• Menu
  • Menu
La Spezia header

Leukste uitjes voor in La Spezia

La Spezia staat bekend om zijn haven en de vele schepen die hier aanmeren. Het is dan ook een echte Italiaanse havenstad in de regio Ligurië, tussen de steden Pisa, Genua en Florence. La Spezia is een prachtige stad waar veel is te doen en de ideale plek voor een vakantie of stop tijdens je rondreis door Italië.

Vakantie La Spezia in Ligurië

Dit zijn de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en veel meer in La Spezia!

Wij geven je tips voor de leukste dingen om te doen in La Spezia Italië. Van lekker eten tot de mooiste bezienswaardigheden, musea en veel meer!

Uitje 1: Het Maritiem Technisch Museum

Het eerste uitje is naar het museum. Het Maritiem Technisch Museum is een van de grotere musea in deze stad en een belangrijk museum in heel Italië. Voor zowel kinderen als volwassenen is het erg interessant. Het museum wordt ook wel het Technical Naval Museum genoemd. 

Technical Naval museum / Maritiem museum
Technical Naval museum (Maritiem museum)

Het Maritiem technisch museum bevindt zich ten westen van de Porto Mirabello en staat aan de waterkant. Het is een erg groot gebouw waar je uren kunt vertoeven. Er zijn veel artefacten en kunstwerken te zien en daarnaast vind je er ook tentoonstellingen over de maritieme geschiedenis van La Spezia.

In dit museum leer je vooral over de technische kant van de zeevaart en maritieme uitrustingen. Je kunt bijvoorbeeld modelschepen bekijken, maar ook kanonnen en duikpakken. Daarnaast kun je zelfs een slagschip bedienen.

Uitje 2: Basiliek Santa Maria Assunta

Voor een historische bezienswaardigheid raden wij de Basiliek Santa Maria Assunta aan. Dit is een prachtige basiliek in het centrum van La Spezia. Het is een van de belangrijkste kerken van deze stad en de bouw ervan is al begonnen in de 15e eeuw.

Decoraties aan de voorkant van Santa Maria Assunta
Santa Maria Assunta

Helaas ging dit bouwen niet helemaal goed en werd er veel geknutseld en veranderd, waardoor de bouw uiteindelijk pas klaar was in 1954. Ook verschillende oorlogen zaten in de weg van de bouw. Hierdoor heeft deze basiliek een interessante geschiedenis.

Het gebouw zelf is van prachtig marmer gemaakt en binnenin zie je mooie beelden en schilderijen. Er staan bijvoorbeeld beelden van religieuze figuren en schilderijen van religieuze gebeurtenissen. 

De basiliek Santa Maria Assunta
De basiliek Santa Maria Assunta

Uitje 3: De prachtige brug Ponte Thaon di Revel

Voor een modernere vorm van kunst raden we je aan de brug Ponte Thaon di Revel te bezoeken. Deze brug bevindt zich vlakbij de haven en de waterkant van La Spezia. Het is een van de absoluut mooiere bruggen. 

De brug gaat over een deel van de haven en biedt je een weg naar de tuinen van Porto Mirabello. De brug is van prachtig hout en wordt ondersteunt door witte kabels die de brug een unieke en moderne uitstraling geven. Ook een perfecte locatie voor mooie foto’s.

De brug Ponte Thaon di Revel
Brug Ponte Thaon di Revel
Op de Ponte Thaon di Revel brug
Wandeling over de Ponte Thaon di Revel brug
Openstaande Ponte Thaon di Revel brug
Openstaande Ponte Thaon di Revel brug
Ponte Thaon di Revel in La Spezia
Ponte Thaon di Revel brug
Promenade langs het water in La Spezia
Promenade met tuinen en palmbomen langs bij Porto Mirabello
Ponte Thaon di Revel in de haven van La Spezia
De brug Ponte Thaon di Revel met de haven

Uitje 4: Kasteel San Giorgio

Als vierde tip hebben we weer een leuk uitstapje naar een historische bezienswaardigheid, het kasteel San Giorgio. Dit kasteel is gebouwd in de 13e eeuw. Toen werd het gebouwd ter verdediging van de stad. Het was een onderdeel van reeks van gebouwen die ter verdediging werkten.

Het San Giorgio kasteel in La Spezia
Het San Giorgio kasteel

Het kasteel vind je als je de straat Via XXVII Marzo uitloopt. Als je de straat uit bent zie je meteen het kasteel, die je herkent aan de vierkante vorm en vier wachttorens aan elke punt van het kasteel. Vanuit hier hielden ze vroeger wacht.

Kasteel San Giorgio met wachttoren
San Giorgio kasteel met een van de wachttorens
Wachttoren op het kasteel San Giorgio in La Spezia
Wachttoren op het kasteel San Giorgio

Interessant om te bekijken is een deel van de oude muur die er nog steeds staat. Door al die honderden jaren heen. Ook kun je het kasteel binnenlopen. Hier bevindt zich een museum met archeologie vondsten uit de regio Ligurië. Je vindt hier zelfs dingen uit de Romeinse – en kopertijd terug. 

Het kasteel San Giorgio
Buitenkant van het kasteel San Giorgio

Uitje 5: Uitrusten in de tuinen van Parco Giardini Pubblici

Even genoeg gehad van al die bezienswaardigheden en al die toeristen en ben je toe aan een rustige plek waar je kan relaxen? Dan is het Parco Giardini Pubblici iets voor jou. Dit zijn prachtige openbare tuinen die zich aan de waterkant van La Spezia bevinden.

De tuinen zijn heerlijk voor een wandeling, maar ook om om lekker te zitten en te genieten van het uitzicht. In de tuinen zie je veel mooie bloemen en bomen die de hele tuin prachtige verschillende kleuren geven. 

Parco Giardini Pubblici
Het park Parco Giardini Pubblici

Langs deze tuin bevindt zich de Passeggiata Costantino Morin en dit is een prachtig looppad die wordt overschaduwd door mooie palmbomen. Voor een klein beetje geschiedenis vind je in de tuinen ook nog standbeelden en monumenten. De waterpartijen zijn ook prachtig en leuk voor de kinderen om in af te koelen.

Ook hier weer geldt: neem lekker eten en drinken mee en stop een fijn dekentje in je tas. Niks beters dan uitrusten op een kleedje in de zon met een heerlijk glas wijn en wat te eten. 

Het looppad Passeggiata Costantino Morin
Het looppad Passeggiata Costantino Morin
Passeggiata Costantino Morin in Parco Giardini Pubblici
Passeggiata Costantino Morin in Parco Giardini Pubblici

Uitje 6: Een wandeling langs de kustlijn

Voor een rustig uitstapje raden we een heerlijke wandeling langs het water aan. La Spezia ligt namelijk aan het water en dit is een groot onderdeel van de stad. Het water is prachtig helderblauw en je geniet er van de rust.

Wil je toch graag iets doen tijdens of na je wandeling? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt bijvoorbeeld foto’s maken van de mooie landschappen en het uitzicht van de zee vanaf de waterkant. Daarnaast is er langs de kust altijd iets te doen. 

Ga bijvoorbeeld ergens een ijsje halen en rust uit op een bankje of ga in een van handmatig gemaakte inhammen zitten om te kijken welke schepen er zoal binnenkomen en wat ze er komen doen. Regel je eigen picknick met lekkere wijn, fris en snacks en kom helemaal tot rust.

Uitje 7: Eten in Orange Café en La Taverna Del Metallo

Lekker eten hoort ook bij een vakantie, dus daar hebben wij natuurlijk ook een paar tips voor. Of je nu lekker wilt ontbijten, koffie drinken, borrelen of dineren in La Spezia, het kan er allemaal. 

Voor een lekker ontbijt raden wij echt het Orange Café aan. Dit café is heel gezellig en het ontbijt is er geweldig, ook als je het vraagt aan lokale inwoners. Hier kies je uit de beste koffies, verse sinaasappelsap en lekkere belegde broodjes of croissants.

Ook kun je hier terecht voor een koffiepauze. De cappuccino en espresso zijn er heerlijk en er is ruim keuze uit gebak of andere zoete lekkernijen. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere thee of verse sap drinken. 

Voor een goede borrel, lunch of diner moet je bij Taverna del Metallo zijn. Deze is populair onder veel inwoners en toeristen en dat is niet voor niks. Je eet er namelijk heerlijk en de sfeer is er erg goed. 

Dit gezellige plekje zit vlakbij de waterkant van La Spezia en de inrichting is erg gezellig en rustiek. Ze hebben bakstenen muren en mooie houten tafels en stoelen.

Je kiest hier uit veel verschillende soorten biertjes en wijnen en dus is het ook een goede plek voor een borrel. Je kunt er daarnaast goed eten en dit zijn vooral vullende gerechten zoals goede antipasti, pizza of warme pasta. Ook kun je er traditionele Italiaanse gerechten eten. 

Deze bar heet niet voor niks Taverna del Metallo: er wordt namelijk rockmuziek en metal gespeeld. Voor de liefhebbers van deze muziek is dit daarom een geweldige plek om uit te gaan of lekker te eten. Voor de niet liefhebbers kunnen we je gerust stellen dat de muziek niet storend hard staat.