• Menu
  • Menu
Capri header

Capri: het prachtige eiland met veel luxe en schitterende bezienswaardigheden

Het is het eiland waar de rich and famous naartoe gaan voor hun vakantie: Capri. Gelegen in de baai van Napels, en in de regio Campania, vind je dit pareltje van een eiland. Ook jij kunt nu een vakantie boeken naar Capri. Staat dit op jouw lijstje? Dan lichten wij je op deze pagina in met alles over Capri!

Capri is al een lange tijd geliefd bij vakantiegangers. Zelfs de Romeinse keizers gingen je eeuwen geleden al voor. Tiberius en Augustus kwamen vroeger namelijk ook al op het eiland. Vandaag de dag vind je er dan ook nog de ruïnes van Villa Jovis, wat vroeger het paleis van Tiberius was.

Dit is goed om te weten over Capri

Het eiland Capri zelf is heuvelachtig en beschikt over mooie natuur. Ook is het een relatief klein eiland met een oppervlakte van slechts 10,4 km². Dit zorgt ervoor dat je het eiland gemakkelijk over kunt fietsen of zelfs helemaal te voet kunt verkennen! 

Doordat er veel rijke mensen op het eiland komen voor vakantie, kunnen de prijzen relatief hoog liggen. Dit is dan ook het geval in Capri-stad. Echter is een vakantie Capri voor iedereen mogelijk wanneer je verder kijkt. Zo zijn er diverse goedkopere bestemmingen op het eiland en doe je er goed aan om de duurdere winkels en restaurants te mijden. Steek je meer tijd het aandacht in het ontdekken van de prachtige natuur, cultuur en geschiedenis van Capri? Dan hoeft het helemaal niet duur te zijn. 

Wat is er te doen op Capri? 

De vakantiebestemming Capri is een echte plek waar mensen naartoe gaan om te relaxen en bij te komen. Het heeft dus geen bruisend nachtleven, maar er zijn wel genoeg andere dingen op het eiland te beleven. 

Breng een bezoek aan Capri-Stad

Wanneer je met de boot vanuit Napels naar Capri gaat, dan kun je aan in de haven Marina Grande. Vanuit daar is het nog een stukje naar Capri-Stad. Dit kun je te voet afleggen, maar ook per bus of taxi. Wij raden echter aan om de funiculaire (funiculaire de Capri) te nemen. Dit is een kabelbaan/kabelspoor die je naar het centrum van de stad brengt. Deze lijn is 670 meter lang en brengt je vanuit Marina Grande direct naar het plein Piazza Umberto I. Zeker als je koffers bij je hebt is dit prettiger dan te voet naar de stad te gaan. 

De haven Marina Grande
De haven Marina Grande

Capri-Stad is een plek die niet mag ontbreken als je op dit eiland bent. In de zomermaanden loopt het er vol van de vele toeristen. Niet alleen mensen die hier hun vakantie doorbrengen zul je er tegenkomen, maar ook veel toeristen die een dagtrip maken. Omdat het volgens veel mensen nogal druk kan worden in het centrum van Capri-Stad is het een aanrader om de straatjes die vlak buiten het centrum liggen door te wandelen. Er zijn veel mooie straatjes om de stad te verkennen en je kunt er de drukte een beetje mee vermijden.

Capri-Stad
Capri-Stad

Capri-Stad is een plek waar veel rijken verblijven. Je ziet er dan ook veel dure hotels en verblijven, maar ook dure designerwinkels. Dit zorgt tegelijkertijd voor een prachtig plaatje.

Uitzicht op Capri-Stad
Uitzicht op Capri-Stad

Een plek waar je zeker een kijkje moet nemen in Capri-Stad is het wereldbekende plein Piazza Umberto I. Dit is de plek, voor mensen met geld, om gezien te worden. Leuk om hier dus een drankje te doen op een van de terrasjes, maar houd er rekening mee dat de kans bestaat dat je weer met een lege portemonnee naar huis gaat wanneer je te veel drankjes bestelt. Het is namelijk een duur plein om even een drankje te doen!

's Avonds op Piazza Umberto plein met klokkentoren
‘s Avonds op Piazza Umberto plein met klokkentoren

Wandeling naar het indrukwekkende Villa Jovis

Eerder gaven we al aan dat Romeinse keizers je voor gingen op het eiland. Tiberius had namelijk een enorm paleis op Capri, waar hij zich ongeveer 30 jaar na Christus in terugtrok. Vandaag de dag zijn er alleen nog ruïnes over van de villa, maar ooit was dit keizerlijk paleis ongeveer 7.000 km² groot.

Vanuit Capri-Stad maak je een wandeling naar Villa Jovis. Het is een stevige wandeling omhoog van circa 40 minuten. Eenmaal aangekomen kun je genieten van de prachtige uitzichten en plaatjes die je van deze locatie hebt. 

Wandelpad naar Villa Jovis op Capri
Wandelpad naar Villa Jovis
Ruïnes van Villa Jovis
Ruïnes van Villa Jovis

De andere bestemming Marina Piccola op Capri

Aan de zuidkust van Capri vind je nog een andere bestemming, namelijk Marina Piccola. Ook hier kun je verblijven, maar net als in Capri-Stad is het een prijzige locatie met veel luxe hotels en resorts. 

