• Menu
  • Menu
Lucca header

Lucca

Een prachtige stad met een ideale locatie in Toscane is Lucca. Het is een van de meest welvarende steden in Noord-Italië en heeft een rijke geschiedenis. Het centrum is heerlijk om tijden in rond te dwalen en zeker als je van wandelen, historie en kunst houdt is Lucca Toscane een perfecte vakantiebestemming.

Lucca is een prachtige, levendige stad in Toscane

Lucca, in Italië, heeft ongeveer 90.000 inwoners en is daarmee een middelgrote stad in de regio Toscane. In de stad vind je veel geschiedenis terug aangezien de stad een belangrijke rol speelde voor namen zoals Julius Caesar, Pompeius en Napoleon. Als fan van historie ben je hier dus zeker aan het juiste adres. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Benieuwd wat er allemaal te ontdekken valt in Lucca Italië? Lees dan vooral verder.

Wandelen over de oude stadsmuren

Een van de meest bijzondere onderdelen van Lucca zijn de stadsmuren uit de 15e eeuw. Deze omringen de gehele stad en hebben een omtrek van ruim 4 kilometer. De muren zijn 30 meter breed en maar liefst 12 meter hoog. Tegenwoordig is het mogelijk om over de stadsmuren de fietsen en te wandelen en ook ligt er een park. Je kunt hier recreatief wandelen, bijkletsen en ontspannen. Dit is daarom een unieke manier om Lucca Italië te bekijken en is zeker een bezoek waard. 

Om in het centrum van de stad te komen zul je dus ook door deze muur van Lucca moeten. Er zijn in totaal 6 poorten om de stad te betreden, die op zichzelf ook mooi zijn om te bekijken. 

De Torre Guinigi van Lucca Italië

Een ander bekend bouwwerk uit Lucca is de 44 meter hoge toren: de Torre Guinigi. Deze toren is in de 14e eeuw gebouwd door de rijke Guinigi familie. De top van de toren is te bereiken door 230 smalle treden. Onderweg kun je mooie fresco’s over de geschiedenis bekijken en op de top word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad Lucca. 

De bekende toren Torre Guinigi in Lucca
De toren ‘Torre Guinigi’

De tweede toren in de stad: de Torre delle Ore

Naast de Torre Guinigi is er nog een toren om te beklimmen, Torre delle Ore. Het trappenhuis is erg smal, maar de inspanning is het meer dan waard. Het uitzicht is fantastisch en vanaf hier kun je ook de bomen op de Guinigi zelf bewonderen. Zeker de moeite waard bij een bezoek aan Lucca. 

De toren Torre Delle Ore in Lucca
Torre Delle Ore

Piazza dell’Anfiteatro bewonderen

Een van de mooiste pleinen van de stad in Lucca Toscane is Piazza dell’Anfiteatro en is daarom zeker de moeite waard. Dit plein was oorspronkelijk een amfitheater en heeft de ronde vorm behouden. Het is tegenwoordig een gezellig plein vol met terrassen en restaurantjes. Op deze plek voel je de geschiedenis van de stad en kun je prachtige foto’s maken.

Het plein Piazza dell'Anfiteatro in Lucca
Piazza dell’Anfiteatro plein

Als je toevallig in het voorjaar op vakantie bent in Lucca Italië dan is het leuk om het traditionele bloemenfeest mee te maken. Het plein verandert namelijk op 27 april in een ware bloemenzee en dit is zeker een hoogtepunt in Lucca Toscane. 

Het plein Piazza dell'Anfiteatro van boven in Lucca
Piazza dell’Anfiteatro van boven

Andere pleinen in Lucca Italië

Naast het Piazza dell’Anfiteatro zijn er nog een aantal piazza’s om te bezoeken in Lucca. Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan:

  • Piazza Napoleone: een groot centraal plein in Lucca dat ook wel Piazza Grande wordt genoemd.
  • Piazza San Michelle is een plein waar je terecht kunt om een kopje koffie te drinken in een van de vele barretjes en koffietentjes. 
Het plein Piazza Napoleone in Lucca
Het plein Piazza Napoleone

De vele kerken die Lucca rijk is

In Lucca vind je een groot aantal kerken om te bezoeken. De bijnaam is niet voor niets ‘de stad met 100 kerken’. Sommige kerken zijn onopvallend terwijl andere zeker de moeite waard zijn om te bekijken. 

  • De San Martino Kathedraal is het meest prominente gebouw van de stad en dateert uit de 11e eeuw. De kathedraal heeft een schitterende voorgevel en het interieur is net zo imposant als de buitenkant. Je kunt hier verschillende schatten bewonderen zoals de 15e -eeuwse tombe in de sacristie
  • Een andere kerk die zeker een bezoek waard is, is de San Michele in Foro. Deze staat bekend om de bijzondere voorgevel en de verschillende kleuren marmer die zijn gebruikt. Het interieur is een sobere Romaanse stijl met een aantal mooie kunstobjecten die te bekijken zijn. 
San Martino kathedraal in Lucca
San Martino kathedraal

Het aquaduct van Lucca bezoeken

In Lucca Toscane vind je ook een bijzonder aquaduct in de Neoclassicistische stijl. Het bouwwerk is 12 meter hoog en wordt ondersteund door maar liefst 460 pilaren. Het aquaduct van Lucca Italië is tegenwoordig buiten gebruik, maar is nog steeds een indrukwekkend aangezicht tegen de prachtige Toscaanse heuvels. 

Aquaduct Lucca
Aquaduct in Lucca

Heerlijk eten en drinken in Lucca Toscane

Uiteraard staat Italië bekend om het heerlijke eten en de speciale, lokale gerechten. Ook in Lucca vind je een tal van speciaalzaakjes vol lekker eten. Lokale kaasjes, heerlijke wijnen en mooie pasta’s zijn in overvloed. Soms is het ook mogelijk om een proeverij te doen, waardoor je van alles kunt proeven van de delicatessen van Lucca Italië. 

Overnachten in Lucca Italië

Of je nu op doorreis bent naar een ander deel van Italië of dat Lucca Toscane de hoofdbestemming is van je vakantie, het is een prachtige stad om te bezoeken. Het heeft een ideale locatie en vanuit Pisa en Florence ben je er binnen de kortste keren. Niet alleen met de auto kun je hier makkelijk komen, ook zijn de treinverbindingen naar Lucca goed geregeld.

In Lucca Italië vind je een groot aantal aan leuke en kleinschalige hotels om te overnachten. Ook kun je kiezen voor een bed & breakfast of een vakantiehuisje net buiten de stad. In Toscane vind je tevens een groot aantal campings waar je kunt overnachten en vanuit waar je snel in de binnenstad van Lucca staat.