• Menu
  • Menu
Vieste header

Het prachtige Vieste in de blauwe zee van Puglia

Vieste, Italië bevindt zich op het schiereiland Gargano, dat zich in het noorden van Puglia bevindt. Het is een prachtig stadje midden in een blauwe zee en boven op de mooiste rotsen. Vieste is een klein stadje, maar er is genoeg leuks te beleven en een leuke stad tijdens een rondreis door Puglia of Italië. Gargano, het schiereiland waar Vieste op ligt, is een waar paradijs, met zijn leuke dorpen en steden en de ligging in het mooie blauwe water.

De leukste dingen om te doen en proeven in Vieste

Bezoek de kuststad Vieste, Italië en neem onze tips mee voor een geslaagde vakantie. Wij geven we je tips mee voor uitjes in Vieste en de beste plekjes om een lekker hapje te eten. In samenspraak met locals en uit onze eigen ervaring hebben wij dit mooie lijstje van tips samengesteld.

Vieste met uitzicht langs zee

Pizzomunno: de versteend visser met een bijzonder verhaal

Direct in Vieste vind je een prachtig strand met een enorme witte rots. Deze rots wordt ook wel Pizzomunno, maar deze is niet alleen bijzonder om hoe deze rots eruit ziet. Er zit namelijk een bijzonder verhaal achter.

Pizzomunno was een goed uitziende visser van vroeger, waar alle vrouwen verliefd op waren. Ook de zeemeerminnen waren verliefd op hem. Pizzomunno ging elke dag vissen en de zeemeerminnen kwamen dan ook boven water om hem te verleiden. Maar Pizzomunno was verliefd op Cristalda en daarom kon hij niet worden versierd door de vrouwen. De zeemeerminnen besluiten haar te ontvoeren en Pizzomunno ziet haar niet meer terug. De pijn die dit bij hem veroorzaakt verandert hem langzaam in een rots op het strand. Deze rots is vandaag de dag nog te bewonderen op het strand.

De witte rots Pizzomunno
De witte rots Pizzomunno
De vissersrots Pizzomunno op het strand
De vissersrots Pizzomunno op het strand
De witte rots Pizzomunno van de versteende visser
De witte rots Pizzomunno van de versteende visser
De rots Pizzomunno aan het strand
De rots Pizzomunno aan het strand

Maak de mooiste foto’s van de stad en deze bezienswaardigheden:

Hou je van fotograferen of wil je graag een spectaculair kiekje voor op je social media accounts hebben? Dan ben je in Vieste op de juiste plek. Vieste een erg fotogeniek stadje. De blauwe zee en witte rotsen steken sterk tegen elkaar af en zijn de perfecte combinatie voor een prachtige foto van de stad. 

De stad Vieste op de rotsen aan zee
De stad Vieste op de rotsen aan zee
De kustlijn langs Vieste

Daarnaast zijn de pittoreske huisjes en straatjes ook erg leuk om te fotograferen. Het is er nooit druk, dus over mensen op je foto hoef je je geen zorgen te maken. 

Wandelpad langs de kust van Vieste
Authentiek steegje in het centrum
Steeg in het centrum

Fotografeer je graag historische gebouwen en bezienswaardigheden? Loop dan eens langs de Chianca Amara midden in de stad. Dit is een monument voor de gevallen inwoners tijdens een aanval van de Ottomanen. Let op dat je er niet zomaar voorbij loopt, want het staat echt midden in de straten opgesteld.

Chianca Amara
Chianca Amara

Ook de kathedraal van Vieste is het zeker waard om te bezoeken en fotograferen. De kathedraal is gebouwd op de resten van een oude tempel die toen gewijd was aan godin Vesta. De buiten- en binnenkant zijn prachtig om te zien en je kunt de geschiedenis echt voelen. Ook staat de kathedraal op een prachtige locatie in het oude centrum met een mooi uitzicht op zee. 

De facade van de kathedraal van Vieste
De facade van de kathedraal van Vieste
Uitzicht op de kathedraal van Vieste
Uitzicht op de kathedraal van Vieste

Bezoek de grotten, rotsen en stranden van Vieste 

Vieste is niet zomaar een kuststadje. Het is een stadje aan de zee, maar met veel prachtige rotspartijen, grotten en stranden. Langs Vieste loopt een prachtige kust die het zeker waard is om even overheen te wandelen.

Je kunt ook kiezen voor een tocht met een boot, die je langs alle rotsen en grotten vervoerd. Deze grotten kun je ook bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld de prachtige Grotta Campana Piccola bezoeken, ook wel Cave of the Bell genoemd. Daarnaast is een speciale bezienswaardigheid ook de poort in de rotsen van Baia di San Felice. Langs deze kuststrook zijn wel honderden grotten te vinden en er is dus genoeg te zien! 

Grotta Campana Piccola
Grotta Campana Piccola
De poort Baia di San Felice
De poort Baia di San Felice
Baia di San Felice
Baia di San Felice

Langs de hele kustlijn vind je ook prachtige stranden. Direct bij Vieste is er namelijk al een prachtig strand te vinden, maar wanneer je wat verder langs de kust reist dan kom je er nog veel meer tegen. Op een half uur rijden richting het zuiden vind je het prachtige strand van Baia delle Zagare.

Baia delle Zagare strand
Het strand Baia delle Zagare
Baia delle Zagare strand
Baia delle Zagare strand

Eten en drinken in Vieste

Eten en drinken kun je goed in Vieste. Hier hebben wij meerdere goede tips voor en stuk voor stuk zijn het leuke en gezellige plekjes om iets te eten en drinken:

  • Wil je graag zelf gaan koken? Koop dan je producten in op de maandagmarkt die om de week is op de Lungomare Europa. Hier kun je naast lokale producten ook andere dingen kopen zoals kleding, technologie of huishoudproducten. Vraag tips aan de verkopers voor een gerecht, want zij helpen je met alle liefde. 
  • Je begint de dag juist met ontbijt. L’Incontro is de beste plek om te ontbijten. Hier heb je heerlijke koffie en een ruime keuze tussen gebakjes, koekjes en cakejes. 
  • Voor lunch raden we de La Paposcia aan. Dit is bekend streetfood in Vieste. Het is een focaccia die wordt gevuld en belegd met wat je maar wilt. 
Restaurant met mooi uitzicht
Mooi uitzicht vanaf restaurant op Vieste
Uiteten in Vieste op een mooie plek in het centrum
Uiteten in het centrum
Restaurant aan de promenade van Vieste
Restaurant aan de promenade van Vieste

De mooiste plek om te dineren is toch wel in een van de tentjes in de grotten van Vieste. Ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en de plek is natuurlijk geweldig. Daarnaast is het Ranch dell’Ambrenella ook een leuk tentje om te gaan avondeten. Hier vind je typische gerechten uit Vieste.