• Menu
  • Menu
La Palma header

La Palma

La Palma is een van de Canarische eilanden en is in tegenstelling tot de andere eilanden geen eiland vol met massatoerisme. Een La Palma vakantie staat meestal garant voor rust en prachtige natuur. In het noorden van het eiland vind je veel weelderige, groene bossen terwijl je in het zuiden een woestijnlandschap kunt aanschouwen. Op La Palma vind je mooie nationale parken met dennenbossen, bijzondere rotsformaties en nog veel meer. Vraag je je af wat te doen op La Palma? Waar ligt La Palma? En ben je nog op zoek naar meer informatie over het eiland en de mooiste bezienswaardigheden? Lees dan vooral verder.

Rust en prachtige natuur op La Palma

Waar ligt La Palma precies?

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden. Deze eilanden liggen in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Het eiland ligt in de omgeving van Tenerife en Gran Canaria, maar je vindt hier in tegenstelling tot deze eilanden een stuk minder massatoerisme tijdens je La Palma vakantie. Waar ligt La Palma? Het eiland ligt ongeveer 200 kilometer voor de kust van Marokko en is zo’n 4500 kilometer verwijderd van Nederland. Het noordelijke deel van het eiland wordt gekenmerkt doordat het groen en nat is, terwijl het zuiden meer zonnig en droger is.

Nu het antwoord op de vraag ‘Waar ligt La Palma’ is beantwoord, is de volgende vraag ‘Wat te doen op La Palma’?  Er zijn een tal van bezienswaardigheden, dorpen, steden, stranden en natuur die de moeite zijn om te bezoeken. Hieronder vertellen we je hier meer over. 

De hoofdstad van La Palma: Santa Cruz de la Palma

Als je op La Palma vakantie gaat, dan kan een bezoek aan de hoofdstad Santa Cruz de la Palma uiteraard niet ontbreken. Deze stad heeft een charmant historisch centrum en een grote haven. Je kunt tijden door de smalle straatjes wandelen en de mooie kleurrijke huizen aanschouwen. De hoofdstad telt zo’n 20.000 inwoners en is daarmee ook direct de grootste stad van het eiland. Aan de boulevard vind je een tal van gezellige terrasjes en restaurants. Je hoeft hier trouwens geen grote disco’s en een enorm nachtleven te verwachten: een La Palma vakantie staat vooral bekend om de rust die er heerst. 

Santa Cruz de La Palma
Santa Cruz de La Palma
Santa Cruz de La Palma
Santa Cruz de La Palma

Andere mooie steden en dorpen die een bezoek waard zijn

Naast Santa Cruz de la Palma zijn er op het eiland nog een aantal steden en dorpen te vinden die zeker de moeite waard zijn te bezoeken tijdens je La Palma vakantie. Als je je afvraagt wat te doen op La Palma? Dan kun je onder andere eens een kijkje nemen in:

Los Llanos de Aridane, een stad in het westen die is omgeven door bananenplantages. Je vindt hier een gezellig plein bij de kerk waar je een hapje kunt eten in een van de leuke restaurantjes.

Uitzicht over Los Llanos de Aridane op La Palma
Los Llanos de Aridane
Straat in Los Llanos de Aridane
Straat in Los Llanos de Aridane

In het noordwesten van La Palma vind je San Andrés, een liefelijk dorp met mooie herenhuizen, palmbomen en gezellige straatjes om door rond te dwalen. 

San Andrés-La Palma
San Andrés-La Palma

De bekendste badplaatsen op La Palma zijn Los Cancajos, waar je een ruim vulkanisch lavastrand vindt, en Puerto Naos, een rustige badplaats met een promenade, hotels en verschillende restaurants en bars. 

