• Menu
  • Menu
Italië header

Italië

Italië behoort tot de populairste vakantielanden van heel Europa en dat is niet zonder reden. De schitterende stranden, de mooie landschappen, de rijke cultuur, de overweldigende steden en natuurlijk het lekkere eten zijn hier verantwoordelijk voor.

Italië was ooit het centrum van het Romeinse Rijk. De hoofdstad van het land (Rome) is hier nog steeds het middelpunt van en je komt er dan ook veel bezienswaardigheden tegen uit de tijd van de Romeinen. Italië heeft onwijs veel diversiteit te bieden. Wij brengen daarom graag zo duidelijk mogelijk aan het licht wat je allemaal in dit land kunt doen. Bekijk de informatie op deze pagina en klik op de bestemming waar je nog meer over te weten wilt komen.

Populaire steden in Italië

Italië staat vol met schitterende steden om te bezoeken. Een echte aanrader is om tijdens een reis meerdere steden te bezoeken. De steden verschillen veel van elkaar, maar ze hebben gemeen dat ze rijk zijn aan cultuur en geschiedenis. Hieronder hebben we een overzicht van alle populairste steden die Italië heeft.

Een vakantie naar Italië boeken!

Naast de prachtige steden zijn er nog veel meer prachtige plekken in Italië, waaronder Sicilië, Sardinië, Toscane, het Gardameer of het Comomeer!

  1. Rome – De hoofdstad van het land is Rome. Rome was ooit het middelpunt van de Romeinen en destijds de belangrijkste stad van de wereld. Een stad die je daarom al bezocht moet hebben. De bekendste bezienswaardigheden die het land heeft zijn het Colosseum, het Pantheon, Het Forum Romanum, De Thermen van Caracalla of de Spaanse Trappen. Klik hier voor meer informatie over een stedentrip naar Rome.
  2. Milaan – Naast Rome is Milaan ook een wereldbekende stad. Het is de belangrijkste zakenstad van het land en er wordt gezegd dat Milaan de modestad van Europa is. Wie geslaagd wil winkelen of modebeurzen wil bezoeken moet een bezoek brengen aan Milaan. Daarnaast staat de stad vol met schitterende bezienswaardigheden, waaronder de Dom van Milaan, Het Laatste Avondmaal, de kunstenaarswijk Brera of de begraafplaats Cimitero Monumentale. Milaan heeft nog veel meer te bieden. Klik hier voor alle informatie over een stedentrip naar Milaan.
  3. Venetië – Venetië is een van de meest unieke bestemmingen die er is. Grote delen van de stad is gebouwd op palen en er lopen honderden grachten met bruggetjes door de stad. Een romantische boottocht in een gondel behoort daarom tot de hoogtepunten van een bezoek aan Venetië. Enkele andere bekende bezienswaardigheden van de stad zijn de basiliek San Marco, het Dogenpaleis, de Rialtobrug en het eilandje Murano. Klik hier voor alle informatie over een stedentrip naar Venetië.
  4. Palermo – Het eiland Sicilië behoort als autonome regio bij Italië. De hoofdstad van het eiland is Palermo. Deze stad staat bekend vanwege de lange geschiedenis met veel verschillende culturen. Hier is vandaag de dag nog veel van terug te zien. Tijdens een stedentrip naar Palermo bezoek je o.a. de schitterende kathedraal van Palermo, het Palazzo Reale, La Mortorana en het archeologisch museum. Klik hier voor alle informatie over een stedentrip naar Palermo.
  5. Florence – Een van de belangrijkste culturele steden van heel Europa is Florence. In deze stad kwam de renaissance tot stand tijdens de Middeleeuwen. Ooit was het een stad van rijkdom. Vandaag de dag zijn er veel overblijfselen van de stad uit de geschiedenis te zien. Enkele bekende bezienswaardigheden zijn het gebouw Palazzo Vecchio, het museum Uffizi de Basilica di Santa Maria del Fiore en de Galleria dell’Accademia. Geïnteresseerd in Florence? Klik hier voor alle informatie over een stedentrip naar Florence.
  6. Napels – In het zuiden van Italië is de havenstad Napels te vinden. Napels behoort ook tot een van de grootste steden van het land. Het is een gezellige stad met mooie bezienswaardigheden en activiteiten. Hoogtepunten van een bezoek aan Napels zijn het Palazzo Reale, de Vesuvius vulkaan, de ruïnes van Pompeï, de kathedraal van Napels en het kasteel Castel Nuovo. Ontdek hier alle informatie over een stedentrip naar Napels.
  7. Bologna – In het noorden van Italië is een andere historische stad te vinden. Bologna was net als Florence een welvarende stad gedurende de Middeleeuwen. Ooit stond de stad vol met honderden torens ter verdediging en tevens om het rijkdom te laten zien. Vandaag de dag staan er nog circa 20 torens overeind. Daarnaast heeft de stad nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten te bieden voor bezoekers. Hoogtepunten zijn het plein Piazza Maggiore, de Asinelli en Garisenda torens, het historisch museum Civico Archeologico en de Sint-Petroniusbasiliek. Klik hier voor alle informatie over Bologna.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.