• Menu
  • Menu
Ostuni header

Onze tips voor het bezoeken van de witte stad Ostuni

Als je in het Zuid-Italiaanse Puglia bent, dan moet je echt de stad Ostuni bezoeken. Ostuni wordt ook wel La Città Bianca, oftewel de witte stad, genoemd, door zijn vele witte gebouwen. In Ostuni bezoek je veel mooie plekken met heerlijk eten. Een waardige plek voor tijdens je rondreis door Puglia.

La Citta Bianca (de witte stad)
La Città Bianca (de witte stad)
Plein en cafés in het gezellige centrum van Ostuni
Centrum van Ostuni met gezellig plein en cafés
Trappen die omhoog lopen in het centrum van de stad
Trappen die omhoog lopen in het centrum

De leukste uitjes om te doen in Ostuni

Wij hebben alle tips voor je verzameld voor Ostuni, Puglia met de leukste uitjes en bezienswaardigheden. Van lekker eten tot cultuur snuiven tot lekker gaan winkelen, het staat er allemaal tussen.

De witte muur om Ostuni
De witte muur om Ostuni
Madonna della Grata kerk
De kerk Madonna della Grata
Zicht op Madonna della Grata
Uitzicht op Madonna della Grata vanaf Ostuni
Vakantie Ostuni Puglia in Italië

Dit zijn de mooiste historische bezienswaardigheden van Ostuni

Ostuni is een mooie witte stad met veel interessante bezienswaardigheden waaraan de geschiedenis af te lezen is. Doe mee aan een rondleiding door de stad of loop je eigen route langs alle mooie gebouwen en plekken. Neem je camera mee voor foto’s en ga tussendoor ergens iets drinken.  Bezoek bijvoorbeeld deze bezienswaardigheden in Ostuni, Puglia:

  • Wie is er nou niet fan van een mooie kerk die je kunt bezoeken. In Ostuni bezoek je de San Vito Martire kerk. Deze werd gebouwd tussen de jaren 1750 en 1752 en staat nog steeds stevig op zijn fundament. De kerk heeft prachtige ornamenten en kroonlijsten. Je kunt er de barok nog een beetje in terugzien. In de kerk bezoek je ook het Museo della Civilta
Chiesa di San Vito Martire
San Vito Martire kerk (Chiesa di San Vito Martire)
Facade van de San Vito Martire kerk
Facade van de San Vito Martire kerk
  • In Ostuni vind je nog steeds de vestingmuur. Deze bevindt zich aan de zijkant van het oude centrum. Het was aan de ene kant om aan te geven waar Ostuni lag en aan de andere kant ter bescherming van de stad tegen aanvallen vanuit zee en land. De ommuring is gemaakt in de 15e eeuw en stamt uit de Aragonese tijd. Vanaf hier zie je ook veel mooie olijfboomgaarden en de zee.
De vestigingsmuur van Ostuni
De vestigingsmuur
De vestigingsmuur
De vestigingsmuur van Ostuni
  • Nog een aanrader is de kathedraal in Ostuni. Deze kathedraal is gebouwd in 1200 en is helemaal in gotische stijl nog te bewonderen. Je kunt er ook naar binnen en dan waan je je meteen in barokke sferen door al het imitatie goud en -marmer. 
Kathedraal van Ostuni
Kathedraal van Ostuni
  • In het centrum van de stad is nog een bijzonder standbeeld te vinden. Dit is de Obelisk van Sant‘Oronzo. S’Oronzo is de patroonheilige van de stad en staat op het plein Piazza della Liberta.
De Obelisk van Sant'Oronzo in centrum van Ostuni
De Obelisk van Sant’Oronzo
Standbeeld Obelisk van Sant'Oronzo
Standbeeld Obelisk van Sant’Oronzo
Oude centrum van de stad
Het oude centrum
Leuke traditionele straat
Traditionele straat
Ostuni tijdens zonsopgang
De witte stad tijdens zonsopgang

De markt bezoeken op zaterdag 

Elke zaterdag is er een markt in Ostuni, die je al kunt bezoeken vanaf 8 uur in de ochtend en tot 1 uur in de middag. Deze markt vind je in het moderne gedeelte van de stad in de buurt van Via Gabriele D’Annunzio

Je zult veel mensen zien lopen die spullen hebben gekocht op de markt. Hier staan wel tientallen kramen opgesteld en hier kun je veel dingen kopen. Het is een leuke plek om te winkelen en lekker te eten

Er staan bijvoorbeeld veel kramen die kazen en vleeswaren uit Ostuni verkopen. Ook kun je er lekker vers fruit en verse groentjes kopen. Koop bijvoorbeeld alvast verse spullen in voor je avondeten. Als je de eetkraampjes voorbij bent, dan kom je uiteindelijk ook kraampjes tegen met andere spullen zoals kleding, huishoudspullen en technologie. Koop hier bijvoorbeeld mooie sieraden, shirts van je favoriete voetbalteam of een leuk hoesje voor je telefoon. 

Notenshop op de markt van Ostuni
Notenshop op de markt

Lekker eten en drinken in Ostuni

In Ostuni, zoals in vele andere plekken in Italië, kun je ook heerlijk eten: 

Gezellige terrasjes en restaurants in het centrum
Gezellige terrasjes en restaurants in het centrum
  • Je begint je dag natuurlijk goed met ontbijt. Ga hiervoor naar de Monna Lisa. Hier kun je een heerlijke cappuccino bestellen met een zoete lekkernij voor ernaast. Je kunt er ook yoghurt met vers fruit halen. 
  • Voor een lekkere lunch ga je naar een van de tentjes in de smalle straten van Ostuni. Bijvoorbeeld Taverna Della Gelosia is een aanrader. Hier kun je niet alleen heerlijk lunchen, maar ook goed dineren. Ze hebben lokale gerechten en de lekkerste kazen en vleeswaren. Voor een goed gevulde buik ga je naar dit tentje. 
  • Een andere goede diner plek is de Osteria Piazzetta Cattedrale. Dit restaurant staat vlakbij de kathedraal aan een mooi pleintje. Je kunt er lekker pasta of salades eten. 
  • Voor een toetje ga je natuurlijk voor een ijsje. Ga langs bij de Cremeria alla Scala voor de beste en lekkerste ijsjes. Hier hebben ze de klassieke smaken zoals chocola, maar ook verrassende smaken. 
  • Voor een leuke cocktail kun je beste naar het Casbah Art Cafe of het Riccardo Cafe gaan. Hier kun je met mooi uitzicht lekker naborrelen en genieten van de lekkerste wijnen en cocktails. Perfect om de avond mee af te sluiten en daarnaast is het daar altijd heel gezellig. 
Romantisch plekje in smalle steeg
Romantisch plekje in smalle steeg in het centrum