• Menu
  • Menu
Pescara header

Pescara: ontdek alles over deze perfecte uitvalbasis in de regio Abruzzo

Pescara is de grootste stad in de regio Abruzzo in Italië. Het is de perfecte uitvalsbasis om een van de vele natuurparken te bezoeken in deze regio. Op slechts een uur afstand van het Apennijnen gebergte zit je hier op een perfecte locatie. Maar ook is Pescara zelf een leuke en levendige stad om te bezoeken. 

Prachtige haven, heerlijke restaurants en een gezellige plaats!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad zwaar gebombardeerd geweest, waardoor er destijds weinig van de stad is overgebleven. Deze is later weer opgebouwd. Pescara is op dit moment dan ook een moderne stad. 

Wie de stad wil bezoeken die kan naar het vliegveld Aeroporto d’Abruzzo vliegen. Deze is direct in de stad Pescara zelf gelegen. Dit maakt een vakantie naar Pescara een stuk makkelijker. 

Pescara in Italië op de kaart

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Pescara willen erheen vanwege de rust en om te genieten van de natuur in de omgeving. Pescara zelf beschikt over verschillende dingen om je te vermaken, maar is tegelijkertijd ook niet de meest levendige bestemmingen van het land. Het wordt dan ook niet overspoeld met toeristen. 

Uitzicht op Pescara met deel van de haven
Uitzicht op Pescara

Wat te doen in Pescara Italië?

Pescara is direct gelegen aan de Adriatische zee en beschikt dan ook over een grote en actieve haven. Voornamelijk in de zomer is het leuk om deze plaats te bezoeken vanwege het 16 kilometer lange strand. Wanneer je buiten de zomermaanden komt dan is het voornamelijk een goede verblijfplaats voor het boeken van excursies in de rest van de regio. 

In Pescara zelf vind je nog een aantal musea, lekkere restaurants, de kathedraal St. Cetteus en natuurlijk het prachtige grote strand. Toch is voor velen de haven van Pescara een van de hoogtepunten. Voor gezellige locaties ga je naar de verschillende pleinen in de stad.

St. Cetteus kathedraal in Pescara
De St. Cetteus kathedraal

De haven van Pescara

Een wandeling door de haven van Pescara zorgt alleen al voor mooie plaatjes van de prachtige bootjes die je hier tegenkomt. Maar dat niet alleen. Het is ook de meeste levendige plaatsen van de stad. 

In de zomermaanden vind je in deze omgeving de uitgaansgelegenheden van Pescara, maar je vindt hier ook veel restaurants met lokale gerechten. Wie de lokaal gevangen vis wil proeven kan dus het beste in deze omgeving een kijkje nemen. 

Uitzicht over haven van Pescara
De haven van Pescara

Daarnaast boek je in de haven ook de excursies naar andere locaties. Of je een dag excursie wilt boeken of een cruise van meerdere dagen, dat is mogelijk in de haven. Verder kom je hier een zeilclub tegen en is er een winkelcentrum. Voor wie een auto of fiets wil huren die vindt daar ook verschillende mogelijkheden voor. 

Boten aan waterkant in Pescara
Boten aan waterkant

Het strand van Pescara

Nog een reden om in Pescara te zijn, dat zijn de mooie stranden. Op loopafstand van het centrum ben je al binnen een paar minuten bij een van de stranden. Uit verschillende delen van Italië komen er veel mensen om hier van het strand te genieten. 

Strand van Pescara
Het strand van Pescara

Op en achter het strand staan er veel palmbomen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden met parasols, waardoor je lekker in de schaduw kunt zitten. Er loopt ook een boulevard langs, wat het ideaal maak voor een wandeling of om het met de fiets te verkennen. 

Parasols op strand van Pescara
Parasols op strand van Pescara

Voor wie lekker wil eten kan terecht bij een van de restaurants hier in de omgeving waar je ook lekker op de buitenterrassen kunt zitten. 

De vis platformen, ook wel Trabocci’s genoemd zijn heel typerend voor deze regio. Deze Trabocci’s, oftewel vis platformen staan hier op verschillende plekken en er zijn verschillende die zijn omgebouwd naar een visrestaurant. Voor de visliefhebbers is dit een echte aanrader. 

Trabocci visplatform in Pescara
Trabocci visplatform

De pleinen in Pescara

De stad beschikt over een aantal pleinen. Wie lekker rond wil wandelen en een gezellig gedeelte op wilt zoeken voor een hapje en een drankje of de stad gewoon lekker wil verkennen, die kan een van de pleinen bezoeken. 

  • Piazza della Rinascita
  • Palazzo Testa
  • Palazzo Arlecchino

Het plein Piazza della Rinascita is zonder twijfel het bekendste plein in de stad. Door de lokale bevolking wordt het ook wel Piazza Salotto genoemd, wat ontmoetingsplek betekent. Het plein is recentelijk nog gerenoveerd, waardoor het er nog nieuw uitziet. Piazza della Rinascita is ook voor de lokale bevolking het meest populaire plein. Twee andere pleinen in de stad zijn Palazzo Testa en Palazzo Arlecchino. Deze zijn ook allebei het bezoeken waard. 

Een museum bezoeken in Pescara

Wil jij meer te weten komen over de cultuur, de stad en graag een aantal musea bezoeken in Pescara? Dan raden wij aan om een van de onderstaande te bezoeken. 

  • Museo casa natale Gabriele D’Annunzio (geboortehuis van Gabriele D’Annunzio)

Gabriele D’Annunzio was een van de bekendste Italiaanse schrijvers en dichters. Aan het kanaal vind je het geboortehuis van Gabriele D’Annunzio, wat vandaag de dag een museum is. Naast dat Gabriele D’Annunzio een bekende schrijver was, heeft hij ook veel invloed gehad op de nieuwe constructie van de verbouwing van de St. Cetteus kathedraal en was hij donateur voor dit project. 

  • Museum of the Abruzzo People (Museo delle genti d’Abruzzo

Door de lokale bevolking van Pescara is er lang gewerkt aan de komst van dit museum. In 1991 is dit museum open gegaan voor het publiek. Het museum laat de geschiedenis zien van mensen in de regio Abruzzo van de paleolithische tijden tot op het heden.