• Menu
  • Menu
Canarische Eilanden header

De Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn voor vele Europeanen een favoriete vakantiebestemming. Een vakantie naar de Canarische Eilanden is een heerlijke zonvakantie. Het grote voordeel is dat je hier het gehele jaar door terecht kunt met mooi weer. Wanneer je er in de winter even tussenuit wilt dan kun je hier nog snel de zon opzoeken en terugkomen met een heerlijk kleurtje. Op deze eilanden heb je te maken met weinig regen en veel zon.

Interactieve kaart Canarische Eilanden
Dit is waar je jouw vakantie naar De Canarische Eilanden boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

De Canarische Eilanden liggen richting het westen van Marokko in de Atlantische Oceaan. Wanneer men de wereldkaart bekijkt dan lijkt het erop dat deze eilanden tot Marokko behoren, maar de eilanden zijn een onderdeel van Spanje. De Canarische Eilanden bestaan in totaal uit zeven verschillende eilanden. Tussen de eilanden zijn toch nog grote verschillen. Enkele eilanden trekken jaarlijks veel toeristen, terwijl andere eilanden een stuk minder toeristen trekken. Hieronder vertellen we meer over de verschillende eilanden. Op deze manier brengen we je op de hoogte van de belangrijkste informatie over een vakantie naar de Canarische Eilanden. Voor reisadvies over de Canarische Eilanden klik je hier.

De verschillende eilanden

De Canarische Eilanden trekken het gehele jaar door veel toeristen. In de winter liggen de temperaturen nog steeds rond de 20°C. Vanaf Amsterdam gaan er het hele jaar door vluchten die  direct naar de Canarische Eilanden vliegen. De vluchttijd is slechts 4,5 uur, waardoor je er zo bent. Hieronder benoemen we de zeven eilanden en vertellen we er in het kort meer over.

  • Gran Canaria – Gran Canaria behoort tot een van de meest populaire eilanden. Ieder jaar komen er circa 2,5 miljoen toeristen naar dit eilanden voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand. Gran Canaria beschikt daarnaast ook over een bruisend nachtleven en veel voorzieningen speciaal voor het toerisme. Verder is er op dit eiland ook een schitterende natuur, waardoor het eiland voor iedere soort vakantieganger wel iets te bieden heeft.
  • Tenerife – Het grootste eiland van de Canarische Eilanden is Tenerife. Samen met Gran Canaria is Tenerife het meest populair onder toeristen van de eilandengroep. Erg populair op Tenerife is de vulkaan Pico del Teide. Dit is tegelijkertijd de hoogste berg van heel Spanje. Op het eiland zijn meerdere grote badplaatsen te vinden.
  • Lanzarote – Lanzarote is een bijzonder eiland. Op dit eiland is veel toerisme te vinden en dat is niet gek. Er zijn namelijk een aantal bekende en grote badplaatsen. De reden waarom het eiland zo bijzonder is, is omdat het in totaal bijna 300 vulkanen heeft. Een bezoek aan het binnenland van Lanzarote heeft veel weg van het landschap op de maan.
  • Fuerteventura – Dit eiland is minder populair bij het toerisme dan de voorgaande eilanden. Echter is er op Fuerteventura nog steeds veel toerisme te vinden. Het eiland beschikt echter over de meeste stranden van de Canarische Eilanden. Voor wie voornamelijk lekker wil relaxen op het strand die zit op dit eiland op de juiste plek! Daarnaast is het eiland erg populair bij windsurfers.
  • El Hierro – El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden en wordt daarom ook wel La Isla Chiquita genoemd. La Isla Chiquita betekent klein eiland. Het eiland beschikt over zeer weinig zandstranden en kent daarom weinig toerisme. De mensen die El Hierro bezoeken zijn voornamelijk natuurliefhebbers. Het eiland heeft een bergachtig landschap met bijna 500 vulkanen en een prachtige natuur.
  • La Gomera – Net al het hiervoor genoemde eiland El Hierro is La Gomera ook geen toeristisch eiland. Het eiland beschikt over prachtige ongerepte natuur. De meeste mensen die dit eiland bezoeken komen voor een dagtrip via een van de andere eilanden. De meeste mensen komen met een dagtrip vanaf Tenerife naar het eiland voor de rust en de natuur.
  • La Palma – Ook La Palma is geen typisch toeristisch eiland. Op het eiland zijn een aantal badplaatsen te vinden waar je op vakantie kunt. Het eiland is erg populair onder wandelaars en het is het groenste eiland van alle Canarische Eilanden.

Hoogtepunten Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een populaire bestemming voor toeristen. De belangrijkste reden voor mensen om hier op vakantie te gaan zijn de mooie stranden voor een heerlijke zonvakantie. De eilanden zijn relatief dichtbij en het gehele jaar door kun je er de zon komen opzoeken. Ben je op zoek naar een geschikte zonvakantie waar je het hele jaar door terecht kunt? Dan kun je het beste op vakantie naar Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote of Fuerteventura. Deze bestemmingen beschikken over meerdere badplaatsen voor een heerlijke zonvakantie.

Daarnaast hebben de eilanden een vulkanische oorsprong. Miljoenen jaren geleden zijn de toppen van vulkanen boven de zeebodem uitgekomen en deze vormen momenteel de Canarische Eilanden. Door deze oorsprong van de eilanden beschikken ze over prachtige vulkanische landschappen die het ideaal maken voor een avonturistische wandeling. Wie tijdens zijn vakantie graag een sportieve tocht maakt wordt aangeraden om een klim te maken naar de top van de vulkaan Pico el Teide op Tenerife.

Verder zijn de Canarische Eilanden een ideale locatie voor surfers. De echte liefhebbers van surfen kunnen het beste een bezoek brengen aan Lanzarote. In het noorden van dit eiland is de badplaats Costa Teguise gelegen. Bij deze badplaats staat veel wind, waardoor het geschikt is voor windsurfers.

Tot slot zijn de Canarische Eilanden populair door de diversiteit en de schitterende natuur. La Gomera, El Hierro en La Palma zijn kleinere eilanden, maar ze beschikken wel over prachtige natuur. Tijdens een vakantie naar de Canarische Eilanden is het ook mogelijk om meerdere eilanden te bezoeken, waardoor je zowel van het prachtige landschap als de goudgele stranden kunt genieten.

La Palma Gran Canaria Tenerife Fuerteventura Lanzarote