• Menu
  • Menu
Los Gigantes header

Los Gigantes

Op vakantie naar de badplaats Los Gigantes op Tenerife? Deze badplaats is op een bijzondere locatie op het eiland gelegen. Het is een locatie die helemaal is gebouwd tussen de rotsen. Dit is ook waar de naam vandaan komt. Los Gigantes staat voor ‘de giganten’, waarmee de rotsen worden aangeduid.

Dit is waar je jouw vakantie naar Los Gigantes boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Wegens gebrek aan ruimte zijn er ook appartementen te vinden die tegen de rotsen zijn opgebouwd. Dit geeft een fraai beeld en voor de bewoners van deze appartementen geeft het een prachtig uitzicht. Ook zijn de gebouwen in deze badplaats op een typische Canarische manier gebouwd. Samen met de reusachtige rotsen is dit een bijzondere badplaats. De kans is erg klein dat de badplaats zijn charme in de toekomst zal verliezen aangezien de locatie is omringd door rotsen en de Atlantische Oceaan. Verder uitbreiden wordt daardoor niet makkelijk gemaakt.

Vakanties naar Los Gigantes
Uitzicht op Los Gigantes

Wil jij op vakantie naar deze badplaats? Wij informeren je hieronder wat je er allemaal kunt doen en geven je de tips die je nodig hebt.

Wat te doen in Los Gigantes? Ontdek het hier:

Het onderstaande overzicht geeft alle activiteiten die je kunt doen wanneer je op vakantie bent in Los Gigantes:

  • Naar de jachthaven
  • Een boottocht
  • Strand
  • Scubaduiken

De haven in Los Gigantes is al een belangrijke reden om deze badplaats te bezoeken. Los Gigantes beschikt over een moderne jachthaven. In de haven vind je veel mooie boten, zijn mensen aan het werk en vind je verschillende kantoortjes waar tochten kunnen worden geboekt. De haven oogt al erg mooi, omdat het op een bijzondere manier voor de grote rotsen is gebouwd. We raden aan om lekker door Los Gigantes heen te wandelen naar en door de haven en te genieten van de leuke bouwstijl in de plaats.

Haven van Los Gigantes
Haven van Los Gigantes

Vanuit de haven gaan diverse boottochten. Er zijn verschillende organisaties die een walvissen- of dolfijnen tour aanbieden. Tijdens een tour om walvissen te zien krijg je ook bijna altijd wel een walvis te zien. De tours zitten wel vast aan strenge voorwaarden voor de gezondheid van de walvissen. Zo moeten de boten op een afstand van minstens 60 meter blijven en ze mogen geen geluiden maken die er voor zorgen dat de walvissen worden aangetrokken. De organisaties hebben echter al veel ervaring en weten waar het leefgebied van de walvissen is, zodat je ze altijd wel kunt spotten. Datzelfde geldt voor de tours om dolfijnen te bekijken. Vanuit de haven kun je ook een boottocht nemen naar een ander gebied op het eiland. Zo is er een boottaxi die vanuit de haven naar Playa de Masca gaat. In de haven waar je de tochten boekt om dolfijnen of walvissen te bekijken kun je bij de toeristenkantoortjes ook een trip boeken om te gaan scubaduiken. Tijdens het scubaduiken wordt je naar mooie locaties in de Atlantische Oceaan gebracht waar je kunt genieten van de bijzondere onderwaterwereld.

Kliffen en zwembad Los Gigantes

Wanneer je op vakantie gaat naar Tenerife dan wil je natuurlijk wel met een bruin kleurtje weer thuis komen. Dat doe je door het strand te bezoeken. Los Gigantes beschikt uiteraard ook over een eigen strand. Dit strand is erg mooi gelegen tussen de haven en de rotsen. Over het algemeen is het strand nooit heel druk, waardoor je nog kunt genieten van alle rust. Daarnaast kun je ook nog het nabijgelegen prachtige strand in Puerto de Santiago bezoeken.