• Menu
  • Menu
Polignano a Mare header

Bezoek de romantische stad Polignano a Mare in het Italiaanse Puglia

Polignano a Mare is een van de meest romantische stadjes in Italië, gelegen in de regio Puglia. Het staat midden in de zee en je ziet er veel mooie natuur en cultuur. Zoek je dus nog een bestemming voor je huwelijksreis of wil je met je partner naar een romantisch Italiaans stadje? Dan is Polignano a Mare de perfecte plek.

In Polignano a Mare is genoeg te doen: je kunt er heerlijk eten, maar ook genieten van de zee en de natuur. Ook de mensen en cultuur in de stad zijn knus en je wordt warm ontvangen. 

Vakantie naar Polignano a mare in Puglia Italië

De leukste plekken om te bezoeken in Polignano a Mare

Er is veel te doen in Polignano a Mare en we hebben de leukste en beste activiteiten op een rijtje gezet. Ontdek de tips over de prachtige natuur, maar ook cultuur, geschiedenis, lekker eten, relaxen en waar je de beste tours boekt. Haal het beste uit je vakantie op Polignano a Mare. 

Geniet van de natuur en het uitzicht bovenop de kliffen

Polignano staat bekend om zijn uitzichten en prachtige locatie aan de zee. Polignano a Mare ligt op de kliffen aan de Adriatische zee en hierdoor kun je vanuit de stad mooi uitkijken op de zee. 

Vooral een aanrader tijdens zonsopgang of zonsondergang. Waar je ook in Polignano bent, je zult uiteindelijk wel uitkomen bij een mooi uitkijkpunt vanaf een van de kanten van de kliffen. Niet alleen een prachtige plek voor mooie foto’s, maar ook een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. 

De huizen Polignano a mare op de rotskliffen aan zee
Kliffen langs de kust van Polignano

Ga bijvoorbeeld naar de Scogliera del Lungomare Modugno. Dit is een rotspartij op Polignano waarboven je geniet van het uitzicht en mooie foto’s schiet. Hier kun je ook een dekentje neerleggen en genieten van het uitzicht over de zee en over de stad. Neem iets lekkers te drinken, zoals een lekkere wijn, en lekkere lokale kazen en vleeswaren mee en het is compleet. 

Scogliera del Lungomare Modugno
Scogliera del Lungomare Modugno

Relax lekker op een van de stadsstranden

Polignano a Mare ligt aan de zee en staat daarom ook bekend om zijn vele stadsstranden. Op veel afbeeldingen van vakantie naar Polignano ben je ongetwijfeld veel afbeeldingen tegengekomen van het bekende strand Lama Monachile. Vakantie betekent toch wel strand voor veel mensen. Op de stadsstranden kom je helemaal tot rust. 

Ze liggen aan kleine stukjes zee en midden in de rotspartijen waar je dus ook even de schaduw op kan zoeken. Hier is het dus ook nooit superdruk en kun je een fijn plekje uitkiezen. 

Lama Monachile Polignano
Lama Monachile Polignano
Lama Monachile
Lama Monachile strand

Er zijn tientallen stadsstranden in Polignano a Mare, maar tot de beste behoren toch wel de COCO Beach Club, Lama Monachile, Costa dei Trulli en als last but not least Cala Ponte Marina. Deze stranden zijn altijd gezellig en je hebt er vrijwel altijd plek om een handdoekje neer te leggen en lekker te gaan zonnen. 

De kerk Chiesa Matrice

Een bezienswaardigheid die je in de stad bezocht moet hebben is de kerk Chiesa Matrice. De kerk is toegewijd aan de heilige Maria en is te vinden op het plein Piazza Vittorio Emanuele II. De kerk is gebouwd in de 13e eeuw, maar beschikt over veel kunstwerken van latere eeuwen. 

Chiesa Matrice op het plein Piazza Vittorio Emanuele II
Chiesa Matrice op het plein Piazza Vittorio Emanuele II

Arco Marchesale & het Marchesale palace

Arco Marchesale, ook wel Porta Grande genoemd, was ooit de enige toegangspoort om Polignano binnen te komen. De stad was ooit compleet ommuurd. In latere jaren kwamen er meerdere toegangspoorten bij naar het centrum, maar bleef Arco Marchesale de belangrijkste toegangspoort. 

