• Menu
  • Menu
Zonvakantie Puerto de Mogán Gran Canaria

Puerto de Mogán

Helemaal in het westen van Gran Canaria is de badplaats Puerto de Mogán te vinden. Volgens velen is dit ook de leukste badplaats van het eiland. Puerto de Mogán is een voormalig vissersdorp waar het momenteel volledig om het toerisme draait. De badplaats heeft nog een bijzondere uitstraling.

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto de Mogán boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Ondanks dat het toeristisch is geworden is het karakter gebleven doordat de meeste accommodaties om het centrum en de jachthaven zijn heen gebouwd. De jachthaven is nog steeds het centrale punt van het dorp. De panden zijn hier op een bijzondere manier gemaakt en bestaan uit witte panden met groene stijlen. Door de bijzondere wijze waarop veel huizen boven het water zijn gebouwd noemen veel mensen deze badplaats ook het wel Venetië van Gran Canaria. Op deze pagina geven we graag meer informatie over wat er allemaal in deze badplaats is te doen.

Wat te doen in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán ligt verder bij de meeste badplaatsen op het eiland vandaan. Toch is er bijzonder veel te doen in deze badplaats. Hieronder sommen we de leukste activiteiten voor je op en werken we deze verder uit. Op deze manier haal je het optimale uit je vakantie.

De jachthaven

Puerto de Mogán jachthaven

De eerste dag van je vakantie in Puerto de Mogán ga je natuurlijk direct de mooie jachthaven bezoeken. In de jachthaven vind je veel mooie boten die allemaal naast elkaar zijn gelegen. In totaal zijn hier 200 ligplaatsen voor boten. De haven van Puerto de Mogán is erg populair bij zeilers. Puerto de Mogán was niet alleen voorheen een vissershaven. De visserij is tegenwoordig ook nog een belangrijke inkomstenbron. In de haven is de vangst iedere dag weer te bewonderen. Geregeld kom je hier prachtige grote vissen tegen tussen de vangst. In de omgeving zijn ook veel verschillende restaurants te vinden waar de verse vis is te proeven. Probeer bij een van deze restaurants de specialiteiten, zoals gegrilde tonijn of een heerlijke vissoep.

Klein Venetië bezoeken

Achter de haven vind je de wijk die ook wel Klein Venetië wordt genoemd. Deze naam heeft de wijk niet voor niets. De huizen zijn hier over de grachten heen gebouwd en je vindt overal kleine bruggetjes. Dit doet sterk denken aan de wijze waarop Venetië is gebouwd. De huizen zelf zijn ook erg leuk ingericht. Wanneer je de kans krijgt dan wordt het zeker aangeraden om een bezoek te brengen aan deze wijk.

Een boottocht

In de haven van Puerto de Mogán zijn verschillende organisaties die boottochten aanbieden. Je hebt hier de keuze uit verschillende tochten naar bepaalde locaties. Er zijn boten die je naar zuidelijker gelegen plekken toe brengen, zoals Arguineguin of naar Puerto Rico. De boten naar deze beide locaties beschikken over een glasbodem. Het grote voordeel van een glasbodemboot is dat je tijdens de tocht de onderwaterwereld kunt bezichtigen. Tijdens de boottocht kun je het koraal uit de Atlantische Oceaan bekijken. Voor mensen die slecht te been zijn of niet willen duiken is dit een goed alternatief. Tegelijkertijd kun je op deze manier een nieuwe plek bezoeken waar de boot je naar toe brengt.

Daarnaast is er nog een leuke boottocht die we zeker kunnen aanraden. Dit is een gele duikboot die speciaal voor toeristen is gemaakt. Met deze duikboot ga je onder water om de prachtige onderwaterwereld te bekijken.

Duiken of snorkelen

Het gebied rond Puerto de Mogán beschikt over een prachtige onderwaterwereld. Daarom is het erg populair om in deze omgeving te gaan duiken of te gaan snorkelen. Een duik of een snorkel tour zal zeker beloond worden met een prachtige onderwaterwereld die je kunt bezichtigen. Op deze manier ben je tijdens je vakantie ook nog sportief bezig in het water.

Kom tot rust op het strand

In Puerto de Mogán is een mooi kunstmatig strand te vinden. Dit is een cirkelvorming en sfeervol strand dat ten oosten van de jachthaven is te vinden. Aangezien je op Gran Canaria het hele jaar door bent voorzien van goed weer moet je tijdens je vakantie toch zeker een bezoek hebben gebracht aan dit mooie strand. Op het strand zijn alle faciliteiten te verkrijgen, waaronder parasols en ligbedden. Direct achter het strand langs vind je een leuke boulevard. Hier heb je veel mogelijkheden voor een drankje en een hapje. Langs deze wandelboulevard zijn nog veel leuke winkeltjes te vinden en het is er altijd erg levendig.

De grote markt

Bij de jachthaven is elke vrijdag ochtend een grote markt. Op deze markt kom je allerlei lokale spullen tegen, zoals houten beeldjes, kleden en nog meer. Deze markt is een geschikte locatie voor het inslaan van souvenirs. Daarnaast is de markt ook leuk om te bezoeken als je niet van plan bent om iets te kopen.

Bereikbaarheid Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is gemakkelijk te bereiken met de auto. Het is mogelijk om op Gran Canaria een eigen auto te huren waarmee u zelf vrij het eiland over kunt. Naar Puerto de Mogán kun je via de snelweg GC-1 of je kunt via de weg langs de kust rijden C-500. Wanneer je er voor kiest om de kustweg te nemen dan kun je onderweg genieten van prachtige uitzichten over het water. Daarnaast kun je ook met het openbaar vervoer naar Puerto de Mogán. In Puerto de Mogán betaal je echter wel per uur voor het parkeren. Daarom is het in veel gevallen gunstiger om een taxi te nemen in plaats van een gehuurde auto.

Op Gran Canaria is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan. Om naar Puerto de Mogán te gaan maak je gebruik van de maatschappij Global die ook langs Playa del Inglés en Maspalomas komt. Hiervoor maak je gebruik van de buslijn nummer 32 en op de zaterdag kun je gebruik maken van nummer 33.