• Menu
  • Menu
El Hierro header

El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Dit eiland wordt ook wel ‘La Isla Chiquita‘ genoemd, wat het kleine eiland betekent. El Hierro is het meest zuidwestelijk gelegen van alle eilanden en het is zelfs het meest westelijke punt van Europa. El Hierro beschikt amper over zandstranden en daarom zie je er relatief weinig toerisme. Voornamelijk natuurliefhebbers en rustzoekers gaan naar El Hierro. Het eiland beschikt namelijk over prachtige natuur.

Je vakantie naar El Hierro / de Canarische Eilanden voordelig boeken bij:
De Canarische Eilanden  vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar de Canarische Eilanden voor ieder type toerist.

El Hierro vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar de Canarische Eilanden boek je bij Sunweb.

El Hierro vakanties Kras

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar de Canarische Eilanden via Kras.

De Canarische Eilanden vakanties bij D-Reizen

Bekijk het aanbod vakanties van D-Reizen met de beste service.

Wat te doen op El Hierro

Onderstaand de activiteiten en alles wat El Hierro te bieden heeft:

De prachtige natuur van El Hierro

El Hierro bestaat voornamelijk uit bergen. Ondanks dat het een klein eiland is, zijn er maar liefst 500 vulkanen. Dit wilde landschap maakt El Hierro speciaal.

Veel van deze bergen zijn bedekt met naaldbossen. Het landschap is daardoor ideaal voor wandelaars. Door de woeste natuur zijn veel delen van het eiland dan ook alleen wandelend te bereiken.

Een aanrader is het dorpje Sabinosa. Dit dorpje beschikt over een bron met geneeskrachtig water. Sabinosa is prachtige gelegen op een berghelling met een schitterend uitzicht over zee.

Sabinosa op El Hierro
Het dorpje Sabinosa

Verder is het landschap van El Sabinar ook het bezoeken waard, ook wel aangeduid als ‘El Hierro Sabinar’. Deze plaats is verder landinwaarts en centraal op El Hierro gelegen. In deze plaats vind je een plateau waar veel jeneverbessen voorkomen. Het gebied is erg bekend op het eiland. Er staat een harde wind en door deze harde wind hebben de jeneverbessen een vreemde vorm gekregen.

Phoenician Juniper tree in Sabinar - El Hierro
Phoenician Juniper tree in Sabinar

De stranden van El Hierro

Wie een zonvakantie wil kan beter op vakantie naar een van de andere Canarische Eilanden, zoals Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote. Op El Hierro zijn een aantal zandstranden voor wie toch graag een dagje naar het strand wil.

De meest populaire stranden die je aantreft op El Hierro zijn Playa de Arenas, Tamaduste en La Restinga. Net als de andere Canarische Eilanden heerst hier het hele jaar door een warm klimaat. Echter is het op El Hierro op veel plekken wel koeler. Dat komt doordat veel plekken hoger zijn gelegen in de bergen.

Landschap aan zee - El Hierro

De mooiste bezienswaardigheden en uitkijkpunten

De natuur van El Hierro is de grootste bezienswaardigheid van het eiland. Het eiland is geschikt voor lange wandelingen en om ondertussen te genieten van de mooie natuur. We raden aan om een wandeling te maken naar een van de hoogtepunten/uitkijkpunten.

Het hoogste punt van het eiland is de Pico de Malpaso. Deze berg ligt centraal op het eiland en heeft een hoogte van maar liefst 1500 meter. Andere mooie uitkijkpunten zijn de Mirador de Jinama (1250 meter), Mirador de las Playas (> 1000 meter) en Mirador de Bascos (850 meter).

Mirador de las Playas op El Hierro
Mirador de las Playas uitkijkpunt
Mirador de Jinama berg op El Hierro
Mirador de Jinama berg

Een ander mooi plaatje op het eiland is een bijzondere rotsformatie in zee, voor het eiland gelegen. Deze is aan de oostkant van de kust gelegen en wordt Roque de la Bonanza genoemd.

Natuur van El Hierro
Roque de la Bonanza

Welke watersporten mogelijkheden zijn er op El Hierro

Niet alleen wandelaars vermaken zich hier goed, maar het is ook erg geschikt voor verschillende watersporten. Duiken is de populairste watersport. Er zijn verschillende gebieden met een prachtige onderwaterwereld. Wie graag wil gaan duiken wordt aangeraden om het waterreservaat La Restinga te bezoeken. Naast de mooie omgeving kom je hier ook verschillende duikcentra tegen. Verder zijn er nog een aantal plekken op het eiland met meer watersport activiteiten.