• Menu
  • Menu
Vakantie Fuerteventura Canarische Eilanden

Esquinzo

Wil je op vakantie naar de Canarische Eilanden en een compleet verzorgde vakantie waar je niet teveel zelf hoeft te doen? Dan is een vakantie naar Esquinzo op Fuerteventura iets voor jou. Deze vakantieplaats beschikt over vele all inclusive resorts waar je direct alles geregeld hebt. Er is een mooi strand aanwezig en er zijn enkele andere populaire badplaatsen in de buurt gelegen.

Je vakantie naar Esquinzo Fuerteventura voordelig boeken bij:
Esquinzo vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Esquinzo voor ieder type toerist.

Esquinzo vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Esquinzo Fuerteventura boek je bij Sunweb.

Esquinzo ligt helemaal in het zuiden van Fuerteventura op het schiereiland tussen de badplaatsen Jandía en Costa Calma. Een vakantie naar Esquinzo is voornamelijk erg populair bij gezinnen die willen genieten van het aangename klimaat van het eiland. Het grote voordeel van het Canarische klimaat is dat je hier het hele jaar door terecht kunt voor mooi weer. Hieronder vertellen we wat jij allemaal tijdens je vakantie in Esquinzo te wachten staat.

Wat te doen in Esquinzo?

Op vakantie naar de badplaats Esquinzo op Fuerteventura? Bekijk een van de onderstaande activiteiten:

Playa de Esquinzo

Het meest bekend is Esquinzo om het strand Playa de Esquinzo dat er te vinden is. Direct aan de kust van Esquinzo ben je al op een prachtig licht goudgeel zandstrand dat drie kilometer breed is. Aan dit strand ben je als toerist van alle gemakken voorzien. Op het strand zijn ligbedden en parasols te vinden om gebruik van te maken. Het strand loopt ook langzaam af in het water, waardoor het voor kinderen erg geschikt is om het water in te gaan. Ook zit je goed beschut en heb je weinig last van wind. Dit zorgt er voor dat het in de meeste gevallen erg aangenaam is.

Esquinzo strand Fuerteventura

Op het strand tref je geen massatoerisme aan en het is er dan ook nooit te druk. Je komt er ook een strandbar tegen voor wie gezellig wil zitten en een drankje wil doen. Deze strandbar heeft de naam Pedro & Isabel. Bij goed weer is het altijd wel druk bij de strandbar en hangt er een goede sfeer.

Aan dit strand wordt druk gewerkt om het aanbod aan hotel resorts uit te breiden. Er zijn momenteel al veel resorts te vinden. Enkele bekende resorts die hier gelegen zijn zijn: Fuerteventura Princess, Club Robinson Esquinzo, Magic Life Fuerteventura Imperial of Sunrise Club Paraiso Playa.

Nationaal Park Jandía

Esquinzo

Op slechts enkele kilometers van Esquinzo vind je al het prachtige Nationaal Park Jandía. In dit park kom je de echte natuur van de Canarische Eilanden tegen. Je ziet hier mooie flora en fauna. Het park bereik je gemakkelijk en een bezoek aan dit park is de moeite waard. In dit park kom je diverse winkeltjes tegen en er hangt een prettige sfeer. Ook is er een levendig strand met kristalhelder water. Het is een groot park dus het hangt er van af waar je heen gaat in het park.

Uitgaan

Een echt uitgaansleven kom je hier niet tegen. In Esquinzo zie je vrijwel geen clubs of discotheken. Dat komt voornamelijk door de vele resorts waar alles al goed voor elkaar is. Het aanbod aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden kom je daardoor minder tegen. Wil je toch graag een avond gaan stappen? Dan raden we aan om een taxi te nemen naar Jandía. In Jandía tref je verschillende clubs en discotheken aan om een avondje lekker los te gaan. Een taxirit is minder dan 10 minuten en daarom goed betaalbaar. Ook in de nacht kun je een taxi terugnemen na het uitgaan. De meeste uitgaansgelegenheden op Fuerteventura vind je in Corralejo. Deze plaats ligt echter helemaal aan de andere kant van het eiland.