De haven van Marina Piccola
De haven van Marina Piccola

Voor de kust van Marina Piccola vind je de I Faraglioni. Faraglioni is een kust- of oceanische rotsformatie die uitgehold is door de rotsen. I Faraglioni die je hier vindt zijn symbool voor het eiland Capri en een must-visit. Deze bestaan uit drie rotsen en de lokale bewoners van Capri hebben deze de volgende namen gegeven: Saetta, Stella, en Scopolo. Met een boottocht kun je de rotsformaties van dichterbij bekijken. 

De Faraglioni rotsformatie op Capri
Faraglioni rotsformatie
De Faraglioni rotsen op Capri
De Faraglioni rotsen

Giardini di Augusto en Via Krupp

Giardini di Augusto is een prachtige kleine tuin die ooit is aangelegd door keizer Augustus. Het mooiste aan deze tuin is het prachtige uitzicht. Doordat het hoog is gelegen, heb je vanaf hier uitzicht op de rotsen van I Faraglioni. Wie van mooie uitzichten houdt is Giardini di Augusto dus een must-visit voor. 

Het pad Via krupp op Capri
Het pad Via krupp
Het Zigzagde wandelpad Via Krupp
Het Zigzagde wandelpad Via Krupp

Naast dat je uitzicht hebt op de rotsformaties, heb je vanaf hier ook een prachtig uitzicht op de Via Krupp. Dit is een extreem zigzaggende weg die 100 meter naar beneden loopt. Eenmaal beneden kom je weer aan bij de plaats Marina Piccola. 

Prachtig uitzicht vanaf Giardini di Augusto op Via Krupp
Prachtig uitzicht vanaf Giardini di Augusto over Via Krupp

De meer relaxte, maar net zo gezellig plaats Anacapri

Een andere bestemmingen op Capri is Anacapri. Deze locatie een stuk relaxter dan Capri-Stad. Wanneer je op het eiland wilt verblijven, maar geen zin hebt om de hoofdprijs te betalen, dan is Anacapri een goede plek om te overnachten. 

De plaats Anacapri op Capri
Anacapri

Anacapri bestaat uit prachtige witte huisjes en kent tal van mooie straatjes om doorheen te wandelen. Een gezellig plaats dus. Maar het hoogtepunt is zonder twijfel de het nemen van de kabelbaan ‘Seggiovia di Monte Solaro’. Deze stoeltjeslift brengt je naar het hoogste punt van het eiland, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. 

Seggiovia di Monte Solaro stoeltjeslift
Seggiovia di Monte Solaro stoeltjeslift

Daarnaast kun je in Anacapri ook een bezoek brengen aan de Villa San Michele. De villa zelf is een plaatje, maar nog mooier zijn de tuinen die je om de villa heen vindt. Je kunt hier een heerlijke wandeling maken. 

Tuinen bij Villa San Michele in Anacapri
Tuinen bij Villa San Michele in Anacapri

Onmisbaar zijn de Grotta Azzurra (Blauwe grot)

Een boottochtje naar Grotta Azzurra kunnen we ook absoluut aanrader. De blauwe grot (La Grotta Azzurra) heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze grot in de ochtend op een mooie manier wordt verlicht door de zon via het helderblauwe water. Dit zorgt voor een prachtig plaatje.

De blauwe grot Grotta Azzurra
De blauwe grot Grotta Azzurra

Het is een smalle grot en daarom kan het alleen worden bezocht met een klein bootje. Wel moet je er rekening mee houden dat het er druk kan zijn, omdat het een populaire toeristische attractie is. Ook kan de grot alleen worden bezocht als het water relatief rustig is. 

Een unieke wandeling over de natuurlijke boog Arco Naturale maken

Vanaf het eerder besproken plein Piazza Umberto I kun je een wandeling maken over de natuurlijke boog Arco Naturale. Deze brug dateert miljoenen jaren terug uit de pathologische tijd en is ontstaan erosie. De brug Arco Naturale heeft een hoogte van maar liefst 18 meter en een breedte van 12 meter. Onderweg kom je verschillende mooie en leuke restaurants tegen en je kunt helemaal doorlopen naar Punta di Tragara en Spiaggia I Faraglioni. 

Wandelroute langs Arco Naturale
Wandelroute langs Arco Naturale
De natuurlijke boog Arco Naturale
De natuurlijke boog Arco Naturale

Hoe kom je het beste op Capri?

Waar ligt Capri precies? Het eiland ligt in de baai van Napels en vlak voor de Amalfikust. Om op het eiland Capri te komen kun je de veerboot nemen vanuit Napels of Sorrento. Vanuit Napels gaat er een langzame ferry van Caremar die er circa 1,5 uur over doet om op Capri te komen. Dit de goedkoopste optie, maar wel de beste mocht je snel zeeziek worden. 

Er is ook een snellere dienst die er 50 minuten over doet. Dit is van de dienst SNAV en hier betaal je iets meer voor, maar je gaat dan dus wel een stuk sneller, mocht je niet kunnen wachten om op Capri te komen.