• Menu
  • Menu
Amalfikust header

Amalfikust

Een van de mooiste gebieden van Italië en misschien wel van heel Europa is de Amalfikust. Hier vind je steile kliffen, kleine verborgen strandjes en mooie baaitjes. Je kunt aan de Amalfikust Italië heerlijk ronddwalen door romantische dorpjes en een kop koffie drinken op een van de fijne terrassen. Daarnaast kun je langs de Amalfikust rondrijden over een prachtige autoweg, langs de geurige citroenbomen die er zijn te vinden.

Al jaren is de Amalfikust Italië een van de populairste vakantiebestemmingen van sterren uit Hollywood en gewoon toeristen. Tevens staat de Amalfikust Italië sinds een aantal jaren ook op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Ben je dus op zoek naar een prachtige bestemming in Italië om je vakantie door te brengen? Breng dan een bezoek aan de Amalfikust Italië. Hieronder vind je een aantal geweldige tips voor bezienswaardigheden en activiteiten en verdere informatie over de Amalfikust kaart en omgeving.

De Amalfikust is een van de mooiste kusten van Europa

Een route langs de Amalfikust

Als je fan bent van autovakanties en de mooiste wegen van Europa wilt bezoeken, dan kan de kustweg van de Amalfikust zeker niet ontbreken. De weg langs deze kust is van Sorrento naar Salerno zo’n 50 kilometer lang, waardoor je rustig de omgeving en verschillende plaatsjes kunt bekijken. Neem van te voren een kijkje op de Amalfikust kaart om te zien waar de leukste bezienswaardigheden en gezelligste dorpjes te vinden zijn. Langs de route vind je talloze haarspeldbochten, rotsen, uitgehouwen tunnels en diepe ravijnen. Enige ervaring in de auto op deze route is dus zeker aangeraden over weg van de Amalfikust Italië. Maar aan het einde van de route zul je er achter komen dat het een ervaring was om nooit meer te vergeten.

De mooiste plaatsen aan de Amalfikust

Als je een de prachtige route gaat rijden, is het natuurlijk van belang om te weten welke dorpjes en plekken een bezoek waard zijn. Onderstaande dorpjes van de Amalfikust zijn karakteristiek, prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken en in rond te dwalen:

  • Positano
  • Amalfi
  • Cetara
  • Vietri sul mare
  • Minori
  • Ravello

Op de Amalfikust kaart kun je een kijkje nemen en de ideale route langs deze plaatsen uitstippelen. Houdt er hierbij rekening mee dat je genoeg tijd neemt om tijdens de route te ontspannen en van de prachtige stranden en natuur in de omgeving te genieten.

De trekpleister van de Amalfikust: Positano

Een van de bekendste stadjes aan de Amalfikust is Positano. Het is een klein dorpje, maar door de prachtige ligging is het wereldberoemd. Het is een kleurrijk stadje en ligt spectaculair tegen de rotsen aan. Bereid je goed voor en weet dat het hier, zeker in de zomermaanden, enorm druk kan zijn met toeristen. Toch kan een bezoek aan dit plaatsje zeker niet ontbreken als je je route langs de Amalfikust Italië uitstippelt. 

Positano aan de Amalfikust
Uitzicht op de plaats Positano
Prachtig zicht op Positano aan de Amalfikust
Positano aan de Amalfikust

Het plaatsje waar de kustlijn naar is vernoemd: Amalfi

Uiteraard kan tijdens een vakantie aan de Amalfikust Italië een bezoek aan Amalfi niet ontbreken. In dit stadje vind je nauwe steegjes, steile trappen en veel gezellige winkeltjes, restaurants en cafés. Daarnaast vind je hier een prachtige kathedraal en is deze plaats het culturele en historische centrum van de regio. Dit is tevens ook een goede plek om een camping Amalfikust te vinden en een nachtje of aantal nachten te overnachten.

