• Menu
  • Menu
Sorrento header

Ontdek de echte Italiaanse cultuur in Sorrento!

Italiaanse cultuur snuiven, de wereldbekende Amalfikust ontdekken en in alle rust genieten van je vakantie? Dat doe je allemaal tijdens een bezoek aan Sorrento in Italië. Wij informeren je graag over deze mooie plaats, gelegen in de regio Campania en op het schiereiland Sorrentina.

De stad Sorrento wordt gezien als een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Amalfische rivièra. Het ligt redelijk centraal en aan beide kanten zijn er mooie en unieke plaatsen te ontdekken. De stad zelf is relatief klein, met slechts een inwonersaantal van 16.609 (anno 2017). Dit zorgt er echter voor dat het een perfecte plaats is om in alle rust van het stadje zelf te genieten.

Foto van Sorrento in Italië tijdens de vakantie

Wat is er te doen in Sorrento? Dit zijn de bezienswaardigheden en activiteiten

Een echte havenplaats – Marina Grande en Marina Piccola

Met twee havens is Sorrento een echte havenplaats. Dit geeft het een uniek karakter en zorgt er ook voor dat je eenvoudig uitstapjes maakt naar andere plaatsen. Marina Grande en Marina Piccola zijn de beide havens van Sorrento. 

Hoewel ‘Grande’ je laat denken dat dit de grootste haven van de beide is, is het toch de kleinste. Marina Grande is echter wel de oudste haven van de stad. Hier kom je diverse leuke (vis)restaurants tegen en geniet je heerlijk van lokale gerechten. Marina Grande is ook een echte vissershaven die nog veel wordt gebruikt. Voor de liefhebber is er bij Marina Grande ook nog een klein strand!

Marina Grande in Sorrento
Marina Grande
De haven Marina Grande in Sorrento
De haven Marina Grande met klein strandje
De haven Marina Piccola in Sorrento
De haven Marina Piccola

Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo – Kathedraal van Sorrento

Een van de bezienswaardigheden in Sorrento waar je niet omheen kan is de Kathedraal van Sorrento, oftewel de ‘Cattedrale dei Santi Filippo e Giacomo’. De kathedraal is gebouwd in de 11e eeuw, maar is door de eeuwen heen verscheidene malen verbouwd. Dat heeft ervoor gezorgd dat je er vandaag de dag verschillende stijlen terug kan zien. In de 14e eeuw is er een grote verbouwing geweest in Romaanse stijl, maar je ziet er ook Moorse en Gotische stijlen in terug. 

De kathedraal van Sorrento heeft een mooie klokkentoren en een indrukwekkende zijdeur. Binnen in de kathedraal vind je ook veel mooie plaatjes. Zo zijn er veel bijzondere schilderijen die dateren uit de 17e eeuw en diverse houten kunstwerken. 

De kathedraal van Sorrento
De kathedraal van Sorrento

Genieten van je vakantie op het plein Piazza Tasso en shoppen aan Via San Cesareo

Tijdens je vakantie in Sorrento wil je natuurlijk ook relaxen en tot rust komen. In Sorrento zijn er twee bijzondere terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een lekker drankje en een hapje. Dat kan op het centrale plein is Piazza Tasso. Rondom dit plein staan daarnaast mooie gebouwen. 

Het Piazza Tasso plein in Sorrento
Het plein ‘Piazza Tasso’
Gebouwen bij het plein Piazza Tasso
Mooie gebouwen aan het Piazza Tasso plein
Internationale vlaggen op Piazza Tasso
Vlaggen aan Piazza Tasso

Ben je er voor in om tijdens je vakantie wat inkopen te doen? Vanaf het plein Piazza Tasso loop je zo door naar de winkelstraat Via San Cesareo. Hier bezoek je echte Italiaanse winkels en koop je leuke souvenirs voor thuis. 

Zeezicht vanaf Piazza Tasso in Sorrento
Zeezicht vanaf het plein Piazza Tasso in Sorrento

Baden bij Bagni della Regina Giovanna

Het ligt een stukje buiten Sorrento, maar wij vinden het echt een unieke plek. Ga baden bij Bagni della Regina Giovanna. Op een goede wandelafstand van circa 45 minuten vind je, achter de rotswanden, de beschutte inhammen met bijzondere baaitjes. Het water in de baaitjes is helderblauw. Het is een uniek plekje om te zwemmen of om te snorkelen. Neem je handdoek mee en leg deze uit over een van de rotsplateaus. 

Deze baaitjes hebben de naam Bagni della Regina Giovanna gekregen, omdat het verhaal gaat dat de vroegere koningin Giovanna van Napels hier kwam om te zwemmen. Zij beleefde hier geheime romances te hebben. 

Bagni della Regina Giovanna
Bagni della Regina Giovanna
De baden van koningen Giovanna dichtbij Sorrento
De baden van koningen Giovanna (Bagni della Regina Giovanna)

De historische stadsmuren – Bastione di Parsano

Een deel van de vroegere verdedigingsmuren van de stad zijn nog steeds te zien. Deze muren hebben de naam ‘Bastione di Parsano’ en zijn te vinden aan de zuidkant van het stadscentrum. In 2010 is een deel van de muren gerestaureerd en het is mogelijk om een deel van deze muren te bezoeken bij de poort Porta Parsano. 

Kustlijn van Sorrento
Kustlijn van Sorrento

Uitstapjes maken in de omgeving van Sorrento

Zoals gezegd is Sorrento een perfecte uitvalsbasis om andere plekken in de omgeving te verkennen. Is dit ook wat er op jouw planning staan? Dan raden wij een van de onderstaande plekken aan om te bezoeken. 

  • Capri: dit wereldbekende eiland is zeker een bezoekje waard, mocht je hier de tijd voor hebben. Bezoek een van de mooie plaatsen Capri-Stad, Marina Piccola of Anacapri. Het is een eiland van veel luxe en welvaart, maar een echte aanrader voor een dagtripje. 
  • Napels: met de auto doe je er vanuit Sorrento ruim een uur over om er te komen, maar Napels behoort voor velen tot een favoriete bestemming. Hier beleef je het echte Italiaanse straatleven. Het is er druk, maar wel met een goede sfeer. Ook heeft Napels veel bezienswaardigheden om te bewonderen.
  • Pompeï: er zijn weinig plaatsen zoals Pompeï. Doordat in het jaar 79 na Christus de Vesuvius vulkaan was uitgebarsten is vandaag de dag nog veel van de originele stad terug te zien. Een absoluut unieke setting dus, en dat terwijl er vandaag de dag nog steeds veel opgegraven moet worden. 

De Amalfikust: dit is zonder twijfel een wereldberoemde kust om diverse plaatsen af te reizen. Geweldig is om hier zelf een auto te huren en verschillende steden te bezoeken. Een aantal steden die wij aanraden zijn Positano, Amalfi, Cetara, Vietri sul mare, Minori of Ravello