• Menu
  • Menu
Comomeer header

Comomeer

Het Comomeer is een meer in Lombarije, Italië en is een van de grootste Italiaanse alpenmeren. Het meer is tevens het diepste meer van Italië en is gelegen in een prachtige omgeving. Het groene water, de vele bossen en gezellige dorpen zijn kenmerkend voor het Comomeer Italië. Ben je van plan komend jaar vakantie te gaan vieren in deze omgeving? Ben je nog op zoek naar tips, informatie over een camping Comomeer en bezienswaardigheden die je niet mag missen als je hier bent? Lees dan vooral verder over deze heerlijke vakantiebestemming.

Pittoreske dorpjes, watersport en heerlijk eten aan het Comomeer

Algemene informatie over het Comomeer

Het Comomeer is dus gelegen in de Italiaanse streek Lombardije. Het meer is door bergen omgeven en is kleiner dan het Gardameer en Lago Maggiore. Het Comomeer staat bekend om de prachtige kustlijn, waarvan zeker de westelijke kant heel erg geliefd is bij toeristen. Hier zul je dus ook makkelijk een camping Comomeer kunnen vinden om te overnachten in de zomermaanden. Bij het Comomeer is vaak een exclusiever publiek te vinden dan bij de bekendere meren van Italië, zoals het Gardameer. In het Comomeer ligt maar één eiland: Isola Comacina: een eiland met een grote historie.

Uitzicht over het Comomeer tijdens je vakantie

Redenen om het Comomeer te bezoeken

Ben je nog aan het twijfelen over je vakantiebestemming van komende zomer? Ben je op zoek naar een camping Comomeer maar weet je niet op welke locatie je het liefst wilt verblijven? Hieronder lees je wat het Comomeer zo bijzonder en leuk maakt.

  • De natuur om het meer heen is fantastisch en biedt vele mogelijkheden voor wandel- of fietstochten. In het noorden vind je de hoge bergen van de Alpen die mooi afsteken tegen het meer. Tevens vind je in de omgeving het natuurreservaat Pian di Spagna, waar je prachtig kunt wandelen. 
  • Aan de kustlijn van het Comomeer Italië vind je gezellige, sfeervolle dorpjes om een bezoekje aan te brengen. Onder andere Varenna, Bellagio en Como zijn zeker de moeite waard.
  • Het Comomeer is ideaal voor watersport activiteiten. Doordat er vaak een constante wind waait, kun je hier terecht om te surfen, waterskiën en te wakeboarden.
  • Aan het Comomeer Italië kun je heerlijk eten en drinken en genieten van de Italiaanse specialiteiten. Heel Italië staat natuurlijk bekend om de speciale gerechten en ook in dit gebied kun je terecht voor heerlijk lokaal eten. Probeer bijvoorbeeld eens de risotto of de sciatt, de gefrituurde kaasballetjes!
Varenna aan het water
Het plaatsje Varenna

De verschillende steden en dorpen aan het Comomeer

Een van de belangrijkste redenen om het Comomeer te bezoeken is vanwege de sfeervolle en idyllische dorpjes die er te vinden zijn. Er is een afwisseling tussen toeristische, grotere steden en kleinere, vrijwel onontdekte dorpjes. 

De grootste stad aan het meer: Como

De stad Como is te vinden aan de zuidkant van het meer en heeft een rijke geschiedenis. Hierdoor beschikt de stad over een tal van bezienswaardigheden, zoals overblijfselen uit de Romeinse tijd. In deze stad vind je smalle straatjes om eindeloos rond te dwalen en leuke boetiekjes en specialiteitenzaakjes. Wat ook de moeite waard is, is een bezoek aan Milaan. Vanaf Como is dit slechts 35 kilometer, waardoor het een ideale dagtrip is.

De stad Como aan het Comomeer
De stad Como

De dorpjes aan de oostkant van het Comomeer Italië

Als je meer houdt van rust en niet graag in toeristisch gebied verblijft, dan is de oostkant van het meer perfect voor jou. Je vindt hier een aantal prachtige, typisch Italiaanse dorpjes die veel minder gericht zijn op het drukke toerisme. Bezoek bijvoorbeeld Varenna: een schilderachtig dorp dat steil tegen een rotswand is gelegen. 

De plaats Varenna gelegen aan het Comomeer
De plaats Varenna

Een ander mooi plekje is Bellano. Dit is een authentiek vissersplaatsje waar je sfeervolle, barokke straatjes kunt vinden. Andere aanraders zijn Doria, vanuit waar je fietstochten en wandelingen kunt maken en Colico: een gezellige badplaats.

Wandelpad langs de waterval in Bellano aan het Comomeer
Wandelpad langs de waterval in Bellano

De parel van het Comomeer: Bellagio

Een van de bekendste plaatsjes aan het Comomeer is Bellagio. Dit plekje wordt ook wel de parel van het Comomeer genoemd en ligt op een unieke locatie omgeven door veel water. In Bellagio vind je een prachtig oud centrum met pastelkleurige huizen en mooie parken. Bellagio aan het Comomeer Italië is daardoor niet alleen bekend bij de toeristen, maar ook bij de Hollywoodsterren.

Het plaatsje Bellagio aan het Comomeer
Uitzicht op Bellagio aan het Comomeer

Andere bijzondere bezienswaardigheden

Naast deze leuke plaatsjes om te bezoeken zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

  • In Como kun je het Monument voor de Europese Verzetsbeweging bezoeken. Dit monument is geweid aan de vele Europeanen die in de oorlog hun leven verloren en is een heftig en indrukwekkende plek om te bezoeken.
  • Het eiland Isola Comacina in het Comomeer Italië is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Italië, waardoor een bezoek hieraan zeker niet mag ontbreken.
  • Een andere tip is om met de kabelbaan naar het dorpje Brunate te gaan. Deze kabelbaan vertrekt vanuit Como en brengt je 500 meter boven de stad. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving. 
  • Het ravijn van Bellano: Orrido di Bellano is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Er loopt een brug over het ravijn heen vanuit waar je ook een waterval kunt zien. Daarmee is het een populaire en bekende trekpleister van het gebied. 
Het eiland Isola Comacina aan het Comomeer
Het eiland Isola Comacina
Uitzicht op Como vanaf Brunate met de kabelbaan
Uitzicht met kabelbaan op Como vanaf Brunate

Overnachten aan het Comomeer

Als je op zoek naar een locatie om te overnachten, dan is een camping Comomeer een prachtige bestemming. Een camping Comomeer heeft vaak een geweldige locatie en liggen vlak aan het water in een groene omgeving. Je kunt op een camping Comomeer heerlijk kamperen en vanuit je tent gelijk aan de oever van het meer staan.

Heb je liever iets meer luxe tijdens je vakantie? Dan kun je op een camping Comomeer vaak ook kiezen voor een stacaravan of een eigen vakantiehuis. Deze zijn voorzien van eigen badkamers en een keukentje, waardoor je in luxe kunt genieten van je vakantie. Aan de hele kust vind je een tal van mogelijkheden voor een camping Comomeer. Van kleine, idyllische campings met een paar staanplaatsen tot grotere met veel zwembaden en activiteiten. Aan de westelijke kant zul je vooral een camping Comomeer tegenkomen voor het grote toerisme, terwijl je aan de oostkant terecht kunt voor de kleinere en rustigere campings.