• Menu
  • Menu
Vakantie Caleta de Fuste op Fuerteventura

Caleta de Fuste

Aan de oostkust van het eiland Fuerteventura is de badplaats Caleta de Fuste te vinden. Caleta de Fuste ligt slechts op 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Eenmaal geland ben je binnen korte tijd bij je accommodatie en kan de vakantie beginnen. Caleta de Fuste bestaat voornamelijk uit toerisme en je komt er daarom veel vakantieparken, hotels en appartementen tegen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Caleta de Fuste boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Het strand en het centrum loopt vol met toeristen. Andere namen die worden gebruikt om deze badplaats aan te duiden zijn ook wel Costa Caleta, El Castillo of Puerto del Castillo.

Een vakantie naar deze badplaats is erg geschikt wanneer je een lange vakantie wilt genieten van de zon, het strand en de toeristische voorzieningen. Hieronder lees je meer informatie over wat er te doen is.

Wat te doen in Caleta de Fuste

Caleta de Fuste bestaat in feite uit drie gedeelten. Dit zijn Playa del Castillo (het strand), Puerto del Castillo (de haven) en Centro Commercial. Per gedeelte hieronder meer.

Playa del Castillo

Playa del Castillo is het strand in Caleta de Fuste. Dit is een kilometers lang strand dat een prachtige goudgele kleur heeft die een strand moet hebben. Het strand heeft een hemelvorm en is erg populair bij gezinnen. Dat komt omdat het strand slechts langzaam afloopt in het water en daarom geschikt is voor kinderen.

Strand van Caleta de Fuste van bovenaf
Bovenaanzicht strand – Caleta de Fuste

Op het strand ben je ook voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Rondom het strand liggen tevens allerlei plekken om een hapje te eten of om een drankje te doen. Er zijn verder diverse winkels bij het strand te vinden.

Playa del Castillo in Caleta de Fuste
Strand Playa del Castillo
Ligbedden op Playa del Castillo
Luxe ligbedden op strand

Puerto del Castillo

De haven in Caleta de Fuste wordt ook wel Puerto del Castillo genoemd. Dit is een moderne jachthaven. In de haven kom je vissersboten tegen, maar ook luxe jachten en enorme cruiseschepen. Tijdens het bezoeken van de haven kun je direct de winkels af en gezellig een drankje doen met een hapje eten. Veel restaurants zijn er niet, maar er is altijd wel wat te vinden.

Caleta de Fuste Puerto del Castillo
Puerto del Castillo

Centro Commercial

Het laatste gedeelte van deze badplaats waar je tijdens je vakantie terecht kunt is Centro Commercial. Dit is het gedeelte waar je veel winkels, horecagelegenheden, supermarkten en bars vindt. Ook het uitgaansleven is hier gelegen.

In dit gedeelte vind je ook het bekende winkelcentrum Atlántico. In dit winkelcentrum tref je uiteraard veel winkels aan, maar daarnaast is er ook een zeer grote bioscoop en een grote bowling ruimte. Bij dit winkelcentrum zul je je altijd goed kunnen vermaken. Er zijn immers altijd gezellige bars in de omgeving.

Overige tips

  • Op het strand van Caleta de Fuste is het mogelijk om een kamelenrit te boeken. Je kunt op de rug van een kameel rijden over het strand. In werkelijkheid worden deze ritten gehouden met dromedarissen en zit je dus niet echt op een kameel, maar het is alsnog een bijzondere ervaring.
  • Een liefhebber van golfen? Bezoek dan een van de twee 18 holes golfcourses die in Caleta de Fuste zijn te vinden.
  • Gezinnen kunnen een dagje naar het pretpark Hipo Park. Kinderen hebben hier genoeg te doen om zich de hele dag te vermaken. Er is waterpret met diverse glijbanen, er zijn springkussens en trampolines aanwezig en er zijn nog veel meer attracties.
  • Het oude verdedigingsfort/toren Castillo de San Buenaventura, oftewel Castillo de Caleta de Fuste. In 1949 werd deze toren als historisch-artistiek monument erkend.
Caleta de Fuste golfbaan
Golfbaan van Caleta de Fuste
Castillo de san Buenaventura - Castillo de Caleta de Fuste
Castillo de san Buenaventura

Andere locaties op het eiland bezoeken

De ligging van Caleta de Fuste is ideaal om andere gebieden op het eiland te bezoeken. De badplaats is centraal aan de oostkust van Fuerteventura gelegen en daarom is zowel het meest noordelijke als het meest zuidelijke punt op het eiland goed te bereiken. Hieronder hebben we een overzicht met de tijden om bij andere badplaatsen op het eiland te komen.

 Bestemming Auto/Taxi
 Corralejo 42 min.
 Costa Calma 47 min.
 Esquinzo 57 min.
 Jandía 1 uur en 10 min.
 Puerto del Rosario 13 min.