• Menu
  • Menu
Zonvakantie Puerto de Mogán Gran Canaria

Puerto de Mogán

In het westen van Gran Canaria vind je Puerto de Mogán. Zonder twijfel een van de leukste badplaatsen van het eiland. Puerto de Mogán is een voormalig vissersdorp waar het volledig om het toerisme draait. Het is een prachtige vakantiebestemming waar van alles is te doen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto de Mogán boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Ondanks dat het toeristisch is geworden is, heeft Puerto de Mogán zijn eigen authentieke karakter behouden. De jachthaven is nog steeds het centrale punt van de plaats. De panden zijn hier op een bijzondere manier gebouwd en bestaan uit witte panden met groene stijlen. Door de bijzondere wijze waarop veel huizen in het centrum boven het water zijn gebouwd, noemen veel mensen het ook wel het ‘Venetië van Gran Canaria‘.

Puerto de Mogán op Gran Canaria
Uitzicht over Puerto de Mogán

Wat te doen in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán ligt wat verder bij de meeste badplaatsen op het eiland vandaan. Toch is er bijzonder veel te doen in Puerto de Mogán. Wij vertellen je alles over wat er in Puerto de Mogán is te doen.

De jachthaven van Puerto de Mogán

De eerste dag van je vakantie in Puerto de Mogán maak je natuurlijk direct een wandeling door de mooie jachthaven. Bewonder de mooie haven en de boten die er liggen. In totaal zijn hier 200 ligplaatsen. De haven van Puerto de Mogán is o.a. populair bij zeilers.

Visserij is een belangrijke inkomstenbron in deze haven. Je kunt dan ook veel vissersschepen binnen zien komen in de haven met verse vangst. In de omgeving zijn geniet je dan ook bij veel restaurants van verse vis die zo uit de haven komt! Probeer een van deze restaurants dan ook zeker een van de specialiteiten, zoals gegrilde tonijn of een heerlijke vissoep.

De jachthaven in Puerto de Mogán
De Jachthaven

Klein Venetië bezoeken

Achter de haven vind je de wijk die ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Deze naam heeft de wijk niet voor niets. De huizen zijn hier over de grachten gebouwd met overal kleine bruggetjes over het water. Dit doet sterk denken aan de wijze waarop Venetië is gebouwd. De huisjes zijn ook leuk ingericht. Breng dan ook absoluut een bezoek aan deze wijk.

Klein Venetië - Puerto de Mogán
Klein Venetië
Centrum in Puerto de Mogán
Centrum

Het prachtige strand van Puerto de Mogán

Puerto de Mogán beschikt over een mooi en kunstmatig strand. Het strand ligt ten oosten van de jachthaven en heeft de vorm van een halve cirkel. Gelukkig ben je op Gran Canaria het hele jaar door voorzien van goed weer, waardoor je altijd lekker geniet op het prachtige strand van Puerto de Mogán!

Baai met het strand van Puerto de Mogán
Baai met strand in Puerto de Mogán

Op het strand zijn alle faciliteiten, waaronder parasols, ligbedden en meer. Direct achter het strand ligt de leuke boulevard met veel eet- en drinkgelegenheden. Ook vind je langs deze levendige wandelboulevard veel leuke winkeltjes.

Openbaar strand van Puerto de Mogán

Een boottocht

In de haven van Puerto de Mogán zijn verschillende organisaties die boottochten aanbieden. Er zijn veel verschillende tochten naar verschillende locaties.

Zo kun je met een glasbodemboot naar zuidelijker gelegen plekken als Arguineguin of Puerto Rico. Onderweg naar deze plaatsen genet je van de onderwaterwereld, doordat de bodem van de boot van glas is gemaakt. Tijdens de boottocht zie je het koraal en de vele vissoorten uit de Atlantische Oceaan. Voor mensen die slecht te been zijn of niet willen duiken is dit dan ook een goed alternatief.

Boten in de haven van Puerto de Mogán
Haven van Puerto de Mogán

Er is nog een leuke boottocht die aan wordt geraden. Dit is een gele duikboot die is gemaakt voor toeristen. Onder water met deze boot kun je pas echt de onderwaterwereld bewonderen.

Duiken of snorkelen

Het gebied rond Puerto de Mogán beschikt over een prachtige onderwaterwereld. Duiken of snorkelen is dan ook erg populair. Een duik- of een snorkel tour wordt zonder twijfel beloond met prachtige plaatjes. Op deze manier ben je tijdens je vakantie ook nog sportief bezig.

De grote markt

Bij de jachthaven is elke vrijdag ochtend een grote markt. Op deze markt kom je allerlei lokale spullen tegen, zoals houten beeldjes, kleden en veel meer. De markt is een dé locatie voor het inslaan van souvenirs. Daarnaast is deze markt ook leuk wanneer je niet van plan bent iets te kopen.

Bereikbaarheid Puerto de Mogán

Op Gran Canaria is Puerto de Mogán gemakkelijk te bereiken met de auto. Een eigen auto te huren waarmee je op eigen houtje het eiland verkent is dan ook goed te doen op Gran Canaria.

Om Puerto de Mogán te bereiken rijd je via de snelweg GC-1 of via de kustweg: C-500. Wanneer je er voor kiest om de kustweg te nemen dan kun je onderweg genieten van prachtige uitzichten. Daarnaast kun je ook met het openbaar vervoer naar Puerto de Mogán. In Puerto de Mogán betaal je echter wel per uur voor het parkeren. Daarom is het in veel gevallen gunstiger om een taxi te nemen.

Op Gran Canaria is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan. Om met het openbaar vervoer naar Puerto de Mogán te gaan maak je gebruik van de maatschappij Global die ook langs Playa del Inglés en Maspalomas komt. Hiervoor neem je de buslijn met nummer 32. Op zaterdag maak je gebruik van nummer 33.

Meer bestemmingen naast Puerto de Mogán? Ontdek deze: