• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Dit eiland wordt ook wel La Isla Chiquita genoemd, wat het kleine eiland betekent. El Hierro is het meest zuidwestelijk gelegen van alle eilanden en het is zelfs het meest westelijke punt van Europa. Dit eiland beschikt nauwelijks over zandstranden en daarom kom je er dan ook maar weinig toeristen tegen. De mensen die naar El Hierro komen zijn voornamelijk natuurliefhebbers en mensen zie op zoek zijn naar rust. Het eiland beschikt over een prachtige natuur.

Je vakantie naar El Hierro / de Canarische Eilanden voordelig boeken bij:
De Canarische Eilanden  vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar de Canarische Eilanden voor ieder type toerist.

El Hierro vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar de Canarische Eilanden boek je bij Sunweb.

El Hierro vakanties Kras

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar de Canarische Eilanden via Kras.

De Canarische Eilanden vakanties bij D-Reizen

Bekijk het aanbod vakanties van D-Reizen met de beste service.

Wat te doen op El Hierro

Onderstaand lees je de activiteiten die je op het eiland El Hierro kunt ondernemen:

Natuur

El Hierro

El Hierro is een eiland dat voornamelijk bestaat uit bergen. Ondanks dat het een klein eiland is, zijn er maar liefst 500 vulkanen te vinden. Dit wilde landschap maakt het eiland voor veel mensen erg speciaal om te bezoeken. Veel van de bergen op het eiland zijn bedekt met naaldbossen. Het landschap is daardoor ideaal voor een wandeling door de natuur. Door de woeste natuur die er op het eiland aanwezig is, zijn er veel gebieden die slechts te bereiken zijn door te wandelen.

Het is leuk om een bezoek te brengen aan het dorpje Sabinosa. Dit dorpje beschikt ook over een bron met geneeskrachtig water. Ook het landschap van El Sabinar is het bezoeken waard. Dit is een plateau waar veel jeneverbessen voorkomen. Het gebied is erg bekend op het eiland. Er staat een harde wind en door deze harde wind hebben de jeneverbessen een vreemde vorm gekregen.

Stranden

Wie een zonvakantie wil kan beter op vakantie naar een van de andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote. Wel zijn er op El Hierro een aantal zandstranden aanwezig voor wie toch graag een dagje naar het strand wil. De meest populaire stranden die je aantreft op El Hierro zijn Playa de Arenas, Tamaduste en La Restinga. Net als de andere Canarische Eilanden heerst hier het hele jaar door ook een warm klimaat. Echter is het op El Hierro op veel plekken wel koeler. Dat komt doordat er veel plekken zijn die hoger zijn gelegen in de bergen.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden op El Hierro bestaan voornamelijk uit natuur. Het eiland is zeer geschikt voor lange wandelingen en om ondertussen te genieten van de mooie natuur. We raden het aan om een wandeling te maken naar een van de hoogtepunten van het eiland. Het hoogste punt van het eiland is de Pico de Malpaso. Deze berg is centraal op het eiland gelegen en heeft een hoogte van maar liefst 1500 meter. Andere mooie uitkijkpunten op het eiland zijn de Mirador de Jinama (1250 meter), Mirador de las Playas (> 1000 meter) en Mirador de Bascos (850 meter).

Watersporten

Niet alleen wandelaars kunnen zich goed vermaken op het eiland, maar het eiland is ook erg geschikt voor verschillende watersporten. Duiken is het meest populair. Er zijn verschillende gebieden waar je een prachtige onderwaterwereld ziet. Wie graag wil gaan duiken wordt aangeraden om het waterreservaat La Restinga te bezoeken. Naast de mooie omgeving kom je hier ook verschillende duikcentra tegen. Verder zijn er nog een aantal plekken op het eiland waar meer watersport activiteiten zijn te beoefenen.