• Menu
  • Menu
Playa Blanca header

Playa Blanca

Helemaal in het zuiden van het eiland Lanzarote (onderdeel van de Canarische Eilanden) is de badplaats Playa Blanca te vinden. Playa Blanca is een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een echte trekpleister voor toeristen. De plaats is bekend geworden doordat er een gezellige wandelboulevard is, er mooie straten en witte huisjes zijn te vinden en er een schitterende jachthaven is.

Dit is waar je jouw vakantie naar Playa Blanca boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Playa Blanca is qua toerisme een stuk rustiger dan andere badplaatsen, zoals Puerto del Carmen. De meeste drukte en toerisme is te vinden in het centrum van de badplaats. De laatste jaren is de badplaats wel flink uitgebreid met o.a. de nieuwe jachthaven Marina Rubicon. Op deze pagina lees je meer informatie over alles wat er in deze badplaats te doen is en ga je optimaal voorbereid op vakantie.

Activiteiten Playa Blanca

Ga je op vakantie naar Playa Blanca of ben je benieuwd wat je er allemaal kunt doen? Hieronder benoemen we alle activiteiten wat je in deze badplaats kunt doen:

Wandelboulevard

Net als de andere badplaatsen is er in Playa Blanca een gezellige wandelboulevard te vinden. Deze wandelboulevard heeft de naam Avenida Maritima. Wanneer je op zoek bent naar een gezellige locatie om te gaan uiteten dan is dit de plek om te zijn. Het heeft een gezellige locatie en er zijn veel goede horecagelegenheden te vinden. Verder vind je aan deze boulevard de meeste winkels en andere uitgaansgelegenheden.

Promenade wandelboulevard Playa Blanca
Promenade/Wandelboulevard
Promenade van Playa Blanca
Uitzicht op de promenade

Bezoek een van de twee havens

In Playa Blanca zijn maar liefst twee havens te vinden. De meest bekende haven is Puerto Playa Blanca. Dit is de oude haven en is in het centrum van de badplaats te vinden. Naast dat je hier gezellig een wandeling kunt maken kun je vanaf hier ook een boottocht boeken naar het eiland Fuerteventura. Dit is het naastgelegen eiland in de Canarische Eilanden. De trip naar het eiland duurt slechts een half uur en het is mogelijk om een huurauto mee te nemen, zodat je op deze manier het eiland Fuerteventura kunt verkennen.

Haven van Playa Blanca

De andere haven in Playa Blanca is Marina Rubicon. In deze haven vind je veel sfeervolle en leuke restaurants. De haven is erg bekend omdat er prachtige luxe jachten in de haven zijn gelegen. Volgens velen is deze haven daarom dan ook de mooiste haven van Spanje. In het gebied rond de haven zijn verschillende vijfsterrenhotels te vinden.

Geniet van de zon op een van de stranden

Wil je tijdens je vakantie van het aangename klimaat en de heerlijke zon kunnen genieten? Daarvoor bezoek je een van de stranden in Playa Blanca of in de omgeving. In Playa Blanca zelf zijn geen grote stranden te vinden en alleen drie kleine stranden. Twee van deze stranden zijn goudgele zandstranden en het laatste strand is een donker lavastrand. Het meest bekende strand is Playa Dorada. Playa de Las Colorados is ook een bekend strand in deze badplaats, maar het oogt net wat minder.

Het strand Playa Blanca beach
Playa Blanca beach

Wil je een groter strand bezoeken? Dan moet je het iets verder buiten de stad zoeken. In het oosten van Playa Blanca vind je het strand Playas del Papagayo. Met de auto ligt dit strand op ongeveer een kwartier rijden. Op slechts enkele minuten rijden vind je richting het westen van de badplaats het strand Playa Flamingo. Dit is een kleiner strand, maar zeker niet minder doordat het een compact, gezellig en knus strand is. Het strand zit verstopt achter veel bungalows en daarom kan het zijn dat je even op zoek moet om het strand precies te vinden. Eenmaal aangekomen dan zie je dat het een gezellig strand is met een wandelboulevard. Aan deze boulevard is van alles te vinden als het gaat over horeca en winkeltjes.

Het strand Papagayo beach op Lanzarote
Papagayo beach

Overige activiteiten

Is het bovenstaande nog niet voldoende? Hieronder geven we nog meer tips over wat je in deze badplaats kunt doen:

  • In Playa Blanca is een vuurtoren te vinden. Deze vuurtoren is te vinden richting het westen van de badplaats en op het puntje van het eiland gelegen. Met de auto is het vanaf het centrum een kleine 10 minuten rijden, maar een erg romantisch plekje en voor stelletjes zeker de rit waard.
  • Op een kwartier rijden richting het noorden van Playa Blanca is een prachtige groene Laguna te vinden de Laguna Verde. Deze bestaat uit een prachtig groen watermeer dat wordt omringd door vulkanische rotsen. Het meer wordt omgeven door een klein kiezelstrand.
  • Tijdens je vakantie naar Lanzarote moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan het Nationaal Park Timanfaya. Deze vind je in het noordoosten van het eiland en je treft er prachtige landschappen aan die zijn ontstaan uit een vulkanische uitbarsting in de 18e eeuw. Dit park is erg geschikt om een excursie te ondernemen. In de badplaats vind je verschillende toeristenbureaus waar je een excursie kunt boeken om naar dit park te gaan.
  • Op ongeveer 20 minuten rijden landinwaarts richting het noordoosten vind je de wijnvelden La Geria. Hier kun je overheerlijke wijnen proeven die zijn gemaakt met de Malvasladruif. Zeker voor de liefhebbers van wijn is dit een echte aanrader.
  • In het Nationaal Park Timanfaya kun je ook het vulkanisch gebied Montañas del Fuego bezoeken. Dit vulkanische landschap kun je hier op een unieke manier bezichtigen door een kamelentocht te doen. Deze worden uitgevoerd met dromedarissen, maar het biedt een unieke manier om dit gebied te bezichtigen.