• Menu
  • Menu
Playa Amadores Puerto Rico

Puerto Rico

Ga je op vakantie naar Puerto Rico op Gran Canaria? Zorg dan dat je met de juiste kennis van huis gaat, zodat je het optimale uit je vakantie kunt halen. Op deze pagina geven wij alle informatie over een vakantie naar Puerto Rico.

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto Rico boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Puerto Rico is van oorsprong een vissersplaatsje gelegen in het zuidwesten van het eiland. Deze plaats is met het opkomen van het toerisme uitgegroeid tot een echte badplaats voor toerisme. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel kenmerken van de voormalige vissersplaats terug te zien. Zo zijn er nog twee mooie jachthavens te bewonderen en kun je bij verschillende restaurants genieten van verse vis. De badplaats is echter wel tegen de rotsen opgebouwd. Enerzijds geeft dit een prachtige ligging aan de bestemming, maar aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat de bestemming moeilijk te bereiken is voor mensen die minder mobiel zijn. Hieronder geven we meer informatie over alles wat er in Puerto Rico te doen is.

Puerto Rico op Gran Canaria

Wat te doen in Puerto Rico

Wil jij op de hoogte zijn van de leukste activiteiten in Puerto Rico? Hieronder sommen we op wat er zoal tijdens een vakantie naar deze bestemming te doen is.

Jachthavens

Dat Puerto Rico voorheen een vissersdorp was is vandaag de dag nog duidelijk terug te zien. In de badplaats zijn namelijk nog twee jachthavens te vinden. De in het oosten gelegen haven heeft de naam Puerto Base en de haven in het westen heet Puerto Escala. Deze beide jachthavens liggen direct naast elkaar. In de havens kun je een wandeling maken en de mooie boten bekijken die hier aan de kade liggen. In de beide havens is ook van alles te doen. Zo kun je er op verschillende plekken een hapje eten en kom je winkels tegen om inkopen te doen.

De haven Puerto Base
Puerto Base
De haven Puerto Escala Puerto Rico
Puerto Escala

Boottochten

In de havens kun je ook een van de boottochten boeken. Er zijn verschillende soorten boottochten. Zo gaat er vanuit Puerto Rico een lijnboot die je naar Arguineguín of Puerto de Mogán kan brengen. Deze lijnboten zijn glasbodemboten. Dat houdt in dat de bodem van de boot uit glas bestaat. Doordat deze boten een bodem van glas hebben kun je vanuit de boot de onderwaterwereld bekijken. Tegelijkertijd word je met deze tochten naar een hele nieuwe bestemming toe gebracht. Eind van de dag kun je de lijnboot weer terug naar Puerto Rico nemen of kun je met de taxi terug gaan.

Daarnaast zijn er ook zogeheten walvistochten. Tijdens deze tocht vaar je eerst 2,5 uur naar de locatie waar de walvissen leven. Eenmaal aangekomen op het gebied waar de walvissen leven dan krijg je vrijwel zeker een van deze reusachtige wezens te zien. Een echte aanrader wanneer je de mogelijkheid hebt om met een dergelijke tocht mee te kunnen.

Zonnen op het strand

Wanneer je weer thuis komt van een vakantie naar Puerto Rico op Gran Canaria dan wil je natuurlijk wel met een mooi bruin kleurtje weer thuis komen. Daarvoor ga je een dagje heerlijk ontspannen op het strand liggen.

Tussen de beide havens in tref je het half ronde strand aan. Het strand tussen de havens in Puerto Rico is een kunstmatig en opgehoogd strand. Op dit strand kom je voornamelijk veel toeristen tegen en gedurende het hoogseizoen kan het nog wel eens druk worden op het strand. Op het strand vind je wel alle benodigdheden, waaronder parasols, strandbedden en eet- en drinkgelegenheden. Nog een voordeel aan het strand is dat het langzaam afloopt in het water. Voor gezinnen met kinderen is dit erg gunstig.

Het prachtige strand in Puerto Rico
Strand van Puerto Rico

Op een korte afstand van Puerto Rico tref je richting het westen ook een geschikt strand aan. Dit strand is ook voorzien van alle faciliteiten en benodigdheden. Dit strand heeft de naam Playa de los Amadores en heeft ook de vorm van een halve ronde. Dit strand is ook erg populair vanwege het mooie goudgele zand en het heldere water. Hier tref je ook alle voorzieningen en eet- en drinkgelegenheden aan.

Het strand Amadores beach
Amadores beach

Watersporten

In Puerto Rico is het mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen. In de beide baaien tref je direct al veel verschillende sporten aan. Vanwege het heldere water is dit een erg geschikte locatie voor duikers en mensen die willen snorkelen. Daarnaast is de zee erg gunstig voor mensen die willen surfen. Ook zijn er kajaks en andere boten in de havens de huur, zodat je er zelf op uit kunt trekken. Zeilliefhebbers worden ook aangeraden om Puerto de Rico op Gran Canaria te bezoeken.

Winkelen en restaurants

Tijdens je vakantie even lekker shoppen? Dat kan in Puerto Rico. Er zijn namelijk meerdere winkelcentra waar dit mogelijk is. In totaal zijn er in deze badplaats drie winkelcentra aanwezig. Dit zijn het Pasarela Centrum, het Centro Civico en het Europa Shopping Centre. Naast de vele winkels die je hier tegenkomt, kom je er ook veel restaurants, bars en pubs tegen. Verder vind je door Puerto Rico wel leuke restaurants en eetgelegenheden. Wil je van tevoren al een paar namen achter de hand hebben? De volgende restaurants zijn erg populair: Cosi Come Sei, Pizzicato, Minanas, Restaurante Fusion Nube, El Gaitero, Mia Restorante Pizzeria of Taste of India.

Andere bestemmingen naast Puerto Rico op Gran Canaria