• Menu
  • Menu
Milaan header

Stedentrip Milaan

Een van de belangrijkste steden van Italië is de stad Milaan. Dit is de modestad van het land en tevens een belangrijke zakenstad. Veel grote bedrijven in Italië zijn namelijk in deze stad gevestigd. Milaan is een stad die veel wordt bezocht als stedentrip. Een bezoek aan deze stad wordt vaak gezien als een romantische en culturele trip. Toch staat een stedentrip naar Rome altijd nog op nummer 1 als het gaat om de reizen naar Italië. Een bezoek aan Milaan kan echter net zo leuk zijn. Op deze pagina is alle informatie te lezen over een stedentrip Milaan.

Panoramisch uitzicht over Milaan
Panoramisch uitzicht over Milaan

Over Milaan

Milaan is de belangrijkste stad van het noorden van Italië direct naast de stad Bergamo. Na Rome is het de belangrijkste stad van het hele land. Het is gelegen in de provincie Lombardije, waar het ook de hoofdstad van is. Letterlijk betekent de naam van de stad ‘in het midden van de vlakte’. Deze naam heeft de stad te danken aan het feit dat het midden in de Povlakte is gelegen. In totaal telt Milaan 1,3 miljoen inwoners, maar wanneer alle inwoners uit de omliggende streken ook mee worden gerekend dan telt de stad circa 4 miljoen inwoners.

Waar de stad voornamelijk bekend om staat dat is de mode. Deze modestad kent diverse grote winkelstraten en je kunt er uitstekend terecht om een aantal dagen flink te gaan winkelen. In Milaan worden er daarnaast ook vele mode-, woon- en designbeurzen georganiseerd. Dit is een van de redenen waarom Milaan de modestad wordt genoemd. Je komt er dan ook veel soorten kleding tegen die al voorlopen op de trends. Echter heeft Milaan nog veel meer te bieden dan alleen de mode. Hieronder geven we informatie over de bezienswaardigheden en alles wat je in deze stad kunt doen.

Bezienswaardigheden

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de bezienswaardigheden Milaan die je tijdens je stedentrip niet mag missen.

Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Milaan
Bezienswaardigheden van Rome – Het Duomo plein

1) Dom van Milaan

De Dom van Milaan zal hoogstwaarschijnlijk als eerst bezocht worden. Dit is namelijk een van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de hele wereld. Aan deze kathedraal is gewerkt vanaf de 14e eeuw tot aan de 20ste eeuw. Er is duidelijk te zien dat er goed over ieder onderdeel van de kathedraal is nagedacht en tot in de puntjes is afgewerkt. In Milaan staat deze kathedraal ook wel bekend als de Duomo Santa Maria Nascente.

Dom van Milaan
Dom/Kathedraal van Milaan

2) Het Laatste Avondmaal

In Milaan is de beroemde muurschildering van Leonardo Da Vinci te bewonderen. Deze bijzondere muurschildering is te vinden in de kerk Santa Maria delle Grazie. Dit is een kerk die dateert uit de 15e eeuw. Wanneer je van plan bent om dit fresco te bezichtigen dan is het belangrijk om van tevoren op tijd te reserveren. Tegelijkertijd kunnen er namelijk slechts maximaal 25 mensen een bezoek brengen aan het fresco. Het fresco van Het Laatste Avondmaal laat het laatste avondmaal van Jezus Christus zien, zoals deze in de Bijbel wordt beschreven. Het schilderij heeft een grootte van 460 bij 880 centimeter.

Leonardo da Vinci het laatste avondmaal
Leonardo da Vinci – Het Laatste Avondmaal

3) De kunstenaarswijk Brera

Een leuke wijk in Milaan om te bezoeken is de kunstenaarswijk Brera. In deze wijk kom je namelijk vele leuke marktjes, kunstgalerijen, boetiekjes en antiekwinkels tegen. Het is daarom leuk om een kijkje in deze wijk te nemen. Tijdens een bezoek aan deze wijk wordt het aangeraden om een bezoek aan het museum Pinacoteca Nazional di Brera te brengen.

Museum Pinacoteca in Brera Milaan
Museum Pinacoteca in Brera

4) De wijk Navigli

Een andere wijk waar je absoluut een bezoek aan moet brengen is de wijk Navigli. Deze wijk wordt namelijk gezien als de mooiste en gezelligste wijk van de stad. De wijk bestaat uit smalle straatjes, kanalen en bruggetjes. In deze wijk zijn veel terrasjes te vinden die druk gevuld zijn. Voornamelijk in de weekenden zijn de terrasjes aan het water goed gevuld. Ook kom je in deze wijk verschillende kunstenaars tegen die hun werk hier tentoonstellen.

Navigli in Milaan
De wijk Navigli in Milaan

5) De begraafplaats Cimitero Monumentale

De Cimitero Monumentale is de meest bekende begraafplaats van de stad. Op deze begraafplaats liggen namelijk veel bekende personen begraven. D.m.v. de graven en tombes is het de bedoeling om een weerspiegeling te maken van de status van de persoon die er ligt begraven. Dit heeft gezorgd voor rijke decoraties. In 1876 was deze begraafplaats bekend in het nieuws, omdat het het eerste Europese crematorium was.