Het dorpje Amalfi
Het dorpje Amalfi
Zicht op Amalfi gelegen aan de Amalfikust
Amalfi gelegen aan de Amalfikust

Overige dorpjes langs de route

Naast deze twee stadjes zijn er nog een tal van andere plekken te vinden aan de Amalfikust Italië. Zo kun je in Ravello genieten van een prachtig uitzicht in de heuvels vanaf de Villa Rufolo. Op een terrasje kun je hier genieten van een heerlijke limoncello, een uitzicht over de kliffenkust van de Amalfikust en de Italiaanse zomerzon. Zeker de moeite waard!

Uitzicht vanaf Ravello over de Amalfikust
Prachtig uitzicht vanaf Ravello over de Amalfikust
De plaats Ravello aan de Amalfikust
De plaats Ravello

Helemaal aan het einde van de route over de Amalfikust kaart vind je het vissersdorp Cetara, dat bekend staat om de verse ansjovis die je kunt proberen. En nog een stukje verder vind je het kleurrijke dorpje Vietri sul Mare, een wereldberoemde keramiekproducent. De muren zijn versierd met prachtige tegels en hier kun je ook leuke souvenirs van je vakantie aan de Amalfikust vinden in een van de vele gezellige winkeltjes die in het plaatsje te vinden zijn.

De plaats Cetara aan de Amalfikust
De plaats Cetara
Cetara aan de Amalfikust
De plaats Cetara

In Minori kun je terecht voor het lekkerste gebak van de hele Amalfikust. Probeer bijvoorbeeld de bekende limoncello tiramisu en breng daarnaast een bezoek aan een van de mooiste stranden op de Amalfikust kaart. Stuk voor stuk zijn het schattige, romantische dorpjes om even neer te strijken en te genieten van het prachtige Italiaanse landschap. Zoals de op de onderstaande afbeeldingen ook kunt zien vind je direct in Minori ook een prachtig strand. Heerlijk relaxen in Minori, terwijl je ook van het prachtige plaatsje zelf kunt genieten aan de Amalfikust.

Minori aan de Amalfikust in Italië
Plaatje van Minori aan de kustlijn
Minori met het strand
Bovenaanzicht van Minori met het strand

Andere activiteiten aan de Amalfikust Italië

De Amalfikust is niet alleen bekend vanwege de talrijke, romantische dorpjes, maar ook vanwege de Hollywoodsterren en de glitter & glamour. In een aantal stadjes kun je aan de haven naar de duurste jachten kijken en je vergapen over de pracht en praal. Ook kun je vanaf de Amalfikust een ferry nemen naar het eiland Capri, een bekende plek voor de sterren. Je vindt hier niet alleen luxe winkels maar ook adembenemende uitzichten.

Capri eiland aan de Amalfikust
Capri eiland

Naast de ferry kun je ook gebruik maken van de trein in dit gebied. Een van de mooiste ritten op de Amalfikust kaart is deze van Sorrento naar Napels. Deze hoofdstad van Campania is authentiek en bomvol aan geschiedenis. Ontdek de smalle steegjes en levendige markten met de zee en de vulkaan Vesuvius op de achtergrond. Deze trein stopt overigens tijdens de rit onder andere bij de opgravingen van het Romeinse Pompeï en Herculaneum. Daarnaast kom je ook langs de geboorteplaats van de Pizza Margherita: La bella Napoli.

Op zoek naar een camping Amalfikust

Als je op zoek bent naar een plek om te overnachten op deze locatie in Amalfikust Italië, dan is een camping Amalfikust een geweldige optie. Vanuit je tent kun je soms genieten van prachtige panorama’s en de helderblauwe zee. Een camping is hier vrij gemakkelijk te vinden aangezien er genoeg aanbod is aan deze kuststreek. 

Ben je meer fan van luxe en wil je niet in een tent slapen? Kies dan voor een stacaravan of een complete vakantiewoning op de camping Amalfikust. Geniet ’s avonds van de ondergaande zon met een glas goede wijn en de heerlijkste Italiaanse pizza.