• Menu
  • Menu
Porlezza header

Onze tips voor de leukste uitjes om te doen in Porlezza

Porlezza ligt in de provincie van Como, dat onderdeel is van de regio Lombardije, in het noorden van Italië. Ook heeft het een prachtige ligging aan het meer van Lugano. Porlezza is een redelijk groot stadje en waar het altijd heerlijk rustig is.

Het is niet extreem toeristisch en de inwoners ontvangen je warm en vriendelijk. Het is een ideale plek voor een rustige vakantie in de natuur en aan het water. Porlezza ligt aan de oostkant van het meer Lugano en dit meer loopt ook door Zwitserland in. Hier zit je dus dichtbij!

Vakantie naar Porlezza in Italië

Wij geven je 6 tips voor de leukste dingen om te doen in Porlezza!

Er zijn veel leuke dingen te doen in Porlezza. Wij hebben zes leuke uitjes voor je op een rij gezet om te ondernemen tijdens een vakantie of kortere trip in Porlezza. Lees snel verder voor de leukste uitjes in Porlezza. 

Tip 1: zwemmen in meer Lugano

Als we het dan over het meer hebben, kunnen we natuurlijk dit uitje niet weglaten. Porlezza ligt aan meer Lugano en dat is een ideale plek om te gaan zonnen en zwemmen. Neem je handdoek en ga lekker aan het meer liggen.

Mooi uitzicht over het meer Lugano
Blik over het meer Lugano

Naast zwemmen is er nog meer bij het meer te doen. Je kunt er namelijk ook surfen, zeilen of waterfietsen. Er zijn meerdere plekken waar je spullen kunt huren. Ook kun je een bootje huren en het water opgaan. Hier heb je geen vaarbewijs voor nodig. 

Waterfietsen in het Lugano meer
Waterfietsen in het Lugano meer

Voor de liefhebber van vissen: dit is op bepaalde plekken aan het meer ook toegestaan. Je ziet op veel plekken langs de kant vissers zitten die daar de hele dag op hun gemakje zitten. Voor een intensieve sport kun je kiezen voor waterski of wakeboarden

Het Lugano meer met boten in de haven van Porlezza
Boten in de haven in het Lugano meer
Varen in een bootje op het meer Lugano
Varen over het meer Lugano

Tip 2: de watervallen in Porlezza

Voor een leuk tochtje de natuur in raden we aan om een wandeling te maken naar de waterval van Porlezza. Heerlijk om even weg te zijn van de drukte van de stad en de natuur in te trekken. 

Watervallen bij Porlezza
Watervallen bij Porlezza

Dit is geen hele intensieve wandelroute en de weg naar de waterval toe is makkelijk te vinden. Op veel plekken staat met bordjes aangegeven waar je heen moet en je kunt ook een kaart halen bij het bureau voor toeristeninformatie in Porlezza. Perfect dus voor een lekkere wandeling.

Eenmaal bij de waterval aangekomen, is dit een prachtige plek om een duik te nemen en te genieten van het uitzicht.

Tip 3: De Chiesa San Vittore

We willen er toch een klassieker voor tijdens vele vakanties in de lijst zetten, namelijk een kerk bezoeken. Porlezza heeft veel prachtige kerken, maar wij vinden zelf dat de Chiesa San Vittore het mooiste is om te zien

Deze prachtige kerk vind je in het centrum. De binnenkant is versierd met veel goud en schilderijen op het plafond en op de muren. Je proeft hier echt nog de oude barokke sfeer waarin veel Italiaanse kerken zijn gebouwd. 

Tip 4: Huur een fiets en fiets door stad en omgeving

Porlezza ligt in een prachtige omgeving, maar ook de stad zelf is uniek, met leuke steegjes en schattige winkelstraten. Ook langs het meer en in de bergen geniet je van veel mooie natuur en prachtige uitkijkpunten. 

Te voet is het lastig om alles te ontdekken. In Porlezza kun je bij het Rent E-Bike center elektrische fietsen huren waarmee je door de stad fietst, langs het meer en door de omgeving.

Voor een halve dag huur je al een elektrische fiets voor een paar tientjes en hier kun je dan alle kanten mee op. Je kunt richting meer Lugano fietsen of richting het Comomeer fietsen.

Het Lugano meer met Porlezza
Porlezza gelegen aan het meer van Lugano

Een andere tip van ons is fietsen langs de oude spoorlijn die vroeger veel werd gebruikt door de inwoners van Porlezza. Aan de andere kant van dit spoorlijn kom je uit in het stadje Menaggio. Een mooi stadje en geschikte plek om even rustig wat te drinken. 

De stad en omgeving zijn echt gemaakt voor fietsers. Overal liggen fietspaden en met de elektrische fiets kom je overal helemaal makkelijk. Er zijn veel uitkijkpunten waar je geniet van de natuur en het uitzicht en even uit kunt rusten. 

Tip 5: bezoek de markt op zaterdag

Deze markt in Porlezza valt op de zaterdagochtend. Een uitje naar deze markt is erg leuk, vooral bij bijvoorbeeld minder zonnig weer of als je graag even wilt winkelen. 

Op deze markt staan onder andere veel kraampjes met etenswaren en andere producten. Denk aan kraampjes met verse groente en fruit, maar ook met noten en kaas. Hier kun je goed inkopen doen voor het diner dat je later zelf gaat klaarmaken of voor wat snacks bij de borrel. 

Naast eten staan er ook veel kraampjes met kleding, voor zowel volwassenen als kinderen, maar ook handtassen en sieraden. De kleding op de markt is erg leuk en ook goedkoop. 

Tip 6: Bezoek een van de gezellige barretjes aan het meer

Vakantie betekent ook lekker eten en drinken natuurlijk. Aan het meer Lugano liggen veel gezellige barretjes en restaurantjes waar je met uitzicht op het prachtige meer iets kan eten en drinken.

Een van onze aanraders is Bar Modulus 2000. Dit is een van de baren aan de oostelijke kant van het meer en hier kun je heerlijk eten en drinken. Overdag kun je hier terecht voor een lekkere panini en goede koffie. Ook is een lunch hier goed betaalbaar.

Later op de dag wordt de bar levendiger en wordt het tijd om te gaan borrelen volgens de Italianen. Bij Bar Modulus kun je lekkere cocktails, biertjes en wijntjes bestellen en die gaan dan gepaard met lekkere snacks zoals wat olijfjes en chips.

Het leuke aan deze bar is dat je er de hele dag terecht kunt voor lunch, een borrel of gewoon een koffie. Het is een normale bar zoals elke in deze stad, maar het vriendelijke personeel en het uitzicht maakt het een stuk beter.