• Menu
  • Menu
Tenerife header

Waar ligt Tenerife?

Tenerife behoort tot Europa en is een erg populaire vakantiebestemming voor velen. Het eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden. Doordat het zoveel toerisme kent zijn de meeste mensen bekend met de naam Tenerife. Echter weet lang niet iedereen waar het ligt en stellen zich de vraag ‘Waar ligt Tenerife?‘. Onderstaand geven we de exacte ligging van het eiland met alle bijbehorende informatie.

Dit is waar je jouw vakantie naar Tenerife boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Bekijk het op de kaart: Waar ligt Tenerife?

Tenerife is gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko op een afstand van circa 300 kilometer. Door deze ligging lijkt het alsof het onderdeel is van Marokko, maar de Canarische Eilanden behoren als autonome regio tot Spanje. Daarom wordt er ook Spaans gesproken en betaalt met de Euro. De hele eilandengroep ligt op een afstand van meer dan 1200 meter van Spanje vandaan.

Om antwoord te geven op de vraag waar ligt Tenerife is het belangrijk om te weten of hiermee het eiland wordt bedoeld of de provincie Tenerife. De Canarische Eilanden bestaan uit twee provincies. De eerste provincie heet ook Tenerife en bestaat uit het eiland zelf en La Gomera, La Palma en El Hierro. De andere provincie is Las Palmas. Tot deze provincie behoren de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.

Met behulp van de onderstaande interactieve kaart zie je exact waar Tenerife ligt en waar de andere eilanden liggen. Deze kaart is handig te gebruiken om je vakantie te bepalen en te zien waar jij wilt verblijven tijdens je vakantie.

Reizen naar Tenerife en op het eiland

Tenerife kent 2 vliegvelden, waarvan Luchthaven Tenerife Zuid (TFS) de bekendste is. In het verleden had dit vliegveld de naam Luchthaven Reina Sofía. Lokaal wordt het vliegveld Aeropuerto de Tenerife Sur genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is dit vliegveld in het zuiden van het eiland gelegen. Een van de redenen waarom het vliegveld hier is gelegen is omdat het hier minder mistig is dan in het noorden van het eiland. Daarnaast is het handig voor toeristen, want ook veel van de badplaatsen zijn in het zuiden van het eiland te vinden, zoals Playa de las Américas, Los Cristianos en Costa Adeje. Met de taxi ben je al binnen 10 tot 15 minuten op je bestemming vanaf het vliegveld.

Wie naar Tenerife gaat zal hoogstwaarschijnlijk vliegen vanaf Amsterdam. De vlucht vanaf Amsterdam is iets meer dan 4,5 uur. Dit is het geval bij een rechtstreekse vlucht. In het geval van een overstap of tussenstop duurt het langer. Op de onderstaande afbeelding zie je exact waar Tenerife ligt op de kaart en welke vliegroute je vanaf Amsterdam aflegt om er te komen.

Waar ligt Tenerife op de kaart?