• Menu
  • Menu
Vakantie Caleta de Fuste op Fuerteventura

Caleta de Fuste

Aan de oostkust van het eiland Fuerteventura is de badplaats Caleta de Fuste te vinden. Caleta de Fuste ligt slechts op 10 minuten rijden vanaf het vliegveld. Eenmaal geland ben je dus binnen een korte tijd al bij je accommodatie en kan de vakantie beginnen. Caleta de Fuste bestaat voornamelijk alleen maar uit toerisme en je komt er dan ook overal vakantieparken, hotels en appartementen tegen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Caleta de Fuste boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Ook het strand in deze badplaats loopt vol met toeristen en in het centrum zie je ook overal vakantiegangers. In Caleta de Fuste hoef je daarom geen authentieke sferen te verwachten. Andere namen die worden gebruikt om deze badplaats aan te duiden zijn ook wel Costa Caleta, El Castillo of Puerto del Castillo.

Een vakantie naar deze badplaats is erg geschikt wanneer je een lang vakantie wilt genieten van de zon, het strand en de toeristische voorzieningen. Hieronder lees je meer informatie over wat er in deze badplaats te doen is.

Wat te doen in Caleta de Fuste

Ga je op vakantie naar Caleta de Fuste? Zorg dan dat je vóór je vakantie op de hoogte bent van alles wat er te doen is. Deze badplaats bestaat in feite uit drie gedeelten. Dit zijn Playa del Castillo (het strand), Puerto del Castillo (de haven) en Centro Commercial. Hieronder benoemen we de activiteiten die het meest bekend zijn in deze badplaats en lees je er meer over:

Playa del Castillo

Caleta de Fuste strand

Playa del Castillo is het strand in Caleta de Fuste. Dit is een kilometers lang strand dat een prachtige goudgele kleur heeft die een strand moet hebben. Dit strand heeft een hemelvorm en het strand is erg populair bij gezinnen. Dat komt omdat het strand slechts langzaam afloopt in het water. Gezien het water voor een lange tijd ondiep blijft is dit strand erg geschikt voor kinderen. Op het strand ben je ook voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Rondom het strand liggen tevens allerlei plekken om een hapje te eten of om een drankje te doen. Er zijn ook diverse winkels bij het strand te vinden.

Puerto del Castillo

De haven in Caleta de Fuste wordt ook wel Puerto del Castillo genoemd. Dit is een zeer moderne jachthaven en hier moet je zeker zijn geweest tijdens je vakantie. In deze haven kom je vissersboten tegen, maar ook luxe jachten en enorme cruiseschepen die hier aanleggen. Wanneer je de haven bekijkt dan kun je direct langs de winkels lopen die je hier tegenkomt en nog gezellig een drankje doen en een hapje eten. Er zijn niet heel veel restaurants te vinden, maar er is altijd wel wat te vinden om te eten.

Centro Commercial

Het laatste gedeelte van deze badplaats waar je tijdens je vakantie terecht kunt is Centro Commercial. Dit is het gedeelte waar je veel winkels, horecagelegenheden, supermarkten en bars vindt. Dit is ook het gebied waar je het uitgaansleven tegenkomt. In dit gedeelte vind je ook het bekende winkelcentrum Atlántico. In dit winkelcentrum tref je uiteraard veel winkels aan, maar daarnaast is er ook een zeer grote bioscoop en een grote bowling ruimte. Bij dit winkelcentrum zul je je altijd goed kunnen vermaken. Er zijn immers altijd gezellige bars in de omgeving.

Overige tips

  • Op het strand van Caleta de Fuste is het mogelijk om een kamelenrit te boeken. Hierdoor kun je op de rug van een kameel rijden over het strand. In werkelijkheid worden deze ritten gehouden met dromedarissen en zit je dus niet werkelijk op een kameel, maar het is alsnog een hele bijzondere ervaring. Zeker wanneer je dit nog nooit hebt gedaan is dit een leuke ervaring.
  • Een liefhebber van golfen? Bezoek dan een van de twee 18 holes golfcourses die in Caleta de Fuste zijn te vinden.
  • Gezinnen kunnen een dagje naar het pretpark Hipo Park. Kinderen hebben hier genoeg te doen om zich de hele dag te vermaken. Er is waterpret met diverse glijbanen, er zijn springkussens en trampolines aanwezig en er zijn nog veel meer attracties.

Andere locaties op het eiland bezoeken

De ligging van Caleta de Fuste is ideaal om andere gebieden op het eiland te bezoeken. De badplaats is centraal aan de oostkust van Fuerteventura gelegen en daarom is zowel het meest noordelijke als het meest zuidelijke punt op het eiland goed te bereiken. Hieronder hebben we een overzicht met de tijden om bij andere badplaatsen op het eiland te komen.

 Bestemming Auto/Taxi
 Corralejo 42 min.
 Costa Calma 47 min.
 Esquinzo 57 min.
 Jandía 1 uur en 10 min.
 Puerto del Rosario 13 min.