Toegangspoort Arco Marchesale
De toegangspoort Arco Marchesale
Arco Marchesale
Arco Marchesale

Ook was er vroeger een ophaalbrug over de gracht, waarmee mensen de stad binnen konden komen. Hier is vandaag de dag niet meer veel van te zien.

Naast de toegangspoort staat het Marchesale Palace. Deze is gebouwd in de 15e eeuw, maar heeft door de jaren heen diverse veranderingen meegemaakt. 

Marchesale Palace
Marchesale Palace

Standbeeld van Domenico Modugno

Domenico Modugno werd gezien als de vader van Italiaanse zangers, oftewel de Grote Domenico Modugno. Hij is vooral bekend geworden vanwege het lied ‘Nel blu dipinto di blu’, ook wel bekend als Volare. Met het nummer Volare heeft Modugno drie Grammy Awards gewonnen en werd hij in 1958 derde op het Eurovisiesongfestival. 

Polignano a Mare was de geboorteplaats van de bekende zanger en vandaag de dag vind je een bekend beeld van Modugno. Hiervoor beklim je de traptreden, waarna je met open armen door het beeld wordt ontvangen. 

Naast zanger was Modugno ook acteur. In 1994 overleed Modugno aan een hartaanval. Een jaar daarvoor gaf hij nog zijn laatste grote concert in Polignano.

Traptreden naar het standbeeld van Domenico Modugno
Trappen naar het standbeeld van Domenico Modugno
Standbeeld van Domenico Modugno
Standbeeld van Domenico Modugno

Lees overal in de stad Italiaanse poëzie

Polignano a Mare staat ook bekend om zijn poëzie. Als je een beetje Italiaans kan lezen of het graag wilt leren, loop dan eens door het centrum en de kleine straatjes van Polignano en je zult overal de mooiste poëzie tegenkomen. Deze worden op trappen, brievenbussen en andere voorwerpen geschreven. Dit wordt niet als vandalisme gezien en dus niet weggehaald. Het wordt juist gezien als een speciaal deel van de stad. 

Voor prachtige gedichten in de mooie Italiaanse taal hoef je hier dus alleen maar rond te lopen en goed rond te kijken. Overal in de Centro Storico en in de buurt van Piazza dell’Orologio zul je de poëzie terugvinden. 

Boek de leukste tours over het water en in de stad

Ook in Polignano a Mare kun je tours boeken, zowel door de stad als over het water. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Polignano Made in Love. Hier kun je verschillende tours boeken. Denk bijvoorbeeld aan fietstochten, maar ook boottochten

Boottocht boeken in Polignano a Mare
Boottocht in Polignano

Daarnaast kun je bijvoorbeeld een sup huren of een tour in een Ape boeken.  Made in Love is de perfecte plek voor leuke en sportieve activiteiten door Polignano heen. Zo leer je over de stad en ben je ook lekker bezig. 

Bekijk kunst in Museo Pascali

In Polignano vind je niet veel kunst, maar toch is het Museo Pascali het zeker waard om eens te bezoeken. Hier vind je moderne kunst en fotografische kunst die helemaal passen binnen de romantische stad. Het museum is een voormalig slachthuis en hier kun je dus ook veel over leren. Ben je dus fan van moderne kunst en wil je ook nog een historisch gebouw bezoeken? Ga dan langs bij het Museo Pascali. 

Lekker eten en drinken in Polignano a Mare

Naast al deze leuke activiteiten, kun je ook lekker iets gaan eten en drinken in de romantische stad. 

  • Bezoek bijvoorbeeld het bekendste Grotta Palazzese. Dit is een restaurant die in een grot zit en waar je lekker een hapje kan eten. 
  • Eet een grote ijsco bij Il Super Mago del Gelo. Hier kun je het heerlijke ijs eten die vroeger is gemaakt door de bekende Mario Campanella. Proef hier de speciale Italiaanse gelato. 
  • Ga lekker borrelen in een van de smalle straatjes. Hier vind je de meest gezellige tentjes om lekker een wijntje te drinken met snacks erbij.