Badplaats Los Cancajos op La Palma
Los Cancajos
Puerto Naos met zwart lavazand
Puerto Naos met zwart lavazand

Het Parque Nacional de la Cadera de Taburiente

Het Parque Nacional de la Cadera de Taburiente vormt het hart van het eiland en is sinds de jaren ’60 een nationaal park. Je vindt hier dichte dennenbossen, waterbronnen, stroompjes en watervallen en verschillende rotsformaties. Door het nationale park zijn meerdere wandelroutes aangelegd, waardoor je kilometers door het prachtige gebied kunt lopen. Het park is vernoemd naar De Caldera, een komvormige krater met een doorsnede van 8 kilometer. In en rond deze krater kun je wandelen en de wanden zijn maar liefst 2000 meter hoog. Je vindt tijdens de wandeling ook meerdere uitkijkpunten waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het uitgestrekte landschap.

Dennenbossen in Caldera de Taburiente
Dennenbossen in Caldera de Taburiente
Prachtig uitzicht vanuit het Nationaal park de La Caldera de Taburiente
Nationaal park de La Caldera de Taburiente

Een extra tip is om dit park in de ochtend te bezoeken tijdens je La Palma vakantie. Je kunt dan genieten van een mysterieuze wolkenwaterval die rond dit tijdstip over de krater trekt. 

Bijzonder wandelpad en natuur op La Palma

Een spookachtige wandeling maken: La Zarza

Een van de mooiste wandelingen en routes op La Palma is de La Zarza. Deze mystieke wandeling voert je door de sprookjesachtige laurierbossen en de Nogales kloof. Ook kun je naar de warmwaterbronnen van Marcos en Cordero. Je kunt tijdens je wandeling overblijfselen vinden van de Benahoarieten, de oerbewoners van dit eiland. Zo vind je bijvoorbeeld meerdere rotstekeningen in het culturele park van La Zarza. Wil je nog meer te weten komen over deze oorspronkelijke bewoners? Dan kan tijdens je La Palma vakantie een bezoek aan het informatiecentrum zeker niet ontbreken. 

Een van de rotstekeningen in La Zarza
Rotstekening in La Zarza

Wat te doen op La Palma? Verschillende bezienswaardigheden

Op La Palma zijn er nog een tal van andere bezienswaardigheden om te bezoeken als je je afvraagt wat te doen op La Palma.

  • Het allermooiste uitzicht van het eiland vind je op het uitkijkpunt Mirador del Time. Het panoramische uitzicht is ook zeker in het donker de moeite waard om te bekijken tijdens je La Palma vakantie. Je kijkt namelijk uit over Los Llanos, El Baso, de vallei van Aridane en natuurlijk de Atlantische Oceaan.
  • De warmwaterbronnen Guencaliente de La Palma vind je in het zuiden van het eiland. Ook zijn hier de vulkanen San Antonio en Teneguia in de buurt te vinden en kun je een bezoek brengen aan het dorpje Los Canrios
  • Garafia is een van de mooiste wandelgebieden in het noorden van het eiland. Het is er rustig en het gebied staat vol met amandelbomen, drakenbomen en diepe ravijnen. Ook kun je in de buurt in het plaatsje Santo Domingo een entnografisch museum vinden met meer informatie over de tradities in de boerderijen.
  • Bezoek de bijzondere waterval Cascada de los Colores
Ravijn Garafia
Ravijn Garafia
Waterval Cascada de los Colores op La Palma
Waterval Cascada de los Colores

Hoe en wanneer het beste te reizen naar La Palma

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar het eiland vliegen waardoor je snel kunt beginnen aan je La Palma vakantie. De prijzen variëren sterk tussen het hoogseizoen en andere maanden van het jaar, waardoor het slim is om de prijzen te vergelijken.

Het eiland La Palma heeft een subtropisch en divers klimaat. In het noorden valt de meeste neerslag van alle Canarische eilanden, terwijl in het westen en het zuidwesten de zon meestal schijnt. Hier is het dan ook erg droog en kun je genieten van het heerlijke weer. De temperatuur zal door dit klimaat vrijwel nooit onder de 20 graden komen, maar in de wintermaanden zul je wel rekening moeten houden met veel neerslag. Een La Palma vakantie is niet een typische zon- en strandbestemming, dus zorg er daarom ook voor dat je verschillende type kleding meeneemt om op alles voorbereid te zijn.