn de kerk Iglesia Nuestra Señora del Rosario, het museum Casa Museo Unamuno of breng een bezoek aan het gemeentehuis.
  • Verder is er een winkelstraat met de naam Calle Primero de Mayo. Dit is een autovrije straat waar je op je gemakje kunt gaan winkelen en even lekker een dagje kunt gaan shoppen.
  • Tot slot is er een grote haven: de Avenida de los Reyes de España. Deze haven is verantwoordelijk voor het ontstaan van Puerto del Rosario. Vanuit deze haven is het mogelijk om andere plekken op het eiland of andere eilanden te bezoeken. Zo is er een veerboot die vanuit de haven meerdere keren per dag op en neer gaat naar Lanzarote. Wil je een bezoek brengen aan Lanzarote? Dan kun je naar de haven om een tocht met deze veerboot te boeken. Er gaat een aantal keer per week een boot naar Gran Canaria en eens in de week gaat er een boot naar Tenerife.

Puertodel Rosario