Begraafplaats Cimitero Monumentale
Begraafplaats Cimitero Monumentale

6) Het stadspark Parco Sempione

Even ontsnappen aan alle drukte in de stad? Dan breng je een bezoek aan het stadspark Parco Sempione. Dit stadspark is een groot uitgestrekt gebied met verschillende bruggen, monumenten en mooie natuur. In het park is ook de Torre Branca te vinden. Dit is een ijzeren toren met een hoogte van 100 meter. D.m.v. een lift kun je naar boven in de toren om te genieten van het mooie uitzicht.

Stadspark van Milaan Parco Sempione
Stadspark Parco Sempione

7) Het San Siro stadion

De voetbalfans mogen een bezoek aan het stadion San Siro niet missen. Het San Siro is het stadion van AC Milaan. De volledige naam van het stadion is het Stadio Giuseppe Meazza. Naast het stadion vind je het museum waar je meer te weten komt over de voetbalgeschiedenis van de club.

Wedstrijd in het San Siro stadion van AC Milaan
Wedstrijd in het San Siro stadion van AC Milaan
San Siro stadion AC Milaan
San Siro stadion

8) La Scala Theater

Het La Scala Theater is het bekendste theatergebouw van heel Milaan. Het behoort zelfs tot een van de mooiste operagebouwen van de wereld. Het is daarom een hele ervaring om hier een voorstelling bij te wonen, maar vaak zijn de kaarten al maanden van tevoren uitverkocht.

La Scala theater
La Scala theater

Winkelen in Milaan

Veel mensen brengen een bezoek aan de stad Milaan om er uitbundig te gaan shoppen. Wanneer je door het centrum van de stad loopt zal je menig mens langs zien komen met de winkeltasjes in de handen. Het overgrote gedeelte van de mensen in de stad is dan ook netjes gekleed met de laatste mode. Tijdens een bezoek aan deze stad kun je daarom ook beter de leukste kleding aantrekken, want anders zal je juist sneller opvallen.

Winkelen in Milaan

Een van de meest bijzondere plekken om te gaan winkelen in deze stad is de Gouden Vierhoek. Deze Gouden Vierhoek is te vinden in de wijk Monte Napoleone. Deze wijk bestaat uit de straten Corso Venezia, Via della Spiga, Via Manzoni en Via Monte Napoleone. In deze straten kom je namelijk de mooiste en duurste winkels van de stad tegen. Wanneer je door de wijk loopt dan zie je de vele etalages met artikelen van diverse grote modeontwerpers. Hoewel de meeste mensen hier zelf minder snel artikelen inslaan is het wel een leuke wijk om een kijkje te nemen.

Een andere bijzondere plek om te gaan winkelen is de Galleria Vittorio Emanuele II. Dit is een verbinding tussen het Piazza della Scala en het Dom plein. Deze overdekte winkelstraat ziet er bijzonder uit en is de mooiste winkelpassage van de hele stad. Het bijzondere doorschijnende dak van de passage zorgt voor een mooie lichtval op de winkels.

Galleria Vittorio Emanuele
Galleria Vittorio Emanuele

Aan de zuidkant van het Piazza del Duomo is de winkelstraat Via Torino te vinden. Dit is een winkelstraat die zich meer richt op het jongere publiek. Aan deze straat is de mode voor het jongere publiek te vinden en het is er tevens relatief goedkoper.

Milaan telt ook verschillende warenhuizen die je kunt bezoeken om geslaagd te kunnen shoppen. Het meest bekende warenhuis is La Rinascente. Dit gigantische warenhuis beschikt over maar liefst 7 verdiepingen waar je van alles tegen zult komen. Zo kom je er o.a. bekende winkels van Armani, Diesel, Dolce & Gabbana of Versace tegen. De bovenste verdieping is een verdieping die volledig is bedoeld voor eten en drinken. Tot slot beschikt dit warenhuis ook over een dakterras met een mooi uitzicht. Een ander bekend warenhuis in de stad is het warenhuis Excelsior Milano.

De beste uitgaansgebieden in Milaan

Wil je tijdens je bezoek aan Milaan ook kunnen uitgaan? Dan zijn er een aantal gebieden waar je het beste terecht kunt. Op het gebied van restaurants zal je al snel merken dat je op de plek bent met de duurste restaurants van Italië.

Een van de wijken waar je goed terecht kunt is de wijk Navigli. De vele terrasjes, restaurants en bars zorgen voor een gezellige sfeer en je kunt altijd overal wel ergens een plek vinden. Wie ‘s avonds met de voetjes van de vloer wil kan terecht bij een van de clubs die je in deze wijk tegenkomt. Ook de wijk Corso di Porta Ticinese is een bekende wijk. Je merkt snel op dat het uitgaansleven hier duidelijk leeft. In deze wijk zijn verschillende bars met happy hour.

Wil je een avond losgaan tot vroeg in de ochtend? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de meest populaire uitgaansgelegenheden in Milaan.

  • Alcatraz – Een van de grootste discotheken van de stad is Alcatraz.
  • Tocqueville – Een bekende nachtclub.
  • Old Fashion – Deze discotheek gaat door tot vroeg in de ochtend. Er is zelfs een buitendansvloer en een tuin.
  • Black Hole – Een discotheek waar ook concerten worden georganiseerd.
  • LoolaPaloosa – Deze discotheek wordt bezocht door mensen van alle leeftijden.
  • Emporio Armani Caffe – Naast dat je hier uitstekend los kunt gaan kun je hier ook relaxen in de lounge.
  • Karma is een nachtclub die al vele jaren bekend is in